Close

Strona 43 z 108 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 1097

Wątek: Lightroom 5

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Licencja "student" nie pozwala m.in. na późniejsza aktualizację do nowszych wersji. Odpada więc upgrade, trzeba będzie kupić pełną licencję.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Licencja "student" nie pozwala m.in. na późniejsza aktualizację do nowszych wersji. Odpada więc upgrade, trzeba będzie kupić pełną licencję.
    chyba nie do końca. w ramach jednej wersji możesz aktualizować do woli, na kolejną (5->6) nie możesz aktualizować tylko musisz kupić nową wersje, dokładnie jak w przypadku standardowej licencji.
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Można zrobić upgrade. Ale już do zwykłej wersji. Rozmawiałem kilka dni temu z panią z Adobe przez telefon.

z telefonu
    D90 szkiełka i błyskotki

Domyślnie

Jeszcze raz. Można kupić upgrade do kolejnej wersji programu czyli tak jak w normalnej licencji. Płacimy wtedy mniej. Wersja studencka jest to pełna wersja programu. Mało tego. Można używać ją komercyjnie.

z telefonu
    Ostatnio edytowane przez ayu ; 28-12-2013 o 10:39
    D90 szkiełka i błyskotki

Domyślnie

dziękuję za odpowiedzi i mam jeszcze 2 pytania:

1. mam rozumieć to że gdy zakupie lightroom students to mogę zrobić upgrade z wersji 5.0 do 5.3

2. czy ktoś mi odpowie na jakiej zasadzie odbywa się uwierzytelnienie wersji student

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzes Zobacz posta

1. mam rozumieć to że gdy zakupie lightroom students to mogę zrobić upgrade z wersji 5.0 do 5.3
    Możesz robić aktualizacje do wszystkich wersji 5.X
    2. czy ktoś mi odpowie na jakiej zasadzie odbywa się uwierzytelnienie wersji student
    na tej stronie masz wszystko wytłumaczone: http://www.xnet.pl/faq.html?grupa=adobe (fragment:"Realizacja zamówienia Adobe wersji Student Edition")

Domyślnie

Upgrade jest tylko do wyższej wersji - z 5 na 6.
    Z 5.0 do np. 5.3 to update.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi pozdrawiam

Domyślnie

Jw za Jackiem. MZ w LR podstawą są presety, których sporo w necie znajdziesz np. w PresetsHaven. Na początek przejrzyj je sobie i na ich podstawie buduj własną bibliotekę presetów. Wymaga to z początku trochę czasu i pracy ale później obróbka będzie nie tylko znacznie łatwiejsza ale i szybka. Czas na naukę nigdy nie jest straconym.
    Nikon

Domyślnie

nie warto zakłądac nowego tematu, więc podepne się tutaj

na allegro jest spory wysyp lightrooma który był w komplecie z canonem D5 mkII zdaje się

czy nie różni się czymś taka wersja? w sensie nie tyle programowym, bo podejrzewam, że nie, ale czy np. nie ma jakiegos kruczka, że licencja ważna z dowodem zakupu aparatu czy coś?
    czy warto kupić taką wersję?
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Strona 43 z 108 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów