To też coś wrzucę (chyba z vivitara macro 55/2.8 )
Szukaj
To też coś wrzucę (chyba z vivitara macro 55/2.8 )
Zacząłem myśleć nad rozbudową szkieł i doszedłem do wniosku, że ceny tych samych szkieł dla lustrzanek są połowę tańsze niż do Nexa. Mam wrażenie, że płaci się za mniejszy rozmiar. Ale jak patrze na testy ISO lustrzanek do 2500 zł to Nex je bije na głowę. Co polecacie do zdjęć 2 letniego dziecka? SEL 50 czy 35?
Zdziś bardzo fajny
w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...
Dziękuję.
Warunki dopisały, choć na naprawdę fajne mgły to tak o godzinę za późno wyjeżdżam z domu. Z drugiej strony to raczej końcówka mglistego sezonu i pewnie teraz do jesieni przyjdzie poczekać.
Wczoraj była szara amba na niebie na przykład.
Płaci się za brak konkurencji, a i tak się należy cieszyć, że do NEXów tylko kilka szkieł ma przyklejony znaczek Zeissa.
Ja bym proponował szerzej, może nawet E20. Mam prawie dwuletniego siostrzeńca i zdjęcia z wykorzystaniem małej GO, to mogę zrobić chyba tylko jak akurat śpi.![]()
Ostatnio edytowane przez zdyboo ; 29-04-2014 o 21:12
No właśnie, zależy mi na małej GO i tutaj ideałem byłby Samyang 85 1.4 ale to może za 2-3 lata jak będzie szansa na kilka sekund bezruchu na manualne ustawienie ostrości. Naogląda się człowiek fajnych fotek dzieci z obiektywami za 5k i potem chce to przenieść na Nexa . Man nadzieję, że za rok czy 2 ceny szkieł zbliżą się do poziomu tych z lustrzanek.
Zawsze można zainwestować w LA-E2 z jakimś szkiełkiem typu 85/1.4 od sonego/minolty/zeissa:P Przy okazji uzupełnic sobie parę innych dziur systemowych:P Ale do małej GO 50/1.8 przy dzieciaku starczy, można operować blisko MFD co temu sprzyja.
To moja z e24 na f1.8
Dzieci mozna i na f/1.4 bez autofocusa fotografowac.
... przywiązawszy jedno z drugim za nóżkę do kaloryfera.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Skontaktuj się z nami