Będzie jako dodatek do tego 3N który masz w stopce czy zamiast?
Szukaj
Będzie jako dodatek do tego 3N który masz w stopce czy zamiast?
Opowiedz coś więcej, ergonomia, wizjer, AF, jestem ciekawy w porównaniu do 3n...
D50 nex5n x-pro1
Ja się cały czas biję z myślami - dokupić wizjer do 5r czy zrobić przesiadkę na 6 czy 6000?
Lepiej zrobić przesiadkę. Sam wizjer za ponad tysiaka to przegięcie.
RX100 | A6000 + SEL18-55/3.5-5.6 | SEL 20/2.8 Moja galeria Flickr http://www.flickr.com/photos/ukaszp/
Mały, lekki, plastikowy z uproszczoną guzikologią. Wizjer na moje potrzeby wystarczający ale osoby w okularach nie dadzą rady. Znakomita współpraca ze szkłami manualnymi, peaking w wizjerze i do tego powiększenie obrazu, miód malina. W porównaniu do 3N jest lepiej przy dłuższych obiektywach, bo pomimo małych gabarytów body uchwyt jest głęboki i bardzo dobrze zaprojektowany. Bardzo dobry pomiar światła z dowolnymi szkłami. Matryca to czołówka pierwszej ligi, dynamika, detal, jestem zachwycony. Niestety nie odchyla się wyświetlacz, co utrudnia zdjęcia makro z poziomu gruntu, grzybki i takie tam, tu ILCE-3000 i NEX-3N znakomicie się uzupełniają. Mają też identyczny akumulator![]()
Ostatnio edytowane przez Remol71 ; 20-04-2014 o 22:38
Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D
Tak sobie myślę, że gdybym miał teraz coś sobie zakupić, to pomimo wyglądu jak plastikowa, odpustowa wydmuszka, byłby to właśnie a3000+20+50. Po doświadczeniach z 5n wiem, że dałoby to piękny obrazek. A brak gibanego lcd to imho zaleta. Przynajmniej nic się nie urwie i gwarantuje to sztywność konstrukcji.
Ostatnio edytowane przez stachmuszel ; 21-04-2014 o 09:42
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Zrozumiałem. Ja z kolei tylko wyraziłem swoje
W aparacie z dobrym LCD/wizjerem brak gibania byłby mniej uciążliwy, w A3000 (zwłaszcza w ostrym słońcu) ciężko jest czasem skomponować kadr lub ustawić ostrość ręcznie.
Choć w sumie mam małe prawo marudzić, skoro za puszkę i 20/2.8 dałem jakieś 900zł![]()
Skontaktuj się z nami