Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Ale kartę masz w ręku, jest Twoja, nie udostępniasz swoich plików komuś.
    jeszcze raz napiszę, że urządzenia Appla są projektowane na rynek amerykański. Pod inną infrastrukturę i dla innej mentalności ludzi.
    Nie jestem orędownikiem Appla ale...
    Miałem Androidy, WinMobile ale wróciłem do iPhona, iPada i iPoda. Ze względu na kompatybilność wszystkiego ze wszystkim, stabilność i jednakową obsługę. Miałem Motorolę i Galaxy Taba, oba z Andkiem na pokładzie. I różniły się między sobą, jakby miały inne systemy.
    Pewnie to kwestia wieku, ale nie bawi mnie urządzenie, do które muszę wgrywać jakieś programy, żeby dało się to normalnie używać. Teraz mam wszystkie urządzenia wyglądające tak samo i obsługiwane tak samo. A to, co mają, mnie w zupełności wystarczy.
    Ostatnio edytowane przez miron19j ; 28-01-2014 o 22:53

Domyślnie

Ależ, ja nie mówię o tym, że Tobie z tym źle, ani nie zabraniam Ci tego, żeby ci się podobało. Ja się świetnie czuję w ekosystemie Windowsowym i sobie go chwalę, tak samo mam do tego prawo.
    Wskazuję tylko, pewne idiotyzmy ( z punktu widzenia możliwości, bo z pkt widzenia biznesu, to ma bardzo duży sens ) które wynikają z takiego bądź innego podejścia.
    A warunki amerykańskie nie są wcale takie super - poza dużymi miastami często jest bardzo nieciekawie. Z resztą, taki iPad po wifi nie uciągnie chyba więcej niż 100Mbps, więc ściąganie kilku GB plików trochę zajmie. Karty mają sporo większą przepustowość.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    Miałem Androidy, WinMobile ale wróciłem do iPhona, iPada i iPoda. Ze względu na kompatybilność wszystkiego ze wszystkim, stabilność i jednakową obsługę.
    Jak dla mnie to iPad z systemem 7.0.4 jest najmniej stabilnym systemem z jakim się w życiu spotkałem.
    Ostatnie 10 dni i tablet zanotował 31 zawieszeń systemu i programów. Chwilowych zamieszeń, spowolnień czy zgubionych ostawień WebAV nie liczę ale było tego setki razy.
    Kontaktowałem się ze serwisem Apple ale nigdy więcej, szkoda czasu.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Jak dla mnie to iPad z systemem 7.0.4 jest najmniej stabilnym systemem z jakim się w życiu spotkałem.
    Ostatnie 10 dni i tablet zanotował 31 zawieszeń systemu i programów. Chwilowych zamieszeń, spowolnień czy zgubionych ostawień WebAV nie liczę ale było tego setki razy.
    Kontaktowałem się ze serwisem Apple ale nigdy więcej, szkoda czasu.
    Podobno czasem lepiej jest chyba jakoś zainstalowac od nowa, a nie tylko aktualizować OS. W sensie z 6.3 do 7. Tak przynajmniej słyszałem, część osób wspominała, że to pomagało na jakieś zmuły. U mnie pracuje tak samo jak na wcześniejszych wersjach, w sumie nie wiem czy kiedykolwiek przez 2 lata się choćby zawiesił. Dziwne w każdym razie...

Domyślnie

Ja z kolei swojego iP4 aktualizowałem OTA, bez żadnego czyszczenia ustawień i chodzi dobrze.

Domyślnie

To teraz drodzy mędrcy rozwiążcie kolejną zagwozdkę.
    Otóż dzięki wskazówce S4INTa iPod importuje pliki z karty SD.
    Ale "łyka" tylko 53 pliki.
    a. na karcie bylo ponad 300 plików, iPod zaimportował tylko 53
    b. na karcie 35 plikow zaimportowal wszystkie 35, włożyłem kolejną kartę z kolejnymi 35 plikami i zaiportował tylko 18 czyli dopełnił do 53.

Nie rozumiem skąd blokada po 53 plikach? Nie zauważyłem (jak na razie) ograniczenia pojemności a jedynie ograniczenie ilości plików do magicznej liczby 53.
    Co ciekawe jeśli robię dziewiczy import kartą bezpośrednio wyjętą z aparatu , importuje bez graniczeń całą zawartośc karty.
    Ostatnio edytowane przez zoom2 ; 29-01-2014 o 13:35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Podobno czasem lepiej jest chyba jakoś zainstalowac od nowa, a nie tylko aktualizować OS. W sensie z 6.3 do 7. Tak przynajmniej słyszałem, część osób wspominała, że to pomagało na jakieś zmuły.
    A gdzie ja napisałem, że aktualizowałem system.
    To jest nowy iPad mini i przyszedł już z nowym systemem.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

A gdzie ja napisałem, że aktualizowałem system.
    To jest nowy iPad mini i przyszedł już z nowym systemem.
    No to tym bardziej dziwne, bo prędzej bym się spodziewał, że masz jakiegoś ipada2 na którym ledwo dyszy ten nowy iOS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    No to tym bardziej dziwne, bo prędzej bym się spodziewał, że masz jakiegoś ipada2 na którym ledwo dyszy ten nowy iOS
    Pociesza mnie to, że inni mają ten sam problem
    http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1680500

Domyślnie

Pociesza mnie to, że inni mają ten sam problem
    http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1680500
    sądząc po objętości tego wątku należysz do wybrańców

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów