Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Domyślnie Mozilla Thunderbird

Od x czasu moim ulubionym programem do odbioru poczty był Thunderbird. Niestety, od czasu pobrania jakiejś tam aktualizacji zwyczajnie padł. Po otwarciu aplikacji nie pobiera nowych wiadomości, za to intensywnie nad czymś "myśli",
    tzn. "meli" się kółeczko oczekiwania. Chyba bez końca, bo - po wyszukaniu w sieci info dotyczącego tego problemu - zostawiłem paskuda w trybie "myślenia" i tak trwał przez jakieś 12 godzin. Podobno są przypadki, że wstaje po 17-stu...
    Nie pomaga także nowa konfiguracja kont pocztowych. Natomiast nie mam zamiaru przeprowadzać reinstalacji, bawić się rejestrem i takie tam... - do Thunderbirda straciłem z dniem dzisiejszym zaufanie.
    Dlatego mam pytanie: jakiego klienta poczty polecacie? Najlepiej bezpłatnego, bo np. odpowiada mi The Bat, ale płacić około dwóch stówek za produkt podobny ( jak na moje potrzeby, czyli odebrać/wysłać pocztę ) do produktu Mozilli, wydaje mi się bez sensu.
    Aha, używam Windows 7 na rocznym laptopie HP Pavilion G7.

Domyślnie

Windows Live Mail ? Gdyby tylko był szybszy.
    Praktyka - Jest wtedy gdy wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego.
    Teoria - Jest wtedy gdy wiemy wszystko, a nic nie działa.

Domyślnie

Możesz ściągnąć darmowy program Microsoft. Kiedyś był już razem z Windows.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Możesz ściągnąć darmowy program Microsoft. Kiedyś był już razem z Windows.
    Masz na myśli następcę znienawidzonego Outlooka, czyli Windows Mail? ( jak zresztą zaproponował @leonID). Był dodatkiem do Visty, a z tego co doczytałem, nie za bardzo lubi się z Windows 7, pomijając już, że ponoć kłóci się z jego licencją.
    Zatem Windows Mail raczej nie. Są jakieś inne propozycje?

Domyślnie

Używałem Thunderbirda z Lightningiem, The Bat'a, Foxmaila i DreamMaila, w końcu się wku****łem, kupiłem pakiet Office i od 1.5 roku używam Outlooka 2010 i w końcu mogę powiedzieć, że nie mam żadnych problemów z programem pocztowym, ani niczego mi w nim nie brakuje.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Ja od miesiąca przesiadłem się z Thunderbirda właśnie na Windows Live i powiem Ci że nie widzę jakiś błędów. Mam Win 7 64 i jest na razie bardzo dobrze. Może przetestuj żeby mieć własne zdanie. Po za tym chyba nie ma jakiegoś dużego wyboru. Może jeszcze odbierać całą pocztę przez Gmail, na stronie internetowej?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez parman Zobacz posta
    Ja od miesiąca przesiadłem się z Thunderbirda właśnie na Windows Live i powiem Ci że nie widzę jakiś błędów. Mam Win 7 64 i jest na razie bardzo dobrze. Może przetestuj żeby mieć własne zdanie. Po za tym chyba nie ma jakiegoś dużego wyboru. Może jeszcze odbierać całą pocztę przez Gmail, na stronie internetowej?
    No właśnie - wyboru specjalnego nie ma. Chyba dobrze radzisz - przetestować warto. Dzięki.

Domyślnie

Tylko nie zapomnij robić backupów. WLM po roku wykręcił numer, na szczęście bez strat. Ale co ciśnienie skoczyło, to przemilczę.
    Praktyka - Jest wtedy gdy wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego.
    Teoria - Jest wtedy gdy wiemy wszystko, a nic nie działa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kemir Zobacz posta
    Od x czasu moim ulubionym programem do odbioru poczty był Thunderbird. Niestety, od czasu pobrania jakiejś tam aktualizacji zwyczajnie padł. Po otwarciu aplikacji nie pobiera nowych wiadomości, za to intensywnie nad czymś "myśli",
    Jeśli dużo korespondowałeś to możliwe jest, że plik Sent lub Inbox w \Users\uzytkownik\AppData\Roaming\Thunderbird\Prof iles\xyz1234.default\Mail\.... (lub inny w tej lokalizacji) przekroczył 4GB. Thunderbird dostaje wówczas "zadyszki".

Domyślnie

Proponuję przyjrzeć się Foxmail.
    Program posiada podobnie jak The Bat możliwość podglądu poczty na serwerze bez jej ściągania na komputer.
    Wadą jest że powstał w Chinach i wymaga spolszczenia.
    Więcej informacji: http://www.programy.pocztowe.info/fo...strona=pobierz
    a strona programu to: http://www.foxmail.com/win/

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów