Close

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 71

Wątek: D200 czy 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    Hej, napiszę Ci tak - miałem Canona 30D i zwątpiłem przy nim. Teraz zbieram się do kupna D200. Powód? Problemy z autofocusem w Canonie (może jestem pechowy) - dla mnie nieakceptowalne było bieganie co chwilę na Żytnią i kalibracja puszki, a potem i tak okazywało sie, że z każdym szkłem działa jak chce. Poczytaj o tych zagadnieniach na CB.
    No to chyba miałeś pecha co do swojego 30D.Ja kupiłem tydzień temu,męczyłem go w różnych warunkach bez lampy i praktycznie zawsze w punkt.Obiektywy to 24-105/4L kumpla i moja 50/1,8.Na obydwu jestem bardzo zadowolony.D200 jak najbardziej ale jak zmienia matrycę bo na ISO800 jest tylko dobrze a 1600-3200 już kiepsko,widac to zwłaszcza gdy wykadrowujesz i pierwszy plany jest w centrum kadru.Poprostu szczegóły gdzieś gina nieodwracalnie.
    D700 + parę zatyczek do korpusu.

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sekal Zobacz posta
    Tylko panicznie boje sie szumiacej matrycy.
    Nie ma czego, temat rozdmuchany do granic wręcz absurdalnych. Aparat w pełni fukcjonalny w szerokim zakresie czulosci, co nie raz juz tu wiele osob pokazało.

Domyślnie

1- Jesteś już przyzywczajony do ergonomii Canona
    2- System C jest lepszy na płaszczyźnie semi-pro (lecz także droższy )

Więc jak masz kase to ja nie widze innego wyjścia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    Nie ma czego, temat rozdmuchany do granic wręcz absurdalnych. Aparat w pełni fukcjonalny w szerokim zakresie czulosci, co nie raz juz tu wiele osob pokazało.
    Niekoniecznie rozdmuchany. Szumi bardziej niz 30D, ale ilosc zdjec w serii jest mi to chyba w stanie wynagrodzic.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yarko Zobacz posta
    1- Jesteś już przyzywczajony do ergonomii Canona
    2- System C jest lepszy na płaszczyźnie semi-pro (lecz także droższy )

Więc jak masz kase to ja nie widze innego wyjścia.
    Wyjscie jest dosc proste 5D na ktory namawia mnie coraz wieksza grupa znajomych.

Domyślnie

Wyjscie jest dosc proste 5D na ktory namawia mnie coraz wieksza grupa znajomych.
    Rany, kolejny co się zarejestrował chyba tylko dla wojenek systemowych. Kup sobie to 5D, albo jeszcze lepiej wspomnianego wyzej przeze mnie 1D Mark III - baaaaaaaardzo niskoszumny i można jak z kałacha strzelać seriami.
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

to sie zdecyduj, bo 5d ma tyko 3kl/s

Domyślnie

ja wlasnie tak zrobilem wzialem piatke, czekam tylko na dostawe - miala byc wczoraj :/ tylko w piatce masz jedynie 3kl/sek, mi to nie przeszkadza bo i tak robie tylko pojedyncze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    Rany, kolejny co się zarejestrował chyba tylko dla wojenek systemowych. Kup sobie to 5D, albo jeszcze lepiej wspomnianego wyzej przeze mnie 1D Mark III - baaaaaaaardzo niskoszumny i można jak z kałacha strzelać seriami.
    Wojna to bedzie jak przyjada gornicy.
    Chcialem zasiegnac informacji od osob ktore pracuja na Nikonach. Widac ze wiecej w nich jadu niz w Canonowcach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_lhotse Zobacz posta
    No to chyba miałeś pecha co do swojego 30D.Ja kupiłem tydzień temu,męczyłem go w różnych warunkach bez lampy i praktycznie zawsze w punkt.
    No widocznie miałem pecha. Szkoda, że ten pech prześladuje też innych, którzy z nowymi 5D i stałkami latają do kalibracji.

Cytat Zamieszczone przez rychu_lhotse Zobacz posta
    D200 jak najbardziej ale jak zmienia matrycę bo na ISO800 jest tylko dobrze a 1600-3200 już kiepsko,widac to zwłaszcza gdy wykadrowujesz i pierwszy plany jest w centrum kadru.Poprostu szczegóły gdzieś gina nieodwracalnie.
    Jak ktoś potrzebuje wysokich ISO, to pozostają korpusy Canona z serii xD. Z drugiej strony nie popadajmy z tymi szumami w skrajności - odrzucanie aparatu, bo szumi powyżej ISO1000, którego wiele osób wogóle nie używa, jest mz bez sensu.

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów