Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Domyślnie

Witam,
    Dziękuję za polecenie programu, jednakże nieco mnie zaciekawiłeś:
    Cytat Zamieszczone przez sznuras Zobacz posta
    Wadą jest że powstał w Chinach i wymaga spolszczenia.
    Dlaczego uważasz że coś co powstało w Chinach jest wadliwe? Obawiasz się szpiegostwa?
    Ładujesz na dysk cały system z Ameryki, największego szpiega na świecie, korzystasz z amerykańskiej przeglądarki, amerykańskiej wyszukiwarki. Umieszczasz wpisy na najbardziej infiltrowanym portalu na świecie (amerykańskim) i nie masz tych obaw?
    Prowadzę stronę wsparcia dla tego programu i udostępniam polską wersję portable.
    Program działa na nośnikach przenośnych, bez konieczności przechodzenia procesu instalacyjnego.
    Gdzie go uruchomisz, tam będzie działał. A co do samego programu - uważam że jest to w tej chwili najlepszy darmowy program do poczty.
    Szczegółowe informacje na:
    polskiej stronie wsparcia
    Pozdrawiam i zapraszam,
    iRas

Domyślnie

Źle mnie zrozumiałeś. Nie chodzi o obawy o szpiegostwo czy coś podobnego.
    Gdybym miał takie obawy to nie proponowałbym koledze aby testował czy instalował na swoim komputerze.
    Problem w tym że zgodnie z tym co jest na Twojej stronie wsparcia (do której podałem linka) instalator jest w jest w języku chińskim. Więc jeśli ściągniesz instalkę ze strony producenta to bez info z Twojej strony będziesz jak dziecko we mgle, no chyba że znasz ich znaczki

Domyślnie

Witaj,
    No to mnie uspokoiłeś...
    Bowiem faktycznie myślałem, że masz obawy o bezpieczeństwo. W sieci wiele przykładów świadczy o niechęci do programów Made In China.
    Od 2008 roku używam i prowadzę wsparcie dla innego chińskiego programu - DreamMaila - i jak dotąd nikt nie włamał mi się do konta bankowego, nikt nie przejął konta pocztowego, nikt nie sformatował mi dysku...
    Pomimo iż ujawniono w nim dziurę...
    A jeśli chodzi o wersję instalacyjną - ostatnia jest nad wyraz bezpieczna, wycofano się nawet z integrowania programu z Kingsoft Office. Nie ma już potrzeby zastanawiania się - odhaczyć, nie odhaczyć?
    W wersji 7.0 zgoda na instalację dodatków skutkowała instalacją nawet 7 programów. Niektóre nawet przydatne, tylko problem, bo żaden nie posiadał odniesienia do wersji angielskiej.
    Gdyby jeszcze Foxmail zmienił bazę danych i pozwolił na pracę sieciową...

Pozdrawiam serdecznie,
    iRas

Domyślnie

Można jeszcze obadać klienta Opery M2.
    Kiedyś była to część przeglądarki, obecnie dostępny jako osobna aplikacja.

Domyślnie

Panowie, a czy któryś z wymienionych przez Was programów ma jakieś połączenie z GCal i jednocześnie obsługę (chyba już nieco zapomnianych ale przeze mnie używanych) Usegroup (news)?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Ostatnio testuję "eM Client" i choć jest to płatny program powyżej dwóch kont, to jak dla mnie super. Ma wszystkie opcje jakie mi się podobają w Thunderbirdzie. Windows Live i Outlooku. Testuję drugi dzień, ale chyba znalazłem klienta poczty dla siebie.

Domyślnie

Faktycznie, ciekawy i sprawiający wrażenie nowoczesnego. Szkoda tylko, że nie wspiera UseGroup, bo bankowo bym go przetestował. Niestety, to pewnie już w żadnym nowym programie nie zagości, bo reliktami nikt już sobie głowy nie zawraca. Pewnie szybciej można by się spodziewać czytnika a'la Tapatalk.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Radzę stronić od klienta MS, jako że MS lubi pogrzebać w poczcie bez wiedzy użytkownika, a pozyskaną wiedzą podzielić się ze służbami, za niewielką opłatą.

http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,...?ticaid=112771
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Radzę stronić od klienta MS […]
    Nie chodzi o klienta poczty (program pocztowy), tylko o samą usługę (przesyłanie wiadomości przez ich serwery). Klienta można mieć od MS, a obsługiwać za jego pomocą konta pocztowe, których nie należą do tworów bezpośrednio od MS zależnych. Zresztą – czy MS sprzedaje, czy nie – dzisiaj robią to (podejrzewam) wszyscy. Jak nie za pieniądze, to pod groźbą NSA, FBI, CIA czy lokalnych, tajnych służb.
    www.SALDAT.pl

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Nie chodzi o klienta poczty (program pocztowy), tylko o samą usługę (przesyłanie wiadomości przez ich serwery). Klienta można mieć od MS, a obsługiwać za jego pomocą konta pocztowe, których nie należą do tworów bezpośrednio od MS zależnych. Zresztą – czy MS sprzedaje, czy nie – dzisiaj robią to (podejrzewam) wszyscy. Jak nie za pieniądze, to pod groźbą NSA, FBI, CIA czy lokalnych, tajnych służb.
    No niestety, świat okrutnie spotworniał i ewoluuje w stronę vqyrviającego nicowania wszystkiego i wszystkich.

Co mogę koduję, by utrudnić życie tym padłasom, ale chwilami ręce opadają, jak czyta się kolejne newsy.
    Medice, cura te ipsum.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów