sonnar
Szukaj
ja mam Triotata. Z checia bym nom pofocil ale ma zasniedziala soczewke a brak mi sprzetu zeby ja wyczyscic. Tego glupiego srubokreta do odkrecania pierscieni.
Nikon D5100 | Nikkor 18-55 VR f/3,5-5,6 G | Nikkor 35 f/1,8 G
Zabawa w RAW'ki - też weź udział!
Lens spanner ktoś wie gdzie kupić albo wypożyczyć coś takiego w PL? Cena z ebaya mnie nie interesuje bo sam obiektyw nie jest tyle wart...
za pozno... popsulem... a raczej rozkrecilem i cos sie nie chce skrecic... :/
Z Triotara zrobiłeś Diotar?
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Trudno pogodzić jasność z „nexowatością”, ale jest fajny Olympus OM E.Zuiko 135mm f:3.5. Jest mniejszy od kitowego zooma E18-55. Ma tylko 73mm długości i 286g wagi, a świetna ostrość od pełnej dziury sięga w Nex’ie do samych krawędzi matrycy.
http://foto.recenzja.pl/Forum-viewto...c-start-0.html
Samyang AE 14mm to szkiełko dla tych, którzy nie pozbyli się jeszcze ciężkiego lustra. Dalej mam Nikona i gromadkę obiektywów do niego, a ten „ciamciamg” wbrew pozorom bardzo fajnie leży w ręku w połączeniu z Nex’em i oferuje szerszy kąt niż jakakolwiek stałka z bagnetem „E”. W razie potrzeby nie widzę problemów z podpinaniem wszelkiej maści obcych obiektywów i między innymi dlatego cenię Nex’a. Bez obcych „dodatków” byłby bardzo ograniczonym aparacikiem.
Co do fisza, to radzę spróbować. Ten z bagnetem „E” do Nex’a jest maleńki i dobry optycznie. Używanie E16 z ECF to zaledwie nieudolna proteza, chociaż efekt pokrzywionej rzeczywistości można uzyskać i pewnie tylko w tym celu ten konwerter jest oferowany. Przy odrobinie staranności Samyang E8mm daje całkiem proste kadry i żadnej kulistości nie widać, a przy tym kąt widzenia nieosiągalny dla innych konstrukcji.
Pozdrawiam.
Jezioro Necko
Morskie Oko wraz z otaczającymi górami, od Żabich Szczytów po lewej, poprzez Rysy i Mięguszowieckie Szczyty wraz z Cubryną i Mnichem w centrum, do Miedzianego i Opalonego Wierchu po prawej.
Ostatnio edytowane przez dorjan ; 20-01-2014 o 01:40
Tak robi każdy fish jeżeli horyzont jest dokładnie w połowie zdjęcia.
Link do foty Zenkiem 16, nie wklejam bo to analogowe.
Nie chcę się czepiać ale:
Kitowe 62x60mm to mniej niż olympusowe 73x60mm (takie wymiary na necie znalazłem). Acz i tak całkiem mały![]()
Jest przecież e12/2.8.
Z fajnych tele jest wciąż samyang 300/6.3Niewiele większy od kita, a 30mm krótszy od e55-210 (64x74mm), ciut powyżej 300g. Tylko manualne focenie na 300mm za 830zł do mnie nie przemawia:/ Ale pewnie się z nim kiedyś przywitam jak się trafi okazja... Tylko coś nie bywają używane...:/
To co zawsze.
Skontaktuj się z nami