Dawno tu nie zagladalem, piekne zdjecia Mariusz.![]()
Co do syfienia panoramki, to w Fuji wina jest pomiar ekspozycji, ktory dostosowuje sie do kazdej klatki. Ustawiam na "sztywno" i jest spokoj, wole potem powyciagac/pogasic w PP.
Szukaj
Dawno tu nie zagladalem, piekne zdjecia Mariusz.![]()
Co do syfienia panoramki, to w Fuji wina jest pomiar ekspozycji, ktory dostosowuje sie do kazdej klatki. Ustawiam na "sztywno" i jest spokoj, wole potem powyciagac/pogasic w PP.
Jezu, te malpiszony niegrozne byly?
PS. Przedostatnie oderwalo mi szczeke![]()
Moim zdaniem, nowa wersja jest lepsza, jednak nie na tyle aby robić upgrade ze starej albo nie rozważyć zakupu starej ze względów oszczędnościowych.
Bawiłem się plikami ze starego RX-a i to jest w lepszym świetle to samo, w bezświetle nieco gorzej. Stopki nie używam, gibaka i wifi owszem i właściwie tyle.
Łatwo zracjonalizować kupno starszej wersji.
Canony S zawsze mi się podobały, ale nie śledzę rozwoju tej linii.
Co do Ricoha GRD IV to szczerze mówiąc nie do końca podzielam pogląd o wyjątkowości tego aparatu, a już szczególnie w kontekście jego ceny.
Jak napisał świetnie mnie rozumiejący Mikie, wszystko jest ok...
Nie widzę po prostu żadnych specjalnych powodów, aby wyróżniać akurat ten aparat spośród innych małomatrycowych kompaktów. A wiele z nich w tym sam gabarycie i cenie oferuje po prostu znacznie więcej.
Jeżeli GRD4 kosztuje 1000zł (u Ciebie), ile kosztuje tam choćby Samsung EX1, Panasonic LX3 czy jakiś Canon S?
Co innego GR - to jest świeże i fajne bez owijania w streetowe legendy.
Skontaktuj się z nami