Close

Strona 1714 z 1948 PierwszyPierwszy ... 714121416141664170417121713171417151716172417641814 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 17 131 do 17 140 z 19477

Wątek: Humor

Domyślnie

To jak schodzi na autentyki to ja przytoczę cytat mojego wykładowcy z elektroniki
    Ogólnie to mówił nam, że nazywanie rezystancji oporem jest wielkim błędem, że nie powinno się tak mówić. Powiedział to mniej więcej w taki sposób:

"Drodzy Państwo rezystancja to rezystancja a nie jakiś opór. Opór mogą stawiać dziewczyny gdy idą z chłopakami na lody."

Cała sala wybuchła śmiechem
    D70 + N18-105VR + N35/1.8G + SB-600
    Helios 44M-7/2 + Jupiter 135/3.5

Domyślnie

To i ja autentyk:
    Siostra moja rodzona, jest pielęgniarką pracującą w szpitalu na oddziale okulistyki. Podczas jednego z pierwszych dyżurów prowadzila niewidomego pacjenta do toalety. Po wejściu do owego pomieszczenia mówi:
    - prosze poczekać, zapale panu światło.....
    - się siostra nie fatyguje.... odpowiedział pacjent z uśmiechem i zrozumieniem....

Sytuacja nr2:
    Siostra z koleżanką miały zlecenie zawieźć pacjenta na operacje. Trzeba wiedzieć ze blok operacyjny jest parę pięter niżej niż sam oddział. A że dzień byl z tych ze roboty natłok, to i o wpadke nie trudno. Z calego pospiechu, zabrały całą dokumentację pacjenta, soczewki do przeszczepu, i dopiero pod windą zorientowały się że brakuje im łóżka z pacjentem.....
    D90/grip|D50|T17-50/2.8|N35/1.8|N50/1.8|18-55VR|SB-900|Nissin Di866|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ZgReDoL Zobacz posta
    To i ja autentyk:
    Siostra moja rodzona, jest pielęgniarką pracującą w szpitalu na oddziale okulistyki. Podczas jednego z pierwszych dyżurów prowadzila niewidomego pacjenta do toalety. Po wejściu do owego pomieszczenia mówi:
    - prosze poczekać, zapale panu światło.....
    - się siostra nie fatyguje.... odpowiedział pacjent z uśmiechem i zrozumieniem....

Sytuacja nr2:
    Siostra z koleżanką miały zlecenie zawieźć pacjenta na operacje. Trzeba wiedzieć ze blok operacyjny jest parę pięter niżej niż sam oddział. A że dzień byl z tych ze roboty natłok, to i o wpadke nie trudno. Z calego pospiechu, zabrały całą dokumentację pacjenta, soczewki do przeszczepu, i dopiero pod windą zorientowały się że brakuje im łóżka z pacjentem.....
    Nic nie mam do Twojej siostry itp ale powiem tylko tyle:

NFZ
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Oj, gdyby tylko takie błędy i wpadki popełniała nasza służba zdrowia, to życie szpitalne wyglądało by jak w Leśnej Górze....
    Ale uwierz, to tylko promil z tych śmieszniejszych wpadek pielęgniarskich.... zwłaszcza po 30 letnim stażu siostry w tym zawodzie... to sie nasłuchałem..... ale ofiar śmiertelnych nie odnotowano
    D90/grip|D50|T17-50/2.8|N35/1.8|N50/1.8|18-55VR|SB-900|Nissin Di866|

Domyślnie

Oj, gdyby tylko takie błędy i wpadki popełniała nasza służba zdrowia, to życie szpitalne wyglądało by jak w Leśnej Górze....
    Ale uwierz, to tylko promil z tych śmieszniejszych wpadek pielęgniarskich.... zwłaszcza po 30 letnim stażu siostry w tym zawodzie... to sie nasłuchałem..... ale ofiar śmiertelnych nie odnotowano
    E, znaczy się wpadki były mało śmieszne, nikt ze śmiechu nie umarł.
    Marek

Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.
    fb, music, portrait

Domyślnie

o wpadke nie trudno. Z calego pospiechu, zabrały całą dokumentację pacjenta, soczewki do przeszczepu, i dopiero pod windą zorientowały się że brakuje im łóżka z pacjentem.....
    Znane hasło - zapieprz taki, że taczek nie ma czasu załadować.

Skoro już szpitalnie...
    Moja siostra z dziesięć lat temu miała wypadek samochodowy, jechała z chłopakiem na Sylwestra i z przeciwka pijany typ wyjechał im na "czołówkę". Niewiele jej się stało oprócz tego, że straciła prawie wszystkie zęby. Zawieźli ją do szpitala na chirurgię szczękową, a ten jej chłopak przyniósł jej jako podstawowe wyposażenie do szpitala szczoteczkę do zębów.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

już dzieci wiedzą, że zęby trzeba myć.
    Nawet, jak ich nie masz.

POZDROWIENIA

'' Fotografie są jak cebula --- mają warstwy '' Shrek

Domyślnie

Znalezione w sieci:
    W ostatnią niedzielę podsłuchałem modlącą się starszą panią, która siedziała za mną. Jej modlitwa była tak niewinna i szczera, że chciałem się nią podzielić:
    - Drogi Boże, ostatnie pięć lat było dla mnie naprawdę ciężkie.
    Zabrałeś mojego ulubionego aktora Patricka Swayze, mojego ulubionego muzyka Michaela Jacksona, moją ulubioną piosenkarkę bluesa Amy Winehouse, moją ulubioną aktorkę Elizabeth Taylor, moją ulubioną piosenkarkę Whitney Houston, a teraz mojego ulubionego pisarza Toma Clancy!
    Chcę ci tylko wspomnieć, Boże, że moimi ulubionymi politykami są Jarosław Kaczyński i Antoni Macierewicz, a ulubionymi duszpasterzami biskupi Michalik, Dziwisz, Głódź i ojciec dyrektor Rydzyk.
    Amen!
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 19-03-2014 o 14:01 Powód: lit. ("Huston")
    Nikon i tak już zostanie...
    Krzysztof

- Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Strona 1714 z 1948 PierwszyPierwszy ... 714121416141664170417121713171417151716172417641814 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów