Close

Strona 73 z 193 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583123173 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 721 do 730 z 1929

Domyślnie

Po pewnym czasie to jest najprostszy program świata. Od importu, przez edycję po drukowanie.

Domyślnie

Z darmowych programów do RAW najlepszy jest zdecydowanie http://rawtherapee.com/
    Z nikona za jego pomocą uzyskiwałem łatwo świetne rezultaty, ale w przypadku nikona lepszym programem jest nowe View NX.
    Za to jak próbowałem tego programu z ARW pół roku temu, to domyślne ustawienia kolorów były bardzo słabe, ale może na dzisiaj się to poprawiło.

Domyślnie

Bardziej w charakterze ciekawostki niż użytecznego sampla:

ISO12800, 1/8s z ręki, jpeg z aparatu, jednokrotna ekspozycja

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Reakcja na silny punktowy przepał.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    Ściągnąłem wersję demo LR5.2, ale na razie tylko klnę. Nic mi nie wychodzi, za to muli na całego.
    Na jakim sprzęcie muli? Bo obecnie używam LR4.4 na i3 1,33GHz z 4GB ram - i jest OK, a zastanawiam się nad upgrade do LR5, bo zanabyłem E-P5 i LR4 nie łyka jego ORF i muszę posiłkować się konwersją do DNG.

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    Muszę poszukać tutorial'i.
    No co Ty, LR jest tak intuicyjny jak żaden inny program do konwersji RAW, a przy tym tak "wyposażony", że zrezygnowałem całkowicie z PSa. Ładujesz sobie profile i jednym przyciśnięciem masz to co chcesz.

Domyślnie

DR torture test

Oszczędny w słowach
    Miasto
    wielkopolska

Domyślnie

Mam nadzieję, że czynię postępy
    Nie umiem tu wrzucać plików więc tym sposobem: dwa pstryki bez ani jednego suwaczka, kolory zgodne z rzeczywistością, ostrość na +2

https://picasaweb.google.com/1184107...ObsgIrL342rHQ#

Woda lekko się przelewa, zapomniałam wyprostować ale to szczegół
    Ostatnio edytowane przez Tama ; 21-12-2013 o 16:28

Domyślnie

Czy ktoś miał może problem z przyciskami? Znalazłem jakieś ślady w internecie ale mało głosów.
    Mój aparat po wyjęciu go w Tajlandii dostał szału, samoistnie wciskał sobie różne przyciski, efekt jak widać tutaj:
    http://www.youtube.com/watch?v=LfPvbMuZuHQ

Wściekły wracam do Polski i problemu nie ma. Używam od dwóch tygodni i ani razu się nie przytrafiło.

Oczywiście aprat żadnych przygód nie miał, zalania, upadków itp.

Taka nauczka jak chciałem z RX'a zrobić podstawowy aparat na wakacje, pstrykać na upartego się uda bo migawka ma priorytet, ale filmów nie nakręcimy kiedy chcemy i możemy zapomnieć o wejściu w menu.

Domyślnie

Może duża wilgotność?
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Może duża wilgotność?
    Też tak myślałem ale wg prognoz wilgotność kiedy byłem nie była nadzwyczajna, max 80%, w hotelu gdzie działała klimatyzacja nie było lepiej.

Strona 73 z 193 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583123173 ... OstatniOstatni