Szukaj
Nie oczekiwałem żadnej odpowiedzi. Wyraziłem chęć wypróbowania i założyłem, że w podanym przykładzie dobrze by się sprawdził. Weź to za takiego "lajka na mojej osi czasu", na której zmienia się sprzęt, którego używam, zmieniam się ja i zmienia się mój sposób patrzenia na fotografię. Poszukiwanie odpowiedniego aparatu, którym łatwiej wykonam założony pomysł jest tego procesu nieodłączną częścią. Dlaczego "lajk" dla GR - bo nie jestem na samym początku drogi, mam określone oczekiwania i lepiej znam siebie. W tym kontekście ostatnie zdanie Twojej wypowiedzi jest ogólnikiem, w moim przypadku z całą pewnością chybionym.
Niczego nie odwracałem. Jai pur zainteresował się GR i podał przykład w którym jego kompaktowość miałaby dać mu zysk, moim zdaniem w tej sytuacji żadnego zysku by ta cecha nie przyniosła. W tle jego zapytania była teoria, że mały aparat jest lepszym wyborem do tego typu zdjęć. Nie jest. Jest innym narzędziem, o innych parametrach, ale bilans zysków i strat wychodzi dla mnie na zero (w odniesieniu do podanego przykładu). Chciałem to stanowisko przekazać pytającemu, gdzie tu odwracanie kota ogonem?
Gdybyś wiedział jak dalece te facebukowe pojmowani rzeczywistości jest mi obce...
Bez względy na to jak niezrozumiałe jest dla mnie stwierdzenia o liku na osi czasu, postaram się coś odpowiedzieć, choć nie wiem czy będzie to na temat.
Jedyną intencję która przyświecała temu co Ci odpowiedziałem, była chęć zaproponowania Ci próby sfotografowania przykładowej procesji tym co masz. Nie po to żebyś zrezygnował z GR, lecz po to żebyś zobaczył że w takich sytuacjach możesz robić zdjęcia dosłownie wszystkim.
Pervert!![]()
Na ibodzie zagościł dzisiaj GXR:
http://www.ibood.com/extra-pl/pl/
Widoczek z tropików
A dziękuję bardzo.
Ale żeby aż tak, żeby je cytować? Tym bardziej dziękuję.
Skontaktuj się z nami