Szukaj
Może tutaj:
http://ifotos.pl/
NEX- 5R
Udało sie. Dzięki za porady.
Jpg z puszki. Zmniejszony i wyostrzone w Aperture3. Ciutke balans bieli poruszony. Poza tym nie ruszone niczym.
Ramka dodana juz na fonie. Wiem ze nie musi sie podobać, ale ja lubię badziewiaste ramki
Aparat po paru dniach, jest ze mna 24 na dobę. Siedzi w kieszeni. Robię jpg i pierwszy raz w życiu uzywam AUTO.
Zadowolony bardzo
Czekam jeszcze na 17mm...
... ucze sie patrzec i widziec...
i duqa z tego...
Są tez zdjęcia których "dużym aparatem" po prostu bym nie zrobił.
Niby nic, a mnie cieszy
Subway.
Jpg. Bw z aparatu. Zgrane. Na fonie zmniejszone i podbity kontrast.
Ramka tysz z fona
Jpg. Zgrane na kompa. Na fonie dodana ramka etc.
Lekko ostrzone po zmniejszeniu.
Całość z kita 14-42 IIR.
Moze jeszcze z jedno...
Ogólnie to aparat wymiata. Bałem sie olympusa ale to są dobrze wydane pieniądze. Dotykowy ekran i odchylany do tegowymiata i jest super.
Iso super. Af rewelacja. Czekam na przejściówke do m42 i nikona.
Na zapięcie czeka 50, 135, 180 mm...
Wszystkie fotki z tego maleństwa przechodzą na telefon i wolna chwila na fonie są zapinane na ostatni guzik. Poza nocnymi które oczywiscie robiłem na M, reszta jest w AUTO.
Ostatnio edytowane przez d90 ; 28-01-2014 o 10:25
i duqa z tego...
Zapomnij o przejściówce.
Nie mówię, że się nie da ale z ręki jest ciężko ostrzyć na maluchu.
Mam jeden manualny ulubiony obiektyw Pentax A 50mm f/1.7. Nie mam problemu fotografować nim jak jest podczepiony do K-5 bo chwyt mam solidny, wizjer pomaga, że nie wspomnę o potwierdzeniu ostrości.
Na GX1 nie jest już tak różowo - powiększenie pola AF sporo daje ale b.łatwo spudłować.
E-PL5 ma dotykowy LCD więc łatwo jest wskazać palcem pole AF. Aktywację powiększania przypisuje się do najbardziej wygodnego klawisza Fn, a jak jest EVF to trzymanie aparatu przy oku w miarę dobrze stabilizuje ruchy. Po wyostrzeniu na wybranym polu AF nie wracamy do pełnego kadru, tylko od razu wciskamy spust migawki.
Generalnie 50mm manualem idzie w miarę wygodnie robić fotki statycznych obiektów.
Można też "zadowolić" się funkcją "paeking" bez powiększania wycinka kadru, ale to raczej przy fotkach krajobrazowych czy architektury ...
Doszedł adapter na m42.
Helios 58mm oraz 135 wyjąłem z szuflady. Jak sfoce ludzików jakiś to sie podziele opinia.
Na teraz to kota ganiałem po mieszkaniu. Opinia wstępna: da radę.
i duqa z tego...
Skontaktuj się z nami