Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: krepujacy temat

nuevo
    Gość

Domyślnie krepujacy temat

Na poczatku chcialem sie przywitac i przeprosic z gory za dziwny temat...

Forum czytam od kilku miesiecy, jednak dopiero teraz zdecydowalem sie napisac pierwszy post. Mam Nikona D50 i staram sie jak najwiecej uczyc i pstrykac. Robie portrety i street photo (glownie te dwie rzeczy).
    Od niedawna (3 tygodnie) zaczalem pierwsze proby z aktem. Modelki to dziewczyny z internetu, ktore zgodzily sie pozowac za zdjecia lub za niewielka oplate. Przykre jest to, ze fotografowanie nagiej dziewczyny jest dla mnie tak podniecajace, ze nie moge sie skupic... Trudno mi to ukryc i mysle ze jest to tez krepujace i dziwne dla pozujacej - wyczulem, ze to widzi... Prosze nie myslcie, ze sie nabijam, tylko troszke sie o to martwie... mam pytanie, czy fotograf w ogole ma prawo podniecic sie modelka, czy to jest wbrew jakiejs etyce? czy to cos zlego? i czy ma prawo sie zdarzyc? i czy mi przejdzie? martwie sie, bo to dziedzina w ktorej chce sie realizowac, jednak problem taki nie pozwala mi na to nie wiedzialem gdzie sie wyzalic i moze poradzic... a moze jestem na to za mlody (mam niecale 19 lat)? czy wam sie zdarzylo tak rozpraszac na planie... dodam, ze to okropnie krepujace, a ja chce focic

Domyślnie

Ja myśle, że Ci poprostu baby trzeba I to takiej nie tylko do pozowania Ja proponuje ćwiczenia 5 razy w tygodniu po 3 serie z jakąś miłą koleżanką i sam widok nagiej kobiety Cię już nie ruszy
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie

A myślisz że baba pomoże? Wiek to jedno - w jajkach lawa. Inną sprawą jest obycie z tym tematem i skupianie się na tym co istotne a nie na cyckach i malibu. Ja zawiązałbym supeł i focił aż mi przejdzie Skup się na kadrze, oświetleniu a nie gap się na modelkę jak samiec - przyzwyczaisz się... Na początek ciasne majty i luźne dżiny i nie zaczai...
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobyll Zobacz posta
    Ja myśle, że Ci poprostu baby trzeba I to takiej nie tylko do pozowania Ja proponuje ćwiczenia 5 razy w tygodniu po 3 serie z jakąś miłą koleżanką i sam widok nagiej kobiety Cię już nie ruszy
    A w weekendy co? Zajęcia rehabilitacyjne ?

nuevo
    Gość

Domyślnie

bardzo bardzo dziękuje od razu lzej, jak sie wie, ze ktos wie... i dzieki, ze nie potraktowaliscie mnie jak czuba czy zboczenca ja po prostu mysle o foceniu ile wlezie i czuje, ze to to i mam jakies dziwne przeczucie, ze akt to juz jest zupelnie to, w czym bede mogl sie spelnic... miejmy nadzieje, ze mi przejdzie moj \"klopot\"... no a co do kolezanki takiej nie tylko do zdjec, to nie mam... to tez nie pomaga...

Domyślnie

Mimo tego proponowałbym najpierw zacząć od modelek ubranych. Opanujesz światło, kadry i przejdziesz to tego co Cię interesuje. Zaczynająć od aktów ciężko będzie Ci się skupić na tym co najważniejsze a zrażone modelki kiepskiumi zdjęciami już nie zapozują...
    Al "CAPONE" Bundy

Domyślnie

tyle skromnosci na raz dawno nie nagromadzilo sie w jednym poscie co w Twoim, Nuevo to dobrze choc kazda skrajnosc nie jest pozadana, metody na supelki kondomki majteczki i sznuerczki to absurd... dziewczyna zauwazy to mowisz ze to efekty uboczne i sam nie zwracasz na to uwagi, o ile sam bedziesz sie skupial czy ciasne gacie napewno skutkuja, czy widzi czy nie widzi.. a niech zobaczy, zasmiej sie, niech czuje sie atrakcyjna.. tylko robisz zdjecia i wkoncu przechodzi samo. Kobietyu nie sa jakimis robotami, myslisz ze one nie beda czuly pewnego napiecia?:> poza tym, mysle ze kobieta zrozumie ze jest to niekontrolowane. Patrz jej w oczy w czasie rozmowy a nie w cycki ANI NIE UNIKAJ WZROKU, to ją speszy... no. I do dzieła wstawiaj jak coś już uchwycisz
    D80, FM2n + konfitury w spiżarce ;]
    "- Po co wasze swary głupie,
    - Wnet i tak zginiemy w zupie!"
    J. Brzechwa

nuevo
    Gość

Domyślnie

dzieki za odpowiedzi Al, co do Twojej rady, to wlasnie portret i postac ubrana robilem okolo 4-5 miesiecy no i pomyslalelm, ze juz pora na akt... moze to bylo za wczesnie? nie wiem... wiem, ze chce sie uczyc i cwiczyc

Ps. mysle, Kacper, ze masz duzo racji dzieki

Domyślnie

Wybaczcie ale modelka która zobaczy stercza w spodniach pomyśli sobie to co właśnie pomyślała moja żona - i wyjdzie. Nie ma szans też by babka która widzi jak pocisz się na jej widok nie zaczęła się czerwienić czy denerwować i już po zdjęciach. Chyba że zapraszasz laski z 0700 - wtedy raczej zostaną... Majtasy i supełek to przenośnia hahahahaha....
    Al "CAPONE" Bundy

nuevo
    Gość

Domyślnie

ale temat rozpetalem

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów