Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Teneryfa 2014

Domyślnie

Jeśli chodzi o Loro Parque to nie wiem jak to ująć żeby nie wyszło na atak albo że jestem jakimś nawiedzonym obrońcą zwierząt, ale polecam dokument "Blackfish" w którym jest też wzmianka o tym parku oraz pokazane jest jak się w takich miejscach traktuje orki.

Thumbs down

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Jeśli chodzi o Loro Parque to nie wiem jak to ująć żeby nie wyszło na atak albo że jestem jakimś nawiedzonym obrońcą zwierząt, ale polecam dokument "Blackfish" w którym jest też wzmianka o tym parku oraz pokazane jest jak się w takich miejscach traktuje orki.
    No tak, rozumiem Cię i również jestem przeciwny złemu traktowaniu zwierząt, jednak jechać na teneryfę i nie iść do loro, to troszku dziwnie.

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Domyślnie

Loro to najciekawszy jak dla mnie punkt na wyspie, można spędzić cały dzień a i tak to mało.
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Moja wypowiedź tyczyła się tylko i wyłącznie samych orek. Nie wiem jak tam są traktowane inne zwierzęta i nie wątpię, że jest tam wiele do zobaczenia. Ja po prostu nie znoszę takich cyrkowych pokazów a teraz gdy już wiem w jaki sposób pozyskuje się zwierzęta do tych wszystkich seaworldów, w jaki sposób są trenowane i przetrzymywane oraz że większość z tych zwierząt cierpiąc przez lata wyrasta na psychopatów (tak jak np Tilikum, który przed sprowadzeniem do Loro z tego co pamiętam zabił w parku na Florydzie 2 osoby, 3 ofiarą został pracownik Loro). Ja niestety do Loro się nie wybiorę mimo zachęcających opinii tak jak nie wybrałbym się na walki kogutów czy korridę. Jeśli ktoś uważa inaczej to nie mam do niego pretensji bo nie o robienie komuś wyrzutów mi chodziło a raczej o informację. Mały fragment filmu traktujący o Loro: <<klik>> Przepraszam cię Bajcy, że tak Ci śmiecę w wątku, ale temat wykorzystywania zwierząt jakoś mocno na mnie działa. Mam nadzieję, że mi to wybaczysz.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 25-02-2014 o 11:02

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Moja wypowiedź tyczyła się tylko i wyłącznie samych orek. Nie wiem jak tam są traktowane inne zwierzęta i nie wątpię, że jest tam wiele do zobaczenia. Ja po prostu nie znoszę takich cyrkowych pokazów a teraz gdy już wiem w jaki sposób pozyskuje się zwierzęta do tych wszystkich seaworldów, w jaki sposób są trenowane i przetrzymywane oraz że większość z tych zwierząt cierpiąc przez lata wyrasta na psychopatów (tak jak np Tilikum, który przed sprowadzeniem do Loro z tego co pamiętam zabił w parku na Florydzie 2 osoby, 3 ofiarą został pracownik Loro). Ja niestety do Loro się nie wybiorę mimo zachęcających opinii tak jak nie wybrałbym się na walki kogutów czy korridę. Jeśli ktoś uważa inaczej to nie mam do niego pretensji bo nie o robienie komuś wyrzutów mi chodziło a raczej o informację. Mały fragment filmu traktujący o Loro: <<klik>> Przepraszam cię Bajcy, że tak Ci śmiecę w wątku, ale temat wykorzystywania zwierząt jakoś mocno na mnie działa. Mam nadzieję, że mi to wybaczysz.
    Nie no, nie przesadzaj. Dlaczego miałbym się wkurzać.
    Cieszę się, że ktoś podejmuje dyskusję, wtedy widać że wątek żyje,dlatego fajnie gdyby więcej ludzi się udzielało
    Zwłaszcza, że ja również jestem miłośnikiem zwierząt

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Domyślnie

Fajne zwierzątka, napewno jak kiedyś dane mi będzie urlopować się na Teneryfie to odwiedzę
    Wolę jednak Twoje widoczki krajobrazowe z tego miejsca
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

Byłem na teneryfie 2 tygodnie i mimo że do Loro miałem 15min na piechotę nie czułem potrzeby odwiedzenia tego miejsca. To samo tyczy się Siam Parku, ale ja jestem z tych co na urlopie stronią od ludzi i poszukują miejsc gdzie można pobyć w ciszy i samotności Co do całości tematu to bardzo fajna relacja miło powspominać i zobaczyć to samo w innej odsłonie niż samemu się zapamiętało/sfotografowało.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariobor Zobacz posta
    ja jestem z tych co na urlopie stronią od ludzi i poszukują miejsc gdzie można pobyć w ciszy i samotności
    Dotarles do 'rezerwatu' pomiedzy La Caleta a El Purertito? Chyba daleko nie miales. Taka perelka wcisnieta pomiedzy kurorciska..

X-T2 | 35/2 | 50/2 | ETRSi | 75/2.8
    radek.art.pl / facebook

Domyślnie

Nie dotarłem, ale tutaj akurat nie miałem zbyt blisko bo stacjonowałem w Puerto de la Cruz . Dla mnie hitem dla samotnika była piesza wycieczka do Roque Bermejo. Przez cały drogę spotkaliśmy jednego turystę, dwóch starszych panów pracujących przy uprawach i ich psa

Domyślnie

Ja jakos fanem ogrodow zoologicznych nie jestem i Loro odpuscilem juz pierwszego dnia pobytu i jak wspomnialem wolalem spedzic dzien na Siam Parku co polecam kazdemu kto nie lubi zwierzat w niewoli...
    Gdybym byl jednak z dzieckiem to kto wie, pewnie bym zawital co by pokazac pewne gatunki zwierzat i atrakcja byly by wlasnie orki.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów