Close

Strona 42 z 110 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 1097

Wątek: Lightroom 5

Domyślnie

Mogę jeszcze dodać dla pewności swój folder Lightroom

Uploaded with ImageShack.us

Domyślnie

Może z tymi plikami jest coś nie tak ? ale takie miałem przed formatem więc je skopiowałem

Domyślnie

Witam mam pytanie do użytkowników zamierzam zakupić lightrooma 5 z racji tego że studiuję chciałbym go zakupić w cenie dla studentów i tu moje pytanie:

1. Czy mogę kupić lightrooma w polskiej walucie (na stronie adobe jest w euro), i tak myślałem że zakupię go w sklepie internetowym w pln np tutaj: http://www.morele.net/adobe-student-...215224-584344/

2. czy ta wersja z linku różni się czymś od produktu oferowanego na stronie adobe

3.czy wersja "student" różni się czymś od pełnej wersji, chodzi o to czy nie jest okrojona

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez grzes ; 28-12-2013 o 03:28

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzes Zobacz posta
    Witam mam pytanie do użytkowników zamierzam zakupić lightrooma 5 z racji tego że studiuję chciałbym go zakupić w cenie dla studentów i tu moje pytanie:

1. Czy mogę kupić lightrooma w polskiej walucie (na stronie adobe jest w euro), i tak myślałem że zakupię go w sklepie internetowym w pln np tutaj: http://www.morele.net/adobe-student-...215224-584344/

2. czy ta wersja z linku różni się czymś od produktu oferowanego na stronie adobe

3.czy wersja "student" różni się czymś od pełnej wersji, chodzi o to czy nie jest okrojona

pozdrawiam

1. Możesz kupić na stronie Adobe mając kartę przypiętą do konta złotówkowego, bank zrobi Ci przewalutowanie.

2. Dostaniesz pudełko.

3. Funkcjonalnie nie, różni się tylko i wyłącznie licencją.

Domyślnie

Licencja "student" nie pozwala m.in. na późniejsza aktualizację do nowszych wersji. Odpada więc upgrade, trzeba będzie kupić pełną licencję.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Można zrobić upgrade. Ale już do zwykłej wersji. Rozmawiałem kilka dni temu z panią z Adobe przez telefon.

z telefonu
    D90 szkiełka i błyskotki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Licencja "student" nie pozwala m.in. na późniejsza aktualizację do nowszych wersji. Odpada więc upgrade, trzeba będzie kupić pełną licencję.
    chyba nie do końca. w ramach jednej wersji możesz aktualizować do woli, na kolejną (5->6) nie możesz aktualizować tylko musisz kupić nową wersje, dokładnie jak w przypadku standardowej licencji.
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Jeszcze raz. Można kupić upgrade do kolejnej wersji programu czyli tak jak w normalnej licencji. Płacimy wtedy mniej. Wersja studencka jest to pełna wersja programu. Mało tego. Można używać ją komercyjnie.

z telefonu
    Ostatnio edytowane przez ayu ; 28-12-2013 o 10:39
    D90 szkiełka i błyskotki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kijopek Zobacz posta
    Program zachowuje się tak za każdym razem i już na prawdę nie mam pomysłu o co z nim chodzi. Z początku chodził ok aż nagle takie błędy więc pomyślałem, że rok formata nie robiłem więc spróbowałem tędy, ale jestem już po dwóch formatach windy i nadal jest tak samo, wszystko śmiga szybko jak w lapku ze sklepu prócz LR. Nawet kiedyś dla spokoju jak jeszcze było wszystko ok dokupiłem ramu by mieć spokój ale moje aktualne 8GB nawet nie chce tego pociągnąć więc jeśli to nie wina sprzętu zważywszy na to, że wcześniej i na 4GB chodził to po prostu zgłupiałem więc bardzo Was proszę o pomoc.
    To raczej nie jest wina LR, tylko musisz mieć uszkodzony sprzęt. Używałem LR na 2GB RAM i też działał, nigdy nie miałem takiego efektu jak opisałeś. Jeśli działają Ci inne programy (np. gry) bez zwisów to ja bym sprawdził najpierw dysk, spróbuj zainstalować na innym (jak nie masz to może czas by kupić).

Domyślnie

dziękuję za odpowiedzi i mam jeszcze 2 pytania:

1. mam rozumieć to że gdy zakupie lightroom students to mogę zrobić upgrade z wersji 5.0 do 5.3

2. czy ktoś mi odpowie na jakiej zasadzie odbywa się uwierzytelnienie wersji student

Strona 42 z 110 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów