Close

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 71

Wątek: D200 czy 30D

Domyślnie D200 czy 30D

Ostatnio ktos przy okazji ogladania mi samochodu od srodka wchodzac przez szybe pozbawil mnie calego zestawu Cannona. Wiec teraz jak kazdy poczatkujacy staje przed koniecznoscia wyboru systemu.

Ogolnie to juz wybralem D200 z prostej przyczyny z prostej przyczyny 5kl/s i spora ilosc fotek do zapisania w buforze w RAW'ie. Do tego dorzuce karte ExtrIV i pelnia szczescia.

Tylko panicznie boje sie szumiacej matrycy. W poprzednim C10D przy ISO800 bylo dobrze, przy ISO1600 tez nie najgorzej. Czesto robie zdjecia przy slabym swietle, bez lampy i nie ukrywam ze dosc duza role odgrywa u mnie zaszumienie.

Tylko prosze mowcie prawde. Jedni mowia 30D inni D200. 30D mialem w rekach i fajniutki jest jak sie dorzuci grip. D200 jeszcze nie uzywalem w praktyce. (Moze ktos z Wawy zechce umozliwic kilka pstrykow) Pracuje na ISO400 - 1600.

AAA, i to co wam chodzi z tym mydlem ?? Widzialem wiele fotek z D200 i nie zauwazylem.

Domyślnie

http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=28818
    identyczne pytanie, kilka tematów niżej.
    A co do mydła to wykasuj to ostatnie zdanie dobrze radzę
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Domyślnie

Jeżeli sie boisz szumów to chyba nie masz wyboru. Aha 30D tez ma 5kl/s.pozdrawiam

Domyślnie

bez kompromisów (jak wysokie ISO to wysokie ) - Canon 1D Mark III, nawet na 6400 zdjęcia
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crofan Zobacz posta
    Jeżeli sie boisz szumów to chyba nie masz wyboru. Aha 30D tez ma 5kl/s.pozdrawiam
    Ale w serii ma o polowe mniej niz D200. A najbardziej irytuje mniejak robie w RAW i jak slysze po nacisnieciu migawki w 30D plask,plask,plask,plask,plask,plask,plask......... ....4 sekundy.............plask, plask.............2 sekundy.............plask
    w D200 zgodnie z zapewnieniem producenta uslysze plask,plask,plask,plask,plask,plask,plask,plask,pl ask,plask,plask,plask,plask,plask,plask,plask,plas k,plask,plask,plask,plask,plask,plask,plask,plask, plask,plask,plask

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GrzegorzPPP Zobacz posta
    http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=28818
    identyczne pytanie, kilka tematów niżej.
    A co do mydła to wykasuj to ostatnie zdanie dobrze radzę
    Ale ta szczerosc przeksztalcila sie w typowa bezkonstruktywna nawalanke. Pewnie z powodu braku interwencji w opanowywaniu waszych emocji przez zainteresowanego

Domyślnie

Hej, napiszę Ci tak - miałem Canona 30D i zwątpiłem przy nim. Teraz zbieram się do kupna D200. Powód? Problemy z autofocusem w Canonie (może jestem pechowy) - dla mnie nieakceptowalne było bieganie co chwilę na Żytnią i kalibracja puszki, a potem i tak okazywało sie, że z każdym szkłem działa jak chce. Poczytaj o tych zagadnieniach na CB.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    Problemy z autofocusem w Canonie (może jestem pechowy).
    Problemy z AF przy slabym swietle to normalna rzecz w EOS'ach.

Wracajac do D200 to czy ktos moze potwierdzic te 22 fotki NEF w serii ??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yarko Zobacz posta
    Bierz 30D.
    Uzasadnisz ??

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów