Świetny aparat. W zasadzie gdybym miał wytknąć wady użytkowanej przeze mnie jedynki to otrzymałbym mk3. Ale i tak się nie przesiądę. Może na wysokości mk5.
Szukaj
Świetny aparat. W zasadzie gdybym miał wytknąć wady użytkowanej przeze mnie jedynki to otrzymałbym mk3. Ale i tak się nie przesiądę. Może na wysokości mk5.
Cóż, wydaje się że często hejtowane Sony przynajmniej na jakiś czas pozamiatało w kwestii kieszonkowych kompaktów z zoomem. O ile się nie mylę, to pozostałe zaawansowane konstrukcje innych firm mają wyraźnie mniejsze matryce, jedynie Canon ze swoimi GX1/GX2 Ma matrycę większą niż Sony, ale zdecydowanie nie można go nazwać kieszonkowym, a w dwójce wizjera się nie uświadczy.
O madafaka...Sprzedaję neksia 5n
Sony daje ostatnio niezłego czadu, szczególnie na tle mocno anemicznej konkurencji.
Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 16-05-2014 o 15:24
eee, marudziszTu chodzi o kompakt, mały aparat. Nex jest wielki jak lustrzanka. Włóż go do kieszeni - z wizjerem i z zoomem standardowym.
Muszlę miałem tylko raz, za analoga, ale sobie ścianka tylną przycinałem gumkę i w efekcie nie stosuje muszli aż do teraz, mimo, że cyfraki nie mają otwieranych tylnych ścianek
Ja miałem dylemat czy Fuji X20 (+ ma wizjer, + wygląd, - nie wchodzi do kieszeni, - LCD się nie odchyla) czy Sony X100. Teraz szala się mocno przechyliła na stronę Sony. No tylko brak sanek do lampy. Kompakt prawie idealny.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 17-05-2014 o 10:10
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Madafaka jest taka, ze ja wlasnie kupilem Mk2 Soniaka...
Moj turystyczny kompakcik: D750, 16-35/4VR, 50/1.8G, 70-200/4VR, T 150-600, SB-900. Tylko czasu i umiejetnosci brak...
To 24mm na szerokim robi bardzo...
Boxing is like Christmas - it's better to give than to receive
Wreszcie kompakt prawie idealny. Czekam z niecierpliwością na sample, jeśli nie schrzanili obiektywu kosztem szerokości to pogonię lustro. To maleństwo można nosić codziennie w kieszeni i to jest piękne.
Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się. Zarobiony jestem.
Piekne jest takze to, ze RX100 nie daje powodow by myslec o innym apracie.. pelne odprezenie i satysfakcja z fotografowania. RX100 moglby byc lepszy, ale tak mozna bez konca szukac idealow.. trzeba zaakceptowac po prostu niektore niedoskonalosci i cieszyc sie robieniem zdjec, aparatem ktory, ma sie zawsze przy sobie.
RX100III bedzie kusic na pewno, ale ja zmienie aparat dopiero jak mi sie popsuje.![]()
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Mekano, zaczynam Cię lubić![]()
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Skontaktuj się z nami