Close

Strona 59 z 1914 PierwszyPierwszy ... 9495758596061691091595591059 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 19131
    Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

zapisałem się na macanko A7 w Sopocie ...

Domyślnie

Po miesięcy użytkowania czas na mały, amatorski bilans. Zestaw A7R używany z jednym jedynym obiektywem 35/2,8 FE.

Plusy dodatnie:
    - Gabaryty: puszka jest niewielka, ale leży całkiem znośnie we moich rękach. Dla kogoś z dużymi dłońmi, może być nieco mniej różowo.
    - Matryca: DR znany z D800, RAW jak z gumy, detal, wszystko jest na wysokim poziomie.
    - Wykonanie: bardzo solidne. Materiały napawają zaufaniem.
    - Ruchomy ekran LCD. Zaczynam lubieć tę funkcję. Nie można go wprawdzie obracać we wszystkie strony, ale nie jest źle.
    - Pomiar światła. Odgniewalem sie z matrycowym, którego w Canonie praktycznie nie używałem
    - AWB: nawet przy sztucznym świetle nie mam do niego zarzutów.

Plusy ujemne:
    - Aparat demonem prędkości nie jest. Uruchamianie, powiększenie podglądanego zdjęcia dalekie są od błyskawicznych.
    - Brak możliwości przełączanie EVF <--> LCD za pomocą przycisku. Funkcja wygasznia LCD jest raczej żartem: ekran robi sie prawie całkiem czarny, ale pozostaje włączony.
    - Bateria. Cóż powiedzieć... Z pustego i Salomon nie naleje.
    - Menu: nie jest to co prawda ten niedościgniony styl znany z NEX-ów, ale opisy opcji do najbadziej przejzystych nie należą. Brak zakładki My menu lub Last functions. Umiejscowienie niektórych opcji zakrawa na złośliwość np. formatowanie karty.
    - Wybierak pól AF-u. Do joysticka temu bardzo, ale to bardzo daleko. Nie trzeba się spieszyć.
    - Brak opcji kompresji RAW-ów

Z innych rzeczy:
    - EVF mi nie przeszkadza. Doszedłem do wniosku, że spór EVF kontra OVF mnie nie dotyczy. Po prostu sie przyzwyczaiłam do tego, co nam na dzień dzisiejszy technika oferuje.
    - AF: do większości tego co robię wystarcza. Na poziomie powiedzmy Fuji X100s. Spróbuje jeszcze jakiś koncert w ciemnej sali i będę już wszystko wiedział.
    - Peeking: nie używałem, wybaczcie. Pewnie kiedyś podepnę N 105/2,5 lub Samyanga 14, ale parcia nie mam.
    - Obrazek: opisałbym go jako zwyczajny, (zbyt) poprawny, nierozpoznawalny. Nie oznacza to, że jest on zły
    - Aplikacje: nie testowałem. Pewnie spróbuję timelapse i bracketing. Obie płatne, choć chyba są jakieś ich wersje darmowe

To tyle tym razem.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Mały test na przepuszczanie światła przez bagnet Sony A7: http://per-analogia.blogspot.com/201...lightleak.html

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Tu test na przepuszczalnosc swiatla przez bagnet wg Cicali (nie mylic z Cycolina ) ->
    http://www.lensrentals.com/blog/2014...anti-massacree

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Tu test na przepuszczalnosc swiatla przez bagnet wg Cicali (nie mylic z Cycolina ) ->
    http://www.lensrentals.com/blog/2014...anti-massacree
    Nie spałem całą noc. Znowu bubel.
    Uwaga: nowe A7R do sprzedania za 1/10 ceny.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Biorę!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Nie spałem całą noc. Znowu bubel.
    Gumka do włosów załatwia sprawę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Gumka do włosów załatwia sprawę.
    I nawet nie wygląda to tragicznie

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

A propos gumki do włosów, to są jeszcze takie do hydrauliki gumki okrągłe w przekroju, co może być o tyle łatwiejsze, że sama się ułoży w rowku, lepiej będzie dociskać i nie trzeba będzie pewnie kombinować z centrowaniem jej po środku bagnetu.

Nie mam a7, wiec zastrzegam sobie prawo do pomyłek
    .

Domyślnie

Sa tez jeszcze inne gumki... ale trzeba troszke oberwac, bo bedzie mydlo
    Hobby polega na tym, by przy maksymalnych nakładach osiągnąć minimalny efekt.

Strona 59 z 1914 PierwszyPierwszy ... 9495758596061691091595591059 ... OstatniOstatni