Close

Strona 28 z 30 PierwszyPierwszy ... 182627282930 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 291

Domyślnie

Z malych netbokow, to mi sie podoba model: Asusa, X200CA i3 dotykowy: http://www.asus.com/Notebooks_Ultrab...specifications
    szkoda tylko ze ma slaba baterie i nie jest konwertowany jak Asus transformer. Tak to bylby idealny.
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Oszczędny w słowach Awatar jerryjola
    Miasto
    Częstochowa/Karczewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zolty Zobacz posta
    Mam w domu Kindla Fire - czyli chyba 8", ostatnio troche pod wplywem impulsu (i rozdzielczosci) kupilem Galaxy Note 10.1 2014.
    Wniosek - trzeba bylo wziac cos z 8" ekranem - dosyc niewygodnie sie te 10" obsluguje, a i waga wieksza.
    Note'a nie polecam do takich zastosowan o jakich piszesz - przerost formy nad trescia, przy tym ma kilka "baboli" - bateria dosyc slaba, tulko USB 2.0 (w 2014 roku w topowym modelu). Aczkolwiek - 8" ma USB 3. Jesli odpowiada ci Szajsungowy TouchWiz to moze Note 8?

Laptop/ultrabook - mimo wszystko ciezszy (szczegolnie po doliczeniu wagi torby, zasilacza, klebowiska kabli itp...)
    Co to znaczy słaba bateria?
    Jestem ciekawy, bo w zasadzie po Nowym Roku miałem zakupić Lenovo b6000(8") albo b8000(10"), ale spojrzałem na Galaxy N8000, nie wiem, czy to 2014 czy starsza wersja.
    Według testów, bateria powinna wystarczyć na ok. 7-8 h pracy z włączonym Wifi i przeglądaniem internetu plus poczta.
    W porównaniu z takim Lenovo b8000 to może niedużo (według danych podawanych przez firmę, jest to do 18 h pracy), ale jak dla mnie to i tak dużo.
    A jakie masz wrażenia z jego używania? Szczególnie interesuje mnie używanie rysika. Podobno tablet ten rozpoznaje do 1024 różnych sił nacisku rysika...
    No i czy masz tego samsunga z 3g?
    Albercik wie lepiej...
    d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Z malych netbokow, to mi sie podoba model: Asusa, X200CA i3 dotykowy: http://www.asus.com/Notebooks_Ultrab...specifications
    szkoda tylko ze ma slaba baterie i nie jest konwertowany jak Asus transformer. Tak to bylby idealny.
    Ten netbook występuje w Polsce w bardzo kiepskich konfiguracjach i w dodatku nie jest tani, no i wcale nie jest taki mały.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Ten netbook występuje w Polsce w bardzo kiepskich konfiguracjach i w dodatku nie jest tani, no i wcale nie jest taki mały.
    Pomyslalam sobie, ze ten kto potrzebuje miec w tablecie klawiature, to zamiast pakowac sie w dosc slabe T100, to jest fajny model X200CA, przynajmniej ze specyfikacji, tyle ze problem w tym, ze to juz nie bedzie typowy tablet, bo niestety nie odlacza sie klawiatura, poza tym funkcje tabletu posiada, bo ma ekran dotykowy. Ten model wystepuje z procesorem Celeron i z i3.
    a jezeli to ma byc sprzet typowo mobilny to uwazam ze warto jest wybrac normalny tablet, a jezeli tylko do domu to lepiej cos z dodatkowa klawiatura, lepiej miec niz jej nie miec.
    Ostatnio edytowane przez Mekano ; 30-12-2013 o 17:20
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

tyle ze problem w tym, ze to juz nie bedzie typowy tablet, bo niestety nie odlacza sie klawiatura, poza tym funkcje tabletu posiada, bo ma ekran dotykowy. Ten model wystepuje z procesorem Celeron i z i3.
    To po prostu NIE będzie tablet, nawet nie nietypowy, po prostu żaden...
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Dobra klawiatura do tabletu kosztuje ok 100 zł. Po co kombinowac?
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Dobra klawiatura do tabletu kosztuje ok 100 zł. Po co kombinowac?
    Mnie jest absolutnie ganz egal, ale kiedy kol. ku6i zakłada wybór pomiędzy tabletem a netbookiem 10", to ja nie ma nic przeciwko żeby wybrał to drugie urządzenie.
    Medice, cura te ipsum.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Mnie jest absolutnie ganz egal, ale kiedy kol. ku6i zakłada wybór pomiędzy tabletem a netbookiem 10", to ja nie ma nic przeciwko żeby wybrał to drugie urządzenie.
    Problem w tym, że sprzęt nie jest dla mnie, a dla członka rodziny, który chyba sam nie jest w stanie określić swoich potrzeb. Najlepiej jakby sprzęt miał wydajność laptopa, wygodę tabletu i cenę, wytrzymałość oraz czas pracy na baterii jak Samsung Solid

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jerryjola Zobacz posta
    Co to znaczy słaba bateria?
    Jestem ciekawy, bo w zasadzie po Nowym Roku miałem zakupić Lenovo b6000(8") albo b8000(10"), ale spojrzałem na Galaxy N8000, nie wiem, czy to 2014 czy starsza wersja.
    Według testów, bateria powinna wystarczyć na ok. 7-8 h pracy z włączonym Wifi i przeglądaniem internetu plus poczta.
    W porównaniu z takim Lenovo b8000 to może niedużo (według danych podawanych przez firmę, jest to do 18 h pracy), ale jak dla mnie to i tak dużo.
    A jakie masz wrażenia z jego używania? Szczególnie interesuje mnie używanie rysika. Podobno tablet ten rozpoznaje do 1024 różnych sił nacisku rysika...
    No i czy masz tego samsunga z 3g?
    Mysle ze osiem godzin pracy wytrzyma ta bateria, aczkolwiek sprzet uzywalem w "normalnych" (czyt. w sieci) warunkach raptem kilka dni. Teraz siedze w miejscu gdzie WiFi ani 3G ni ma (odpowiadajac - mam wersje z LTE, ale jeszczem zadne karty SIM do niego nie zaladowal), wiec sluzy chwilowo za budzik, player i galerie zdjec.
    Spory wplyw na baterie ma ta wysoka rozdzielczosc, ktora grafika musi obsluzyc. Wiecej powiem po powrocie do cywilizacji - kiedy juz pouzywam normalnie.

Co do rysika - ja tam panie rysownikiem nie jestem, a i lapki o wrazliwosci kowalskich, wiec o tym nacisku sie nie wypowiem. Co do samej zabawy rysikiem - sympatycznie to dziala. Z innych rzeczy ktore mi podpasowaly to mozliwosc otwierania pewnych (nie wszystkich) aplikacji w oknie - i nie tyle o wielozadaniowosc mi chodzi, a o to ze wystarczy narysowac sobie okienko i wybrac jaka apka ma sie w nim pokazac. Przydatne do podejrzenia kalendarza, kontaktow itp. Rozpoznawanie pisma pozytywnie mnie zaskoczylo - nawet dziala, juz konwersja mowa-na-tekst jakby gorzej (PL tylko on-line, nie da sie sciagnac pakietu), w evernote dzialalo to troche lepiej.
    Z porazek - nie jestem w stanie przeslac niczego z i na HTC One po WiFi, tyle ze to problem obu urzadzen. HTC olewa WiFiDirect, a i chyba Samsung ma jakies swoje dziwne protokoly.
    Plynnosc - no coz, iPad to to nie jest (aczkolwiek z iPadami mialem do czynienia tylko w sklepach) i spodziewalem sie wiecej. Wspolpraca z karta - wrzucilem "zlotego" Sandiska 32 Gig i czasami kiedy chce wykasowac zdjecie podczas przegladania Galerii to mam kilkusekundowa zwloke, albo w ogole nie kasuja za pierwszym podejsciem.
    Poczytalem i okazalo sie ze wybralem karte ktora ponoc slabo wspolpracuje z Notem.

A teraz po miesiacu - wzialbym 8" Note'a.

Latwiej sie dziala na miejszym ekranie kiedy wszysko lezy pod kciukami.
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Oszczędny w słowach Awatar jerryjola
    Miasto
    Częstochowa/Karczewice

Domyślnie

Dlaczego wziąłbyś ośmiocalowego Nota? Tylko dlatego, że mniejszy?
    Albercik wie lepiej...
    d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,

Strona 28 z 30 PierwszyPierwszy ... 182627282930 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów