Licencja "student" nie pozwala m.in. na późniejsza aktualizację do nowszych wersji. Odpada więc upgrade, trzeba będzie kupić pełną licencję.
Szukaj
Licencja "student" nie pozwala m.in. na późniejsza aktualizację do nowszych wersji. Odpada więc upgrade, trzeba będzie kupić pełną licencję.
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120
Można zrobić upgrade. Ale już do zwykłej wersji. Rozmawiałem kilka dni temu z panią z Adobe przez telefon.
z telefonu
D90 szkiełka i błyskotki
Jeszcze raz. Można kupić upgrade do kolejnej wersji programu czyli tak jak w normalnej licencji. Płacimy wtedy mniej. Wersja studencka jest to pełna wersja programu. Mało tego. Można używać ją komercyjnie.
z telefonu
Ostatnio edytowane przez ayu ; 28-12-2013 o 10:39
D90 szkiełka i błyskotki
dziękuję za odpowiedzi i mam jeszcze 2 pytania:
1. mam rozumieć to że gdy zakupie lightroom students to mogę zrobić upgrade z wersji 5.0 do 5.3
2. czy ktoś mi odpowie na jakiej zasadzie odbywa się uwierzytelnienie wersji student
Możesz robić aktualizacje do wszystkich wersji 5.X
na tej stronie masz wszystko wytłumaczone: http://www.xnet.pl/faq.html?grupa=adobe (fragment:"Realizacja zamówienia Adobe wersji Student Edition")
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi pozdrawiam
Jw za Jackiem. MZ w LR podstawą są presety, których sporo w necie znajdziesz np. w PresetsHaven. Na początek przejrzyj je sobie i na ich podstawie buduj własną bibliotekę presetów. Wymaga to z początku trochę czasu i pracy ale później obróbka będzie nie tylko znacznie łatwiejsza ale i szybka. Czas na naukę nigdy nie jest straconym.
Nikon
nie warto zakłądac nowego tematu, więc podepne się tutaj
na allegro jest spory wysyp lightrooma który był w komplecie z canonem D5 mkII zdaje się
czy nie różni się czymś taka wersja? w sensie nie tyle programowym, bo podejrzewam, że nie, ale czy np. nie ma jakiegos kruczka, że licencja ważna z dowodem zakupu aparatu czy coś?
czy warto kupić taką wersję?
maniak ciemniowy minoltowy
ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
spotter.pl
Skontaktuj się z nami