Close

Strona 875 z 2397 PierwszyPierwszy ... 37577582586587387487587687788592597513751875 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8 741 do 8 750 z 23962

Wątek: Sony NEX

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

To po kolei:
    zdyboo - świetny kard!
    montini - to rodzinne fajnie złapany moment! scenka 1. klasa. Poprzednie zaś z rowerem i jego odbiciem bardzo mi się podoba kadr i kolory, które są fantastyczne!
    (aczkolwiek z ciekawości brakuje mi bardzo czystej symetrii - takie mam już zboczenie, że ciekawi mnie czy dałoby radę zrobić równe odbicie)
    .

Domyślnie

Matys dziękuję. Zdjęcie rodzinne montiniego bardzo ok. To jest to co sam uważam za dobrą fotografię rodzinną. Czasem uda mi się popełnić też takowe, z tą różnicą, że nie publikuję ich. Rodzina rzecz święta.

Jeżeli chodzi o odczucia, to w tej chwili to nadal doceniam, że w analogu zdjęcie jest gotowe od razu. Co prawda ze mnie taki ortodoks na pół etatu, bo na wywołaniu filmu się kończy, a potem skan i tak zostaje. Nawet jak robię wydruki, to ze skanów. Dla mnie analog, to minione trzy lata, zatem nie zapach dzieciństwa. Nadal jednak odczuwam drgnienie serca przy wyciąganiu filmu z koreksu, nadal radość mi sprawa odkrywanie po czasie, a to jednak to zdjęcie zrobiłem. Trochę dobija ile czasu zajmuje skanowanie, ale to jest do ogarnięcia i tak właściwie to jest głównym czynnikiem ograniczającym ilość produkowanych klatek na filmie.
    Zatem nadal u mnie analog będzie koegzystował z cyfrą, jak na wyjazd zamiast nexa wezmę FE2 czy FM2 z naleśnikami, to też będzie dobrze, świetne aparaty do streeta.

Pociągnę zatem jeszcze watek słoneczny.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Ech nie wiem co się dzieje ale czasem nie dostaję powiadomienia z tego forum o nowych wiadomościach w tematach i muszę potem nadrabiać...
    Więc:

Cytat Zamieszczone przez ShoRtie Zobacz posta
    Ja bym chciał czarnego kita do nexa. Srebrny lezy w futerale odkąd podpiąłem 30tkę Sigmy.
    Też bym chciał, czarne obiektywy robią lepsze zdjęcia

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    No i bonus: jak się chce to i z kita można kółeczka wyciągnąć
    No można ale jak wyglądają każdy widzi;]

@loki_p - fajny kadr (drugi) z pomostem

@montini - szkoda że rower nie jest trochę inaczej obcięty (szczególnie siodełko i - za przeproszeniem - pedał:P)

@neck - mój pentacon też średni w narożnikach, nie wspominając o łączeniu go z lensturbo

To coś od siebie dorzucę, z Doliny Strążyskiej:

(e16/2.8+ECU, 0.6s bez statywu)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez <| MICHAŁ |> Zobacz posta
    dzisiejsza landryna

bardzo ładne zdjęcie w nieładnej ramce.

To z jednego rawa, bez łączeń ekspozycji?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    Też bym chciał, czarne obiektywy robią lepsze zdjęcia
    Ja chce czarny ze względu na to, że srebrny strasznie się gryzie z czarnym body a lubię ten obiektyw bo jak na kita to jest świetny.
    RX100 | A6000 + SEL18-55/3.5-5.6 | SEL 20/2.8 Moja galeria Flickr http://www.flickr.com/photos/ukaszp/

Domyślnie

a mi się srebrny z czerwonym gryzie

Domyślnie

Ja bym chętnie wymienił za dopłatą srebrny na czarny z okolic Katowic.
    RX100 | A6000 + SEL18-55/3.5-5.6 | SEL 20/2.8 Moja galeria Flickr http://www.flickr.com/photos/ukaszp/

Domyślnie

W okolicach Katowic o czarne nietrudno.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    W okolicach Katowic o czarne nietrudno.
    Co gdzie jak

Domyślnie

A Ty przecież z Bytomia... Poczekaj, aż Twój srebrny sam sczernieje.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Strona 875 z 2397 PierwszyPierwszy ... 37577582586587387487587687788592597513751875 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów