Close

Strona 71 z 120 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 1198

Wątek: 70-300 VR MTF

Domyślnie

trochę marudząc lepszy byłby 70-400 4-5,6 AF-S VR ale nie przesadzajmy może się pojawi choć pewnie byłby to trochę samobójczy gol nikona ale następca 80-400 VR przydałby się z AF-S

Domyślnie 70-300 Vr

Dziękuję za doradę . Dostałam w prezencie Nikona D40 i może przekonam rodziców odnośnie tego obiektywu Mieszkam w małym miasteczku niedaleko Krakowa i do lasu mam 200 m. Może pofotografuję jakieś ptaszki. Studiuję ornitologię i będę miała pole do popisu.
    Pozdrawiam - Smurfetka

Domyślnie

A ja sie dalej zastanawiam na tym VRem a sigma 70-200HSM i tak od 3 miesiecy dup....
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manio Zobacz posta
    A ja sie dalej zastanawiam na tym VRem a sigma 70-200HSM i tak od 3 miesiecy dup....

to tak jak ja się zastanawiam nad tym vr-em a sigmą 100-300 f/4 i rezultat mam podobny
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manio Zobacz posta
    JA też się zastanawiałem, ale cały miesiąc, stwierdziłem że nie ma co myśleć, trza kupować i wziąłem S70-200 i nie żałuję. Waży swoje ale zdjęcia piękne, cudne! I owszem, nie ma VR, który pozwoli mi na czasy 1/10 z ręki przy 200mm, ale za to mam światło f/2.8, lepszą kontrolę GO, ładniejsze (imo) korolki, no i to f/2.8 które jest ostre do 160mm, 170mm, przy 200mm trzeba przmknąć do f/4.

Domyślnie

ale dla niektorych 200mm to za malo jak dla Smurfetki 300mm na ptaki to jest minimum z minimum. Nie mieszam w to telekonwerterow
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    ale dla niektorych 200mm to za malo jak dla Smurfetki 300mm na ptaki to jest minimum z minimum. Nie mieszam w to telekonwerterow
    wlasnie dla mnie te 100 mm to akurat ostatnia rzecz na liscie wad/zalet, problemem dla mnie jest VR czy stale swiatlo
    2,8 no i kasa, ktora w przypadku tych szkiel jest wmaire zblizona (mowie o Vr nowym i okazyjnych sprawdzonych sigmach), pompki 80-200 niestety nie chce ze wzgledu na AF.

Ten VR ma same zalety tylko to swiatlo - juz nawet bokeh mnie troche wali. Jakby mial stale f4 i kosztowal nawet te 1000 zl wiecej to wtedy bym nie mial dylemtu...

Ech ....
    Ostatnio edytowane przez manio ; 15-06-2007 o 12:16
    Nikon

Domyślnie

Heh, podobnie jak poprzednicy myślałem nad S70-200 lub 70-300vr...przy czym już postanowiłem - jeśli w przeciągu najbliższych 2 tygodni znajdę Sigme, to ją kupię prawdopodobnie (wypłata pod koniec miesiąca, 70-300G do sprzedania i konieczność zakupu najpóźniej w pierwszym tygodniu lipca - ech...). Jeśli nie znajdę (nie przyjmuję nawet tego zbytnio do wiadomości), to biorę vr. Z resztą...zaraz w dziale "Kupię" coś napiszę, żeby nie pisać o tym samym w 20 wątkach...
    kamilkoza.pl
    D750|N70-200|N24-120 + X-T1|35

wojteh
    Gość

Domyślnie

mam wreszcie i ja :

Domyślnie

manio Sigma jest sympatycznym obiektywem. a nikkor jest cimny. kiedys sie przymierzalem do Sigmy i 70-200 nie kupie juz raczej. bo naprawde trzeba miec wiele szczescia zeby miec ostro i w punkt. jesli 300 nie jest Ci potrzebne, portretujesz albo po prostu ten przedzial ogniskowych Ci odpowiada to mozesz poszukac ostrej. choc jesli bedziesz kupowal a masz d50 to raczej DG bym polecal. nikkor jest ciemniejszy ale vr daje rade. wiem ze to nie to samo, ale przy portrecie mozna uzyskac dobre efekty dzieki stabilizacji, a jednak raczki sie trzesa. szczegolnie ze sigma wazy jednak w porownaniu do VRki. ja uwazam ze przede wszystkim trzeba sie zastanowic co sie chce pstrykac a po drugie czy damy rade znalezc ostra Sigme

Strona 71 z 120 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów