Close

Strona 125 z 129 PierwszyPierwszy ... 2575115123124125126127 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 241 do 1 250 z 1283

Wątek: Lightroom 4

Domyślnie

Po dłuższej nieobecności.
    Pytanie z innej beczki. Otóż jak obrabiam fotkę w LR5 to czasami zastanawiam się, w którym momencie zastosować korekcję pędzlem, filtr połówkowy lub gumkę? Czy macie jakieś kroki odnośnie tych narzędzi? Zastosować je na końcu obróbki (jeszcze przed ostrzeniem) czy też na początku? A może to zalezy od charakteru fotki?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirko33 Zobacz posta
    Pytanie z innej beczki. Otóż jak obrabiam fotkę w LR5 to czasami zastanawiam się, w którym momencie zastosować korekcję pędzlem, filtr połówkowy lub gumkę? Czy macie jakieś kroki odnośnie tych narzędzi? Zastosować je na końcu obróbki (jeszcze przed ostrzeniem) czy też na początku? A może to zalezy od charakteru fotki?
    Kolejność wykonywania przez Ciebie tych czynności nie ma żadnego znaczenia.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirko33 Zobacz posta
    Nie ma to najmniejszego znaczenia. Kolejność nakładania obróbki i tak jest zawsze jednakowa. Bez znaczenia co i w jakiej kolejności robiłeś.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Kolejność wpływa praktycznie tylko na wydajność. Jeżeli używasz wielu zmian miejscowych oraz odszumiania, wówczas na słabszym sprzęcie prędkość pracy zauważalnie spada. Na szczęście są włączniki przy każdej zakładce i można ją tymczasowo włączyć lub wyłączyć, a więc i ten problem jest do obejścia.

Domyślnie

OK. Dzięki za info.
    Fakt. Zbyt szybkie nanoszenie miejscowych zmian powoduje lekkie zmulenie.

Domyślnie

Witam

Mam taki problem...wgrałem wczoraj presety...pracowałem na nich parę godzin...dziś włączam lightrooma i moje USER PRESETS są puste!! ktoś wie w czym może być problem?!
    Nikon D7000,Nikon D600 + sigma 24-70 f2.8 if ex dg hsm + Nikkor 70-200 mm f/2.8 G IF-ED AF-S VRII + Nikkor AF-S DX 35 mm f/1.8G + SB900 + SB910

Oszczędny w słowach Awatar JacKill
    Miasto
    Okolice Kielc

Domyślnie

Czy ktoś się może spotkał z takim problemem: Lightroom 4.4, wersja 64-bitowa. Od czasu do czasu, przy uruchomieniu zamiast otworzyć ostatni katalog, to pyta o stworzenie nowego. Dość upierdliwe, bo muszę załadować ręcznie swój, tamten skasować, nie mówiąc o tym, że wywala mi presety.

W czym może być to problem? Katalog stoi na SSD, ale nie sądzę żeby to było przyczyną.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JacKill Zobacz posta
    Czy ktoś się może spotkał z takim problemem: Lightroom 4.4, wersja 64-bitowa. Od czasu do czasu, przy uruchomieniu zamiast otworzyć ostatni katalog, to pyta o stworzenie nowego. Dość upierdliwe, bo muszę załadować ręcznie swój, tamten skasować, nie mówiąc o tym, że wywala mi presety.

W czym może być to problem? Katalog stoi na SSD, ale nie sądzę żeby to było przyczyną.
    Próbowałeś uruchomić program jako administrator ?

Oszczędny w słowach Awatar JacKill
    Miasto
    Okolice Kielc

Domyślnie

Problem występuje od czasu do czasu, nie co uruchomienie. Zaznaczyłem, żeby się uruchamiał jako administrator na stałe, zobaczymy może to rozwiąże problem...

Domyślnie

Witam wszystkich.

Potrzebuję pomocy przy przeprowadzce Lightroom 4.4 64bit pod win 7. Obecnie mam wszystko zorganizowane na jednym dysku podzielonym na partycje (partycja systemowa, użytkowa, oraz partycja, na której znajduje się Lightroom wraz z katalogiem głównym oraz zdjęcia). Mój plan przewiduje odpalenie systemu i zainstalowanie Lightroom na nowym dysku SSD, natomiast jako magazyn pozostaje istniejący dysk twardy. Jak mam to wykonać, by nie stracić swojej pracy i zainstalowanych presetów?
    Z góry dziękuję za pomoc.

Strona 125 z 129 PierwszyPierwszy ... 2575115123124125126127 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów