Close

Strona 4 z 29 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 282

Domyślnie

Właśnie teraz w starym lapku jest grafika intele i to raczej główny powód zmiany bo filmów się praktycznie już oglądać nie da.
    To jaką masz grafikę intela i jakie filmy oglądasz? Ja na HD 2500 na laptopie nie mam problemów z filmami w przyzwoitej jakości. Z wysoką jakością są pewne problemy, ale nie jestem przekonany czy to kwestia grafiki
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Robin ,gdyby priorytetem była matryca,poleciłbym acera-571g z ips FHD z i5,za te pieniądze warto,ale ,to tylko 4 g ram i bez ssd.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bortolomeo Zobacz posta
    Ja gorąco polecam takie Lenovo Z510P - procesor i5 (4 gen), porządna karta graficzna GT740, bardzo fajne wykonanie jak na laptop budżetowy! Znajomy zakupił jakiś miesiąc temu i na prawdę jest zadowolony. Do tego takie bajery jak matowa matryca i podświetlana klawiatura.
    Laptop może i fajny ale ja nie w tej sprawie. Właśnie x-kom jest firmą, która plombuje laptopy, przynajmniej te, które modernizuje (doposaża) i dopiero sprzedaje. Kiedyś klient przyszedł z nowym, rozbudowanym o 2GB Acerem, nie dość że laptop "na dzień dobry" nie działał to właśnie była wspominana wcześniej plomba na klapce pamięci. Nowego laptopa trzeba było odsyłać do poprawy montażu dołożonej przez nich pamięci... Ogólnie nie polecam tej firmy.
    Ostatnio edytowane przez Psychotrop ; 29-07-2014 o 19:40

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Laptop może i fajny ale ja nie w tej sprawie. Właśnie x-kom jest firmą, która plombuje laptopy, przynajmniej te, które modernizuje (doposaża) i dopiero sprzedaje. Kiedyś klient przyszedł z nowym, rozbudowanym o 2GB Acerem, nie dość że laptop "na dzień dobry" nie działał to właśnie była wspominana wcześniej plomba na klapce pamięci. Nowego laptopa trzeba było odsyłać do poprawy montażu dołożonej przez nich pamięci... Ogólnie nie polecam tej firmy.
    X-kom, ani żadna inna firma, nie ma prawa plombować pokrywy/klapek, które udostępniają użytkownikowi czynności przez producenta sprzętu dozwolone i to nie naruszając warunków gwarancji, takich jak wymiana kości pamięci, dysku, napędu optycznego, czy karty sieciowej.

Nawiasem mówiąc, nalepka x-kom daje się bez problemu przekleić na inny fragment obudowy, więc w razie obaw, można ją przed odesłaniem do serwisu nakleić w to samo miejsce, gdzie się poprzednio znajdowała i po kłopocie.

Konsultowane z przedstawicielem Lenovo w pl.
    Medice, cura te ipsum.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bortolomeo Zobacz posta
    Ja gorąco polecam takie Lenovo Z510P - procesor i5 (4 gen), porządna karta graficzna GT740, bardzo fajne wykonanie jak na laptop budżetowy! Znajomy zakupił jakiś miesiąc temu i na prawdę jest zadowolony. Do tego takie bajery jak matowa matryca i podświetlana klawiatura.
    O dzięki rzeczywiście ciekawy modelik i ładny, konkurencja dla tego ultraboka od Asusa K 56. Mam na tą chwilę dwa do wyboru. Nie jest źle Jest zgryz . Który wybrać, doradźcie proszę. Asus z wydaje się mądrzejszymi i chyba silniejszym procem, czy Lenovo chyba z gorszym procem, ale za to 8 GB RAM i dysk HD ciut większy bo 1 TB, a i bateria w Lenowo większej pojemności jest.
    Asus
    http://www.x-kom.pl/p/138049-noteboo...ceneo_spo=true
    Lenovo
    http://www.x-kom.pl/p/161012-noteboo...11d5827b07d16#
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 13-01-2014 o 00:51

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    X-kom, ani żadna inna firma, nie ma prawa plombować pokrywy/klapek, które udostępniają użytkownikowi czynności przez producenta sprzętu dozwolone i to nie naruszając warunków gwarancji, takich jak wymiana kości pamięci, dysku, napędu optycznego, czy karty sieciowej.

Nawiasem mówiąc, nalepka x-kom daje się bez problemu przekleić na inny fragment obudowy, więc w razie obaw, można ją przed odesłaniem do serwisu nakleić w to samo miejsce, gdzie się poprzednio znajdowała i po kłopocie.

Konsultowane z przedstawicielem Lenovo w pl.
    Na szczęście tego towaru wszędzie pełno więc wolę popatrzeć w okno niż przyklejać nielegalne naklejki.

Domyślnie

Ja jeszcze napiszę, że ten laptop kuzynki jak miałem wyczyścić na jej polecenie to po rozkręceniu obudowy się pogubiłem co i jak. Stwierdziłem, że lepiej jak skręcę pokrywę i odda się do serwisu na czyszczenie. Jak się okazało stwierdzili, że plomby zostały zerwane i za serwis musiała płacić.
    Nie wiem dokładnie co tam było ale nie rozmawiałem wtedy z serwisantem.
    D70 + N18-105VR + N35/1.8G + SB-600
    Helios 44M-7/2 + Jupiter 135/3.5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Który wybrać, doradźcie proszę. Asus z wydaje się mądrzejszymi i chyba silniejszym procem, czy Lenovo chyba z gorszym procem, ale za to 8 GB RAM i dysk HD ciut większy bo 1 TB, a i bateria w Lenowo większej pojemności jest.
    Asus
    http://www.x-kom.pl/p/138049-noteboo...ceneo_spo=true
    Lenovo
    http://www.x-kom.pl/p/161012-noteboo...11d5827b07d16#
    Jeżeli chodzi o mnie to wybrałbym z tych dwóch... Lenovo. Dlaczego? Bo jest bardziej przyszłościowy i technologicznie nowszy.

Ale po kolei...

Z jednej strony szkoda mi „magicznego” ale zarazem starszego i7 (z rdzeniem Ivy Bridge) ale z drugiej strony wolę nowszy i wydajniejszy i5 (z rdzeniem Haswell).

Starszy i7 z ASUS-a (w porównaniu do nowszego i5 z Lenovo) ma m.in. nie tylko więcej pamięci podręcznej L3 (4MB vs 3MB) ale i pobiera mniej energii (17W vs 37W) [mniej energii = mniej wydzielonego ciepła = mniejsze rachunki za prąd ]. Z kolei nowszy i5 z Lenovo jest nie tylko wydajniejszy ale i technologicznie nowszy (z nowszą grafiką 4600). Ma także wyższą częstotliwość zegara (ważne np. w przypadku gier) ale i obsługuje funkcje wirtualizacji, co akurat dla mnie miałoby ogromne znaczenie (dla twojej córki niekoniecznie ).

Patrząc na pozostałe parametry powyższych laptopów Lenovo wygrywa z ASUS-em m.in. dzięki:
    - niższej cenie (różnica 100 zł, niewiele ale jednak ),
    - nowszemu chipsetowi (HM86 vs HM76),
    - większemu HDD (1 TB vs 750 GB) - szkoda, że nie określono producenta dysku,
    - 2x większej ilości RAM (8 GB vs 4 GB),
    - dostępności technologii WiDi (umożliwia bezprzewodową transmisję obrazu z laptopa do telewizora, do którego musi być podłączony specjalny adapter [koszt adaptera ok. 200 zł]),
    - ilości USB-3.0 (2x vs 1x),
    - większej baterii (3350 mAh vs 2950 mAh),
    - sterownikom do systemu Windows 8, czyli do jedynego MZ słusznego systemu ze stajni M$ jakiego należy używać.
    Nikon

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Robin, kup jej normalnego laptopa, bo od tych kompromisów to się można porzygać.

http://www.x-kom.pl/p/160951-noteboo...w-hd8750m.html
    Medice, cura te ipsum.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Jeżeli chodzi o mnie to wybrałbym z tych dwóch... Lenovo. ...................
    ............
    ............
    Studwókrotne dzięki za rzeczowe wyjaśnienie szczególnie cos mi z tymi procami wątpliwości łapały. Też jestem bliżej LENOWO bo też ładny można się śmiać, ale moja córcia złote dziecko, estetka i ten Asus K 56 ją ujął w sklepie. Kobiety na takie rzeczy zwracają uwagę
    Wyczytałem gdzieś w opinii sklepowej, osoby która zakupiła ten LENOWO cytuje "... obcięta grafika gt 740.." o sooo chodzi ? czy to może stwarzać problemy ? Grafika tak opisana na stronie sklepu:
    NVIDIA GeForce GT 740M
    Intel HD Graphics 4600
    Córa nie gra, ale może ktoś zechce zagrać w jakaś trochę ambitniejszą gierkę

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Robin, kup jej normalnego laptopa, bo od tych kompromisów to się można porzygać.

http://www.x-kom.pl/p/160951-noteboo...w-hd8750m.html
    Dzieki, wydaje się po specyfikacji, że to kawal maszyny i ma co nam potrzebne tylko cholercia brzydki trochę, jakiś męski

Strona 4 z 29 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów