Close

Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 118

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lockbud Zobacz posta
    Kupiłem z allegro pani nie chce słyszeć o zwrocie, allegro ma niewiele do powiedzenia po za tym że mogę założyć sprawę w sądzie, wystawiłem babie negatywa i zostałem z aparatem. Kupić kolejną sztukę która jest dość zmęczona z zewnątrz i licytacja więc niewiadomo na jakiej cenie się skończy to już lepiej chyba naprawić tą co mam i mieć pewność, nie potrzebuję jakiegoś super sprzętu więc pomyślałem o naprawie.
    Do sprzedawcy mam 300km gdyby nie to już bym tam byl.

Co za kur.. podaj tutaj nick sprzedawcy, może kiedyś się komuś przydać jako ostrzeżenie.
    Ja bym jednak podszedł gdzieś do adwokata z prośbą o wystosowanie tzw listu adwokackiego z nakazaniem zwrotu pieniędzy i pouczeniem, że w przypadku nie zastosowania się do tego, sprawę kierujesz do sądu. Takie rzeczy nie są drogie, a może akurat po otrzymaniu czegoś takiego (list polecony z potwierdzeniem odebrania) krowa się wystraszy i odda pieniądze. Poczytaj sobie trochę http://www.prawnik-online.eu/ ja bym nie odpuścił tak łatwo, nawet w przypadku paru stówek. Koszt porady prawnej to zwykle w takich sytuacjach maksymalnie 100zł, ja ostatnio płaciłem 50zł za poradę i odzyskałem prawie 1000zł.
    Nie znam się na tym, ale naprawa tak leciwego już sprzętu jest pewnie nieopłacalna. Daj link do aukcji tak z ciekawości jaki był opis.
    Ostatnio edytowane przez Wyrwiząb ; 01-01-2014 o 17:43 Powód: Prośba o link
    D7000 = 17-55 2.8 nikkor, 24-120 3.5-5.6 VR nikkor, 105 2.8 VR nikkor

Domyślnie

Wygląda na to że będę musial sobie naprawić ten aparat, możecie polecić kogoś lub firmę która nie zepsuje aparatu do końca i finansowo nie pogrąży, najlepiej okolice śląska?
    D50 to zabytek i ta naprawa pewnie przekroczy wartość sprzętu.
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

http://allegro.pl/nikon-d50-z-obiekt...803035672.html
    Baba prowadzi bloga kulinarnego www.kulinarnapiniata.pl Jeszcze nie powiedziałem ostatniego słowa i myślę o żądaniu od allegro zwrotu choćby części kasy ( program ochrony kupujących)

Oszczędny w słowach Awatar Daedric
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

prowadzi szkolenia z fotografii, haha
    może dostaniesz gratis

poza tym nie widziałem żeby ktoś tak trzymał aparat jak na tej stronie na fotce

życzę powodzenia w walce o swoje i trzymam kciuki
    D750 + T24-70-200 2.8 VC + 50 1.8G + SB-910
    LP FS 400 AW + TT Retrospective 20 + Triopo (GT-3230X8C + B-2)

Domyślnie

Na mojego nosa, baba jest niewinna. Proponowany odbiór osobisty, podejście do fotografii, komentarze na allegro. Moim zdaniem, to mogły być tradycyjnie delikatne panie na poczcie.
    Poproś o podesłanie oryginału ostatniej fotki, którą zrobiła i porównaj ze swoją pierwszą (przebieg) - trochę to może wyjaśnić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ecml Zobacz posta
    Na mojego nosa, baba jest niewinna. Proponowany odbiór osobisty, podejście do fotografii, komentarze na allegro. Moim zdaniem, to mogły być tradycyjnie delikatne panie na poczcie.
    Poproś o podesłanie oryginału ostatniej fotki, którą zrobiła i porównaj ze swoją pierwszą (przebieg) - trochę to może wyjaśnić.
    Po lekturze aukcji i strony o gotowaniu mam podobne odczucia. Możliwość odbioru osobistego, ponad 100 pozytywnych komentarzy, fakt że w jakimś stopniu jest osobą znaną w internecie i zwyczajnie dobrze jej z oka patrzy, raczej nie podejrzewam jej o zakamuflowanie uszkodzenia aparatu.
    Sugestia dotycząca podesłania zdjęcia z exif'em ostatniego bardzo dobra i trzeba to załatwić.
    D7000 = 17-55 2.8 nikkor, 24-120 3.5-5.6 VR nikkor, 105 2.8 VR nikkor

Domyślnie

http://allegro.pl/nikon-d50-z-obiekt...803035672.html
    Baba prowadzi bloga kulinarnego www.kulinarnapiniata.pl Jeszcze nie powiedziałem ostatniego słowa i myślę o żądaniu od allegro zwrotu choćby części kasy ( program ochrony kupujących)
    Widzę, że robi mi pan również reklamę na którą się nie pisałam. Proszę pamiętać, że w internecie nic nie ginie i nikt nie jest anonimowy. Tego typu oszczerstwa podchodzą pod art. 214 kk.
    Sądzę, że mailowo wyjaśniliśmy sobie już wszystko łącznie z ostatnim zdjęciem wraz z exif. Swoje stanowisko podtrzymuję.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulinarnapiniata Zobacz posta
    [...]łącznie z ostatnim zdjęciem wraz z exif.
    No to chyba po sprawie.

Domyślnie

W takich chwilach emocje biorą górę, ale należy sobie wszystko wyjaśnić i spróbować znaleźć rozsądne rozwiązanie...
    DeSiedemSto

Uzależniony od dźwięku migawki

Domyślnie

Ale prawo do zwrotu 10 dni przy zakupach w sieci obowiązuje zawsze, również na allegro.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów