Po co 2 aparaty? Przecież ma być na lekko!
Szukaj
Za 1190zł jest XZ-2 - kompakt Olympusa z obiektywem 28-110mm/1.8-2.5.
Żeby EPL3 + kit miało podobne rozmiary transportowe, kitem musiałby być nowy naleśnik 14-42mm.
PS
Jak Ci się nie spieszy, to ja na Twoim miejscu poczekałbym na spadek cen Panasonic GM1 z 12-32mm:
- naprawdę małe gabaryty zestawu
- naprawdę dobry obiektyw
- zawsze można podpiąć jeszcze mniejszą stałkę![]()
Samsung EX-1
my FliCkR
Wymiana NEX-a na nowszy model to odleglejszy plan bo najpierw muszę tego zajechać ( marzeniem byłby NEX z wizjerem). A po głębszych przemyśleniach doszedłem do wniosku, że pakowanie się w drugie bezlustro to głupota z racji braku chęci dokupywania obiektywów. Więc na pewno to będzie jakiś kompakt i tu znowu mydlana bańka pękła bo znowu marzy mi się wizjer a taki X100 to 3 tysiaczki a to za dużo. Jakieś XZ2 odpada bo to prawie to samo co mój EX1 a zmiana ma być na duży plus. X20 odpada bo nie ma EVF wieć jedyny sensowny wybór poniżej 2tysiaków to RX100.
RX100 | A6000 + SEL18-55/3.5-5.6 | SEL 20/2.8 Moja galeria Flickr http://www.flickr.com/photos/ukaszp/
Samsung EX-1
my FliCkR
Dobra decyzja - zyskałbyś tylko odrobinę mniejszy aparat z kitem.
Ja rok temu zakupiłem GX1 jako back up do mojego Pentaxa i też zastanawiam się czy to była dobra decyzja. Generalnie jeden aparat dobry z kompletem szkieł mam wieć nie chcę pakować w drugi system. Kit stary 14-42 Panasa jest do d... wiec zostałem na razie z 14mm Panasonica i być może dokupię nowego Olka 25mm jak będzie tani.
Podobnie by wyszło jakbym zakupił x100 ew tego nowego Ricoha GR na wyjazdy bo do tego niepozorny i poręczny aparat był mi potrzebny.
"Coś mniejszego" ... Każde bezlustro będzie większe od kompakta, więc coś małego z większą matrycą to Ricoh GR, RX100, Nikon A.
Patrz: http://camerasize.com/compact/#325.3...397,387.5,ha,t
Ja na Twoim miejscu rozważył bym zakupienie do NEX'a obiektywu E20mm/2.8, z NEX-F3 nie byłby to taki wielki zestaw.
W drugi, równoległy system bezlustra ja bym się nie pchał.
Czy ktos mógłby mi powiedziec, jak dodać zdjęcia, bez zakładania dodatkowych kont itd ?
Kiedys to było chyba duzo latwiejsze....
... ucze sie patrzec i widziec...
i duqa z tego...
d90,
klikasz przycisk "odpowiedź"
pojawia się okno dialogowe
piszesz tekst
aby wstawić obrazek klikasz w ikonę "wstaw obrazek"- wpisujesz link do jpega - i po sprawie.
Podobne okno dialogowe jest w opcji "szybka odpowiedź"
PS
Oczywiście wcześniej musisz jpega umieścić na jakimś serwerze - ja np. używam serwera minus.com
Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 27-01-2014 o 21:37
Skontaktuj się z nami