W związku z marginalnym zainteresowaniem sporem z firmą Nikon temat proszę traktować jako nieaktualny. Dziękuję za poświęcony czas oraz miłe i rzeczowe kontakty osobom, które się odezwały na priv.
Szukaj
W związku z marginalnym zainteresowaniem sporem z firmą Nikon temat proszę traktować jako nieaktualny. Dziękuję za poświęcony czas oraz miłe i rzeczowe kontakty osobom, które się odezwały na priv.
Ten, kto spróbuje nieść kota za ogon nauczy się czegoś, czego nie nauczy się w żaden inny sposób.
Może kiedyś rozpiszę mój temat z D800-tkami ale brak mi słów ... Pozbyłem się nikona - całego systemu w pi**u by wrócić do canona na gorsze matryce, gorszy af itp ale na sprzęt gdzie bubel fabryczny to jedynie wadliwy soft a nie elementy konstrukcyjne.
Osoby które są zdecydowane na odsyłanie body do serwisu niech z góry założą że to nie ma sensu - po prostu od razu pozbyć się body i kupić najlepiej zupełnie inny model niż D800 - za duże ryzyko ponownego trafienia na sprzęt z problemami.
Sklep nie wymieni sprzętu na nowy wolny od wad (niezgodność towaru z umową itp) - rzeczoznawcą jest ZAWSZE nasz serwis.
Serwis nie wymieni ani nie naprawi naszego sprzętu - uzna że każdy sprzęt tak ma i po kilku tysiącach zdjęć każdy sprzęt ma prawo się rozjechać - wizyta za wizytą i nic.
Jak ktoś ma pytania lub potrzebuje więcej info niech pisze na PW. Ja kończę odzywanie się na forum w sprawie wadliwych D800-tek.
lovestorymakers.com
FttSniper jakbyś mógł tylko napisac jak serwis sie zachował przy drugim wysłaniu
xpro2/ 23/ 56/ 10-24/godox
Avatarr przygotowuję wpis na temat mojego problemu AF D800 i nadeślę do ZSF.
Są trzy/cztery osoby chętne powalczyć z Nikonem. Mało.
Rozważam sprzedać D800 i za rok/dwa kupić D4s albo...
Nie wykluczam kupna innego egzemplarza D800.
Chcę wiedzieć co w nowych seriach jest zmienione. Czy tylko uzyskano stabilność toru optycznego w czasie a problem lewego AF zostaje po staremu?
Z fizyki wiadomo, że problem punktów AF można rozwiązać tablicą/macierzą w sofcie, więc dlaczego ten pasztet nadal występuje?
Sprzedałbym to co mam Nikona i poszedł do C, ale szkoda mi straty na sprzęcie i nie potrafię zaakceptowac pokrętła w C zamiast joysticka w N.
Ostatnio edytowane przez sfor ; 23-03-2014 o 22:26
Ten, kto spróbuje nieść kota za ogon nauczy się czegoś, czego nie nauczy się w żaden inny sposób.
D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
AF16/2.8D | AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai
Znam doskonale ten system, wiem jak na nim pracować i jak żyć z jego "słabościami". Zrobiłem wcześniej dobre 80 ślubów na 5D mkII, którego dzielą technologiczne lata świetlne od D800 (sprawnego) i to prawie w każdym calu. 5-tka jak to 5-tka szybka ale mało powtarzalna z AF, servo na stałkach to ciężka sprawa i wyciąganie z cieni mocniejsze = fiolet i bandingPo prostu trzeba wiedzieć jak tego używać - dużo ludzi robi nadal na 5D mkI i mają rewelacyjne foty. Drugi fakt jest taki że cały proces obróbki - "naświetlania" zdjęcia z D800 toczył się na RAWie - przepałka o 2 EV, niedoświetlenie o 4 EV - nie ma problemu - fota nadal wyglądała dobrze
Jednak wolę mieć święty spokój, zrobić na wszelki po kilka ujęć z najważniejszych momentów (gdyby coś nie trafiało) i nie martwić się że coś się rozjedzie z AF w trakcie repo. Z resztą teraz będzie lepiej niż kiedyś za 5D mkII - na pokładzie jest 2x6D, 16-35, 35, 50, 85, 135 i wreszcie mogę pracować a nie przesiadywać w serwisie a potem jęczeć na forach jak mi źle![]()
lovestorymakers.com
D600-tki też poszły do ludzi?
F70, F100, S5Pro, Z6III, S 10-20, N24 2.8D, N35 1.8G, N50 1.8D, N85 1.8D, N180 2.8D, N24-120 4S, V20/2.8.
Metz 40MZ3i, Metz 54MZ4i, Sony A5000 i A6600.
ex - F3HP, F80s, D100, D610, N18-200, A6300
Czemu canon dużo gorszy ? Przecież 5dmk3 ma dobry af, matryce też ;D
http://www.kubakoziol.pl - moja pasja, fotografia pejzażu
Skontaktuj się z nami