Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Domyślnie iPad 7.0.4 Problem

Konfiguracja:

iPad 7.0.4
    system iOS 7.0.4
    oryginalny czytnik kart SD
    karta SD

Problem:
    Pliki JPG które są zapisane na SD nie otwierają sie na iPodzie.
    po wpięciu czytnika z kartą , otwiera sie iPodowy program do fotek ale nie pojawia sie ikonka "import" i mimo kilku minutowego oczekiwania. Wygląda to tak jakby nie była widoczna zawartość karty.

Czytnik i karta są prawidłowe. Co ciekawe ten sam iPod , ta sama karta i ten sam czytnik bez problemu otwiera pliki JPG bezposrednio z aparatu (karta wyjęta z aparatu od razu wetknieta w czytnik)

Nie działa tylko w przypadku kiedy te JPG są "wrzucone" na karte SD za pomoca MacBookaPro z sytemem OSX 10.9.1.
    Pliki konwertowane z RAW za pomocą LR 5.3 lub VNX 2 wer. 2.8.3

Gdzie jest myk , dlaczego pliki pochadzace z dysku laptopa nie otwieraja sie na iPodzie a za pomaca tego samego sprzetu ,pliki bezposrednio po wyjeciu z aparatu otwieraja sie bezproblemowo

Domyślnie

To w końcu iPad czy iPod?
    Prawdopodobnie żeby iOS widział zdjęcia musze być na karcie wrzucone do folderu DCIM. Jak nie działa to spróbuj jeszcze wrzucić do DCIM wrzucić np 100CANON, 100ND700 etc i tam dopiero foty.

Domyślnie

iPad nie iPod.
    zaraz sprawdze myk z tym plikiem DCIM itp.
    Ale wyjasnij mi logicznie czy by przewalic jakiekolwiek obrazki z zewnatrz bede musial uzywac takich sztuczek?

Domyślnie

Sztuczek w sensie nazwać folder DCIM? Możliwe, ale to chyba nie jest jakoś strasznie upierdliwe. Przynajmniej tak mi się wydaje.

Domyślnie

Dzieki S4INT,
    zgodnie z twoja rada dziala OK.
    A czy ta metoda jest upierdliwa? No jest , bo przeczy tak wychwalanej przez apologetow Maca prostocie obslugi.
    Ja teraz (dzieki tobie) to juz wiem jak to zrobic , ale sam bym na to nie wpadl za chinskiego boga.
    Generalnie nie podobaja mi sie takie sztuczki , bo swiadcza one nie o zaleznosciach techniczno-technologicznych tylko o innych.
    BTW na tym gownianym win nie mialbym takich przepychanek

Domyślnie

Zoom2, po grzyba się męczysz z tym czytnikiem. Zrzuć te foty jak człowiek za pomocą komputera najlepiej od razu do Dropboxa. Dzięki temu będziesz mógł z nich w każdej chwili skorzystać na iPadzie lub porozsyłać udostępnione znajomym.
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zoom2 Zobacz posta
    Generalnie nie podobaja mi sie takie sztuczki , bo swiadcza one nie o zaleznosciach techniczno-technologicznych tylko o innych.
    BTW na tym gownianym win nie mialbym takich przepychanek
    ale przecież zdjęcia z aparatu masz właśnie w folderze DCIM. I iPad tam ich szuka. A zdjęcia z kompa przerzuca się za pomocą chmury, Dropboxa czy innego wirtualnego dysku. Zauważ, że sprzęt Appla jest projektowany na rynek amerykański. A tam wszyscy mają internet i WiFi i nikt się nie bawi w przerzucanie plików kartą.

Domyślnie

No chyba, że nie chcesz umieszczać swoich plików w sieci, na serwerze "strony trzeciej".
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    No chyba, że nie chcesz umieszczać swoich plików w sieci, na serwerze "strony trzeciej".
    to wtedy musisz stosować podane wyżej "sztuczki".
    A można przecież wgrać na Dropboxa a potem przenieść na iPada. Wykorzystujesz D tylko jak nośnik plików. Jak kartę.

Domyślnie

Ale kartę masz w ręku, jest Twoja, nie udostępniasz swoich plików komuś.
    Jeżeli przy takim problemie sugerujecie używanie czegoś online, to świadczy to o możliwościach systemu i jego obsłudze.
    Jak ktoś będzie chciał wgrać 4-5GB zdjęć, to też powiecie, żeby przesyłał wszystko przez dropboxa czy chmurę z prędkością 10Mbps? Zmiana katalogu nie jest może super uciążliwa, ale coś jest chyba nie tak...
    d70s + N18-70 + N55-200

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów