Close

Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 119

Domyślnie

Po co 2 aparaty? Przecież ma być na lekko!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ShoRtie Zobacz posta
    Przeglądałem masę aparatów i do tysiaka nie ma z kompaktów nic porządnego z matrrycą większą niż 1/2.33. Tak, że za 1200 zł EPL3 to strzał w dziesątkę.
    Za 1190zł jest XZ-2 - kompakt Olympusa z obiektywem 28-110mm/1.8-2.5.
    Żeby EPL3 + kit miało podobne rozmiary transportowe, kitem musiałby być nowy naleśnik 14-42mm.

PS
    Jak Ci się nie spieszy, to ja na Twoim miejscu poczekałbym na spadek cen Panasonic GM1 z 12-32mm:
    - naprawdę małe gabaryty zestawu
    - naprawdę dobry obiektyw
    - zawsze można podpiąć jeszcze mniejszą stałkę

Domyślnie

Nie chcę NEXa opuszczać a jeszcze iść głębiej i w przyszłości wymienić mojego F3 na 5T/6 a jako drugi aparat coś mniejszego z w miarę dużą matrycą. Przeglądałem masę aparatów i do tysiaka nie ma z kompaktów nic porządnego z matrrycą większą niż 1/2.33. Tak, że za 1200 zł EPL3 to strzał w dziesątkę.
    Poczekaj może na nastepcę 5T, tak jak wypuścili już a3000 zamiast F3. E-pl3 ma słabą matryce w porównaniu z e-pl5. A jakbyś już wszedł w m4/3 z e-pl5 to sony możesz schować sobie do szafki. I wtedy zamiast 2 aparatów masz 1 i to mniejszy :]
    Samsung EX-1
    my FliCkR

Domyślnie

Wymiana NEX-a na nowszy model to odleglejszy plan bo najpierw muszę tego zajechać ( marzeniem byłby NEX z wizjerem). A po głębszych przemyśleniach doszedłem do wniosku, że pakowanie się w drugie bezlustro to głupota z racji braku chęci dokupywania obiektywów. Więc na pewno to będzie jakiś kompakt i tu znowu mydlana bańka pękła bo znowu marzy mi się wizjer a taki X100 to 3 tysiaczki a to za dużo. Jakieś XZ2 odpada bo to prawie to samo co mój EX1 a zmiana ma być na duży plus. X20 odpada bo nie ma EVF wieć jedyny sensowny wybór poniżej 2tysiaków to RX100.
    RX100 | A6000 + SEL18-55/3.5-5.6 | SEL 20/2.8 Moja galeria Flickr http://www.flickr.com/photos/ukaszp/

Domyślnie

Wymiana NEX-a na nowszy model to odleglejszy plan bo najpierw muszę tego zajechać ( marzeniem byłby NEX z wizjerem). A po głębszych przemyśleniach doszedłem do wniosku, że pakowanie się w drugie bezlustro to głupota z racji braku chęci dokupywania obiektywów. Więc na pewno to będzie jakiś kompakt i tu znowu mydlana bańka pękła bo znowu marzy mi się wizjer a taki X100 to 3 tysiaczki a to za dużo. Jakieś XZ2 odpada bo to prawie to samo co mój EX1 a zmiana ma być na duży plus. X20 odpada bo nie ma EVF wieć jedyny sensowny wybór poniżej 2tysiaków to RX100.
    OMD E-M10.. cena kolo 2800 zł. Tytan wśród tych średnich.
    Samsung EX-1
    my FliCkR

Domyślnie

Dobra decyzja - zyskałbyś tylko odrobinę mniejszy aparat z kitem.

Ja rok temu zakupiłem GX1 jako back up do mojego Pentaxa i też zastanawiam się czy to była dobra decyzja. Generalnie jeden aparat dobry z kompletem szkieł mam wieć nie chcę pakować w drugi system. Kit stary 14-42 Panasa jest do d... wiec zostałem na razie z 14mm Panasonica i być może dokupię nowego Olka 25mm jak będzie tani.
    Podobnie by wyszło jakbym zakupił x100 ew tego nowego Ricoha GR na wyjazdy bo do tego niepozorny i poręczny aparat był mi potrzebny.

Domyślnie

"Coś mniejszego" ... Każde bezlustro będzie większe od kompakta, więc coś małego z większą matrycą to Ricoh GR, RX100, Nikon A.
    Patrz: http://camerasize.com/compact/#325.3...397,387.5,ha,t

Ja na Twoim miejscu rozważył bym zakupienie do NEX'a obiektywu E20mm/2.8, z NEX-F3 nie byłby to taki wielki zestaw.

W drugi, równoległy system bezlustra ja bym się nie pchał.

Domyślnie

Czy ktos mógłby mi powiedziec, jak dodać zdjęcia, bez zakładania dodatkowych kont itd ?
    Kiedys to było chyba duzo latwiejsze....
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

d90,
    klikasz przycisk "odpowiedź"
    pojawia się okno dialogowe
    piszesz tekst
    aby wstawić obrazek klikasz w ikonę "wstaw obrazek"- wpisujesz link do jpega - i po sprawie.

Podobne okno dialogowe jest w opcji "szybka odpowiedź"

PS
    Oczywiście wcześniej musisz jpega umieścić na jakimś serwerze - ja np. używam serwera minus.com
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 27-01-2014 o 21:37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    d90,
    klikasz przycisk "odpowiedź"
    pojawia się okno dialogowe
    piszesz tekst
    aby wstawić obrazek klikasz w ikonę "wstaw obrazek"- wpisujesz link do jpega - i po sprawie.

Podobne okno dialogowe jest w opcji "szybka odpowiedź"

PS
    Oczywiście wcześniej musisz jpega umieścić na jakimś serwerze - ja np. używam serwera minus.com
    Tam tez trzeba konta zakładać...
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów