Mogę jeszcze dodać dla pewności swój folder Lightroom
Uploaded with ImageShack.us
Szukaj
Mogę jeszcze dodać dla pewności swój folder Lightroom
Uploaded with ImageShack.us
Może z tymi plikami jest coś nie tak ? ale takie miałem przed formatem więc je skopiowałem
Witam mam pytanie do użytkowników zamierzam zakupić lightrooma 5 z racji tego że studiuję chciałbym go zakupić w cenie dla studentów i tu moje pytanie:
1. Czy mogę kupić lightrooma w polskiej walucie (na stronie adobe jest w euro), i tak myślałem że zakupię go w sklepie internetowym w pln np tutaj: http://www.morele.net/adobe-student-...215224-584344/
2. czy ta wersja z linku różni się czymś od produktu oferowanego na stronie adobe
3.czy wersja "student" różni się czymś od pełnej wersji, chodzi o to czy nie jest okrojona
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez grzes ; 28-12-2013 o 03:28
Licencja "student" nie pozwala m.in. na późniejsza aktualizację do nowszych wersji. Odpada więc upgrade, trzeba będzie kupić pełną licencję.
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
Można zrobić upgrade. Ale już do zwykłej wersji. Rozmawiałem kilka dni temu z panią z Adobe przez telefon.
z telefonu
D90 szkiełka i błyskotki
Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120
Jeszcze raz. Można kupić upgrade do kolejnej wersji programu czyli tak jak w normalnej licencji. Płacimy wtedy mniej. Wersja studencka jest to pełna wersja programu. Mało tego. Można używać ją komercyjnie.
z telefonu
Ostatnio edytowane przez ayu ; 28-12-2013 o 10:39
D90 szkiełka i błyskotki
To raczej nie jest wina LR, tylko musisz mieć uszkodzony sprzęt. Używałem LR na 2GB RAM i też działał, nigdy nie miałem takiego efektu jak opisałeś. Jeśli działają Ci inne programy (np. gry) bez zwisów to ja bym sprawdził najpierw dysk, spróbuj zainstalować na innym (jak nie masz to może czas by kupić).
dziękuję za odpowiedzi i mam jeszcze 2 pytania:
1. mam rozumieć to że gdy zakupie lightroom students to mogę zrobić upgrade z wersji 5.0 do 5.3
2. czy ktoś mi odpowie na jakiej zasadzie odbywa się uwierzytelnienie wersji student
Skontaktuj się z nami