Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: krepujacy temat

Domyślnie

hehehe, ale temat, nie myślałem że takie problemy spotykają fotografa, lecz z drugiej strony to chyba naturalny odruch Słowa uznania dla nueovo, za to, że potrafił określić swój problem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
    a tak dalej idąc to nikomu nie życzę takiego "opatrzenia tematu" bo co cię potem będzie podniecać? To myślę byłby gorszy dramat. bo wtedy to już tylko V by chyba pomogła .
    aby V pomogła trzeba się najpierw czymś lub kimś podniećić. Sama jako taka nie podnieca Podobno
    ff

Domyślnie

Przypomniała mi się sytuacja z ginekologami - po całym dniu pracy nareszcie twarze ...

A tak na poważnie - wiele osób chyba już napisało trochę istotnych informacji. Wg mnie zaczęcie od ubranych pań i opanowanie warsztatu to podstawa.

Domyślnie

Do tej pory dwa razy mialem sytuacje, kiedy "zderzylem" sie z tym tematem... Pierwsza, to byla sesja moich dwoch kolezanek w parku oliwskim, ktora miala miejsce w zeszlym roku, w gorace, niedzielne poludnie. Pelno spacerujacych ludzi, duzo starszych osob ucinajacych spacer przed lub po mszy. Jedna z lokacji do zdjec byl wodospad obok starej sluzy wodnej, gdzie na kamieniach, stala jedna z kolezanek (oczywiscie juz cala przemoczona). W pewnym momencie, przegladajac zdjecia stwierdzilem, ze jej czarne majtki przeswituja przez zolta, plazowa sukienke, na co ona po prostu je zdjela, na wytrzeszczonych oczach moich i wszystkich spacerowiczow dookola. Od tego momentu nie zrobilem ani jednego dobrego zdjecia przy wodospadzie

Druga to byla sesja innych kolezanek, ogolnie atmosfera mocno robocza, bo w nieduzym pokoju byly cztery osoby, lampy, drabina, ciuchy walaly sie wszedzie itp itd. W jednym tylko momencie poczulem, ze zaczyna mnie ta sytuacja zanadto "cieszyc", wiec zarzadzilem przerwe na fajke, a wyluzowawszy troche, zaczalem sie po prostu koncentrowac bardziej na kadrze, bo to zmuszalo do patrzenia na ogol, nie na szczegoly kompozycji Wlasnie dlatego potem mialem jeszcze dobre ujecia na tej sesji.

I chyba to jest najlepsze podejscie - koncentrowac sie na swojej robocie: swiatlo, cien, kadr, GO. Aczkolwiek nie ma co sie oszukiwac - na poczatku zawsze sie podchodzi bardziej emocjonalnie, dopiero potem przychodzi chlodne, profesjonalne podejscie.
    forum.niekojarze.pl

Domyślnie

to troche jak z chirurgiem,ktory podczas operacji na widok krwi wymiotuje i mdleje. Zdarza sie.Na poczatku zawsze jest trudno.Rutyna przychodzi z czasem.Wiele osob moze sie nie zgodzic ze w fotografi nie moze byc rutyny ale zawsze na sesjach sa pewne procedury make-up, kostiumy, swiatlo, klient i czasami jeszcze dodatkowe sprawy.Przedewszystkim trzeba byc przygotowanym wiedziec co i jak pokazac miec pomysl w glowie i starac sie go zrealizowac jaknajpelniej tego co sobie zamierzyles.tak rodzi sie prawdziwa sztuka
    Są wśród nas Kameleoni, geniusze, zdolni stać się kimkolwiek zechcą...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez richardson Zobacz posta
    to troche jak z chirurgiem,ktory podczas operacji na widok krwi wymiotuje i mdleje. Zdarza sie.
    o jezu ale monthy pythonem poleciales

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez richardson Zobacz posta
    to troche jak z chirurgiem,ktory podczas operacji na widok krwi wymiotuje i mdleje.
    Chyba się nawdychałeś farby
    http://www.ozzy.maxmodels.pl
    Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.

Talking

jesteście genialni. ten topic rozbawił mnie do łez dawno się tak nie uśmiałem.

chociaż temat poważny nie należy go brać poważnie i się stresować. ja moją pierwszą sesję zacząłem od rozmowy. rozmowa przy pepsi i fajce to świetny początek
    modelka musi się wyluzować... ty dowiedzieć czegoś więcej o niej....
    ale to już technika podejścia do sprawy....

każdy samiec patrzy na gołą panienkę jak na obiekt hmmhmmh. seksualny?!?
    trzeba się przyzwyczaić i powiedzieć sobie że to tylko praca....
    D200+N 50mm f/1.8+SB-800.

Domyślnie

Nuevo, a może masz już jakieś efekty swojej pracy? Możesz pokazać co tam ciekawego osiągnąłeś?
    pozdrawiam
    Tomek

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów