Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: mam romans

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

"...bo pić, to trzeba umić..."
    Ostatnio edytowane przez matys ; 09-04-2014 o 12:09
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek s Zobacz posta
    Sprzedaj wszystko, kup owce i jedź w góry.
    Pozdr
    to rozwiązałoby problem, ale nie wiem czy owcą zrobię zdjęcie, a co do zostania w rozkroku nie mogę... finanse, czyli coś z czym premier chyba nie do końca się liczy, bo mu żyje się lepiej
    Ostatnio edytowane przez kazak ; 09-04-2014 o 12:08 Powód: a>ą
    dwasto i emce U-piter

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kazak Zobacz posta
    to rozwiązałoby problem, ale nie wiem czy owcą zrobię zdjęcie
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

...to rozwiązałoby problem, ale nie wiem czy owcą zrobię zdjęcie...
    Jeśli bagnet nie pasuje to spróbuj freelensingu. Efekty mogą być ciekawe a i obrońcom zwierząt się nie narazisz bo to metoda małoinwazyjna(razem, osobno?)

Domyślnie

by ten wątek był konstruktywny bardziej. czy ktoś miał w ręku 70-210 canona F4/ F3.5-4.5 i mógłby potwierdzić że właściwości optyczne i prędkość AF nie odbiegają od nikkora 70-210 4-5.6D? Bo miałem w ręku elke (70-200 v1.), jest porażająco szybka i ostra jak należy, ale ma tak rzucający się w oczy kolor.
    dwasto i emce U-piter

Domyślnie

Miałem nie dawno podobny dylemat (przesiadka), sprzedałem Lumix GX7 plus szkiełka (wiadomo, że ze stratą), teraz jest A7 z 24-70, raz się żyje
    D300s + 18-200 (poszedł do ludzi) teraz Alpha 7 + 24 - 70, dodatek to iPhone 6

Domyślnie

by ten wątek był konstruktywny bardziej. czy ktoś miał w ręku 70-210 canona F4/ F3.5-4.5 i mógłby potwierdzić że właściwości optyczne i prędkość AF nie odbiegają od nikkora 70-210 4-5.6D? Bo miałem w ręku elke (70-200 v1.), jest porażająco szybka i ostra jak należy, ale ma tak rzucający się w oczy kolor.
    W dobrych i bardzo dobrych warunkach AF w Canonie jest szybszy niż w Nikonie i raczej nie ma znaczenia jakie szkło (ale pojedynczy). Przy słabym świetle to różnie bywa z tą szybkością.

Ciągły AF w Canonie to dopiero najnowsze modele albo 1D/s/X, bo w starszych jakoś tam działał tylko na środkowym punkcie i tylko w idealnych warunkach.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek s Zobacz posta
    Sprzedaj wszystko, kup owce i jedź w góry.
    Pozdr
    Alpaki kup, będzie bardziej trendy.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta

Ciągły AF w Canonie to dopiero najnowsze modele albo 1D/s/X, bo w starszych jakoś tam działał tylko na środkowym punkcie i tylko w idealnych warunkach.
    To jeden z minusów o którym wspominałem na starcie, że dysponuję wyłącznie środkowym (ale w d100 używałem wyłącznie centralnego, więc przeżyję) i nie wiem czy jeszcze nie ogarnąłem jak ją włączyć, czy nie ma czegoś takiego jak lampa wspomagania AF, bez zewnętrznej?
    dwasto i emce U-piter

Talking

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    Alpaki kup, będzie bardziej trendy.
    może wtedy nie zbaranieje
    dwasto i emce U-piter

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów