Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Teneryfa 2014

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarekf34 Zobacz posta
    Janusz te fotorelacje to szczerze... bardzo fajnie ci wychodzą, całkiem ciekawe zdjęcia i jak dla mnie kolorki są bardzo przyjemne dla oka
    Na 6 ciekawe miejsce, gdzie fale się rozbijają o coś tam w oddali... napewno bym tam przykucnął
    Na 7 nic tylko się popluskać w tym basenie na dachu hotelu... ale widoczki, no i na 12 już widzę się z ciemnym ND i "memłanko"
    Bardzo fajne odsłony, którymi na pewno zachęcasz do odwiedzenia tego miejsca.
    Cieszę się, bo dzięki temu wiem, że nie robię tego na marne, tylko kogoś zainteresuje, na dodatek myślę że jest to pomocne dla kogoś, kto to miejsce będzie odwiedzał.
    z czasem postaram się dodać zdjęcia z wszystkich miejsc, które odwiedziłem na teneryfie
    Tak więc temat tak szybko nie umrze
    Pozdrawiam.

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Domyślnie

Heh te piramidy pominalem i widze, ze nie ma czego zalowac...
    Widze, ze byles raczej na polnocnej czesci wyspy, tej "zimnej", coz ja od siebie mogfe poleciac "Siam park" na polodniu w okolicach Playa De America.
    Zwiedziles Masce, tam dopiero jest jak w Andach ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Heh te piramidy pominalem i widze, ze nie ma czego zalowac...
    Widze, ze byles raczej na polnocnej czesci wyspy, tej "zimnej", coz ja od siebie mogfe poleciac "Siam park" na polodniu w okolicach Playa De America.
    Zwiedziles Masce, tam dopiero jest jak w Andach ?
    Tak jak pisałem, jest to miejsce które można śmiało ominąć.
    Objeździłem całą wyspę, na razie tak zdjęcia się układają w folderach, że jest sama północ.
    Ani w Siam park nie byłem, nastawiliśmy się na zwiedzanie, no i niestety ale masci też nie zobaczyłem.
    Zostawiliśmy ją na sam koniec i niestety tak się zepsuła pogoda, że nie dało się tam iść, no ale teraz przynajmniej mam powód by tam wrócić

Domyślnie

No więc Janusz mam trochę inne zdjęcia niż Ty, jeśli już o to pytasz, miałem po prostu lepszą pogodę nawet w górach Anaga o Masce nie wspominając. No i spędziłem jeszcze 3h na plaży w San Andres po zjechaniu z gór. Jak masz więcej zdjęć z Amalciga to wrzuć, bo ja tam ich chyba z 50 zrobiłem, było co fotografować...
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moshica Zobacz posta
    No więc Janusz mam trochę inne zdjęcia niż Ty, jeśli już o to pytasz, miałem po prostu lepszą pogodę nawet w górach Anaga o Masce nie wspominając. No i spędziłem jeszcze 3h na plaży w San Andres po zjechaniu z gór. Jak masz więcej zdjęć z Amalciga to wrzuć, bo ja tam ich chyba z 50 zrobiłem, było co fotografować...
    Paweł, nikt nie ma takich samych zdjęć
    Nie mam niestety za wiele zdjęć z tamtej okolicy, gdyż pogoda sprawiła psikusa i trzeba było się zbierać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bajcy Zobacz posta
    [CENTER]W końcu zabrałem się za fotorelację z Teneryfy.
    (...)
    To na razie tyle, jak sobie coś przypomnę to dopiszę
    Bajecznie. Trzy lata temu też byłem (5 dni). Wynająłem samochód. Spałem na plaży. Jedna nocka w hotelu dla dokładniejszego umycia i dalej w podróż (Barcelona).
    Czekam na resztę!
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

No więc przyszła pora na kolejną część mojej fotorelacja z teneryfy.
    Tym razem będzie bardziej "wypoczynkowo" - już piszę o co chodzi.
    Z racji, że plan wyjścia na Teide nie wypalił, postanowiliśmy że w tym dniu wybierzemy się na wycieczkę katamaranem, by zobaczyć wieloryby.
    Początkowo nie do końca byliśmy przekonani co do tej wyprawy, jednak jak się później okazało, jest to naprawdę fajne przeżycie.

Wyprawę zaczęliśmy w porcie Las Galletas

16.

Płynie się praktycznie cały czas wzdłuż wybrzeża, gdzie można podziwiać skaliste wybrzeże teneryfy, po drodze mija się również Los Cristianos, jeden ze słynniejszych kurortów na Teneryfie, no i latarnię, którą już tutaj pokazywał

17.

Po około 1h 30 docieramy w miejsce w którym udaje się nam spotkać wieloryby, ah... jakie to fajne uczycie zobaczyć go na żywo.

18.

19.

a żeby tego było mało, udaje się nam również spotkać delfiny

20.

Po oglądaniu wielorybów i delfinów, wyruszyliśmy do zatoki, by popatrzeć i popływać z żółwiami, niestety ocean był mało przejrzysty i nie udało się spotkać żółwi . Jednak kilka minut przed odpłynięciem przepłynął nam pod katamaranem
    nim wyciągnąłem aparat, zdążył się schować.
    Z Zatki wyruszyliśmy w stronę klifów koło los Cristianos

21.

Z racji, że pogoda na północy bywa kapryśna, następnego dnia postanowiliśmy wybrać się na południe na plaże, właśnie do los Cristianos i faktycznie północ w chmurach i deszczu, a południe piękne słońce.

22.

Z racji że nie jestem zwolennikiem długiego plażowania, wziąłem aparat do ręki i postanowiłem przejść się wzdłuż oceanu i spotkałem kolegę, oto on(lub ona) :

23.

Był bardzo przyjazny i pozwalał się fotografować.
    A na spacerze tak się rozpędziłem że dotarłem aż do Playa De Las Americas

24.

Niestety nawet i południe jest nieprzewidywalne w pogodę tak więc po pewnym czasie i tam przyszły chmurki,

25.

W drodze powrotnej postanowiliśmy jeszcze wybrać się zobaczyć smocze drzewo, oto i ono:

No i to tyle na dzisiaj, dzięki za poświęcony czas na oglądanie.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Piękna relacja i coraz bardziej mnie kusi tam jechać mimo napiętego budżetu.

Domyślnie

Ależ się rozkręciłes z tymi zdjęciami... napewno jak ktoś będzie potrzebował znależc coś ciekawego z tego miejsca, ma to jak na dłoni...
    Ogladając cały Twoją fotorelację z Teneryfy czuję się jakbym tam był Bardzo fajne, kolejne odsłony... Janusz dawaj więcej, coś czuję że jak moja żonka to zobaczy to już wiem gdzie będzie chciała wypocząć po Grecji, która jest w planach
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

No to jedziemy dalej
    Tym razem wybrałem folder z Loro Parque, jest to największe Zoo na teneryfie i chyba jedno z piękniejszych w europie.
    Można spotkać tam wiele gatunków papug, które już nie żyją w naturalnym środowisku jak i również wiele innych zwierząt którym grozi wyginięcie.
    Ja wrzucę tutaj kilka, bo tak to bym musiał temat rozwinąć na kilka stron
    Do LP mieliśmy nie daleko, ale w jedną stronę pojechaliśmy ciufą
    PO kupieniu bileciku i pstryknięciu fotek z papugami, ruszamy dalej w świat zwierząt i roślin...

ZAPRASZAM

Wchodząc wita nas w pierwszej kolejności koleżka, który nie chętnie chciał się popatrzeć, na dodatek chyba coś liczył lub coś kombinował

27.

I tak dobrze, bo jego drugi kolega był odwrócony tyłeczkiem do całej społeczności i nie miał najmniejszej chęci się popatrzeć.
    Po spędzeniu kilku chwil przy gorylu ruszamy dalej. Po drodze mijamy mniej lub więcej ciekawych zwierząt czy roślin, jednak za dużo ich jest, a poza tym jeśli wszystkie bym tutaj wrzucił, to co byście oglądali gdybyście pojechali do loro?
    i tak Wam wiele zepsuję, bo pokaże najważniejsze

Następni byli prze mili kolesie, była ich spora banda;D

28.

Było ich dość dużo, skaczą, skrzeczą, pływają, a nawet zaczepiały nurka, który coś im tam reperował, miałem ochotę jeszcze raz stanąć na taśmie i oglądać, ale by brakło czasu.
    dla ciekawostki dodam, że to największe tego typu pingwinarium w europie, dziennie spada tam 5 ton śniegu. Pingwiny mają tam odwzorowany klimat typowo z Arktyki, dzięki czemu mogą się tam normalnie rozmnażać...

No ale dobrze, idziemy dalej.
    Następnym naszym przystankiem były Małpki. Nie byłoby w tym nic specjalnego, gdyby nie dwie sprawy.
    Pierwsza, nigdy wcześniej nie widziałem małej małpki, która na prawdę była bardzo mała i chowała się przed ludźmi, a dwa to tego:

29.

Ktoś go chyba nauczył żółwika

Spotkałem też papużkę, która ewidentnie się speszyła gdy robiłem jej zdjęcie

30.

I jej kolegę

31.

Niestety, nie obeszło się bez incydentów, agresja nie zna granic. Na dodatek nikt z tym nic nie robił, za to wszyscy patrzyli...

32.

Jedni obserwowali, a inni udawali że nic nie widzą i w ogóle ich to nie interesuje...

33.

Niestety nie mogłem na to patrzeć i poszedłem dalej...

Po drodze spotkałem, dwie Ary, które nie źle pozowały, do czasu aż im powiedziałem że ja z nikoniarzy jestem, po tym się obraziły i tylko usłyszałem what the $%#@?

34.

Sobie myślę, trzeba się zawijać bo jeszcze sprzęt zepsują.
    No ale za kamyczka następny kolega mi kuku zrobił, tutaj już nie było wesoło..

35.

Na szczęście opanowałem sytuacje i wyruszyłem na pokaz...Pokaz który na pewno zapamiętam do końca życia...

36.

37.

Nie ma co tutaj opisywać, to po prostu trzeba zobaczyć....

Spotkałem też pana w białym futerku, który był bardzo leniwy. Chyba nie lubi gorąca, bo ciągle w cieniu siedział.

38.

był też fajny gostek, który miał powiązania z Einsteinem, na dodatek czegoś szukał u kolegi w futerku i później to zjadał.
    W pewnym momencie zauważył, że się mu przyglądam i popatrzył na mnie zabójczym spojrzeniem

39.

Po krótkiej przerwie weszliśmy do ciemnego pomieszczenia, a tam jeden z większych kozaków, z resztą mój ulubiony, może nie ten okaz,no ale...

40.

to tyle na dzisiaj, limit i czas nie puszcza.
    Mam nadzieję ze spędziliście kilka fajnych minut przy oglądaniu i czytaniu.
    chciałem tak troszkę na wesoło, mam nadzieję, że się udało
    Pozdrawiam
    CDN....
    Ostatnio edytowane przez bajcy ; 25-02-2014 o 00:42

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów