Właśnie wpadł mi w ręce Canon EOS888. Chciałbym się dowiedzieć mniej więcej co to jest? Z tego co zdążyłem wyczytać to chyba model na rynek azjatycki, a na rynek Europejski ma oznaczenie EOS5000 (chyba, że coś pomyliłem). Do aparatu mam obiektyw 38 - 76, z tego co piszą na optycznych to taki kit, tyle, że chyba lepiej trochę wypada. Aparat mogę nabyć za stówkę, w sumie chciałem zacząć przygodę z analogami tylko czy taki zestaw jest wart może nie stówki, a zaczynania przygody z analogiem, w sensie czy jest odpowiedni na start? Myślałem, że kupię dziś klisze i coś popstrykam, bo do czynienia z analogiem to miałem jak byłem paro letnim malcem więc pewnie pierwsze kroki mogą być trudne, a i od razu zobaczę co tam wychodzi z tego sprzętu.
Jeszcze mam pytanie, oznaczenia na pokrętle od 15 - 2000 to rozumiem ekspozycja? No i oznaczenie "B"? Przeczytałem coś takiego:
The 'B' setting enables you to take pictures with exposure times of several seconds, or more useful for night or special effect photography. The command dial will also set the self-timer, rewind the film mid roll, and lock the shutter to avoid accidental exposures.
To jest jeszcze krótszy czas niż te 15?
Reszta trybów to standard, makro, portret, krajobraz, sport, auto także tutaj wszystko zrozumiałe. Z góry dzięki za posty w temacie
edit:
te B to to co Bulb w Nikonie także już jasne.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami