Close

Strona 124 z 272 PierwszyPierwszy ... 2474114122123124125126134174224 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 231 do 1 240 z 2712
    Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    Panowie i panie mam takie pytanie...

Mam już tv 50 cali LG i teraz rozglądam się za kinem domowym...

Kupię coś fajnego do 1000 zł? Nie jestem wielkim audiofilem, po prostu zależy mi na fajnym efekcie dzwiękowym w tym budżecie.

Zastanawiałem się nad czymś takim

http://www.mediaexpert.pl/zestawy-ki...-e355,id-10397

Z góry dziękuję za pomoc. I wesołych...
    Naprawdę nikt tutaj nie używa budżetowego kina domowego?

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Myśle, że jak budżetowy kupisz "zestaw z pudełka" za cyrka 2000zł to z każdego będziesz zadowolony.

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Myśle, że jak budżetowy kupisz "zestaw z pudełka" za cyrka 2000zł to z każdego będziesz zadowolony.
    Budżet jest o połowę niższy... niestety

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

hmmmmmmmmmm o połowę powiadasz
    Przy takim ograniczeniu kupił bym jak bym potrzebował taki wszystko mający sprzęcik za 999zł i w nic już nie wnikał
    http://www.saturn.pl/kino-domowe-phi...m_campaign=xml
    więcej
    http://www.hdforum.pl/showthread.php...ilips-HTS-3593
    Ogrom tego towaru jest na rynku. Pewnie wszystko zbliżone jakością i zaawansowaniem. W wolne świąteczne chwile poszperaj po sieci, po forach audio ect. Niestety czasy tak paskudne, że nad każdą rzeczą trzeba się przy kupnie pochylić.
    Zaczynam tęsknić do epoki gdzie były do wyboru dwie pralki Wiatka i Polar. Tzn. nie było w sklepach tylko na listach kolejkowych, a pierwszy kolorowy telewizor trzeba se było samemu złożyć.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 24-12-2013 o 15:14

Domyślnie

Robin kup najtańszą plazmę Panasonica i będzie super. Moja ma już z 3 lata i nadal wymiata, pomimo rozwoju tych superduper technologii 3D. I tak nam wmówią za rok, że trzeba brać telewizor 4K
    Nikon

Domyślnie

używam sharpa 32 (poszukiwałem w miarę "dobrego obrazu" i łatwości obsługi - ten model ponoć jest najbardziej przyjazny w/g opinii użytkowników i moja żona to potwierdziła ) - co do obrazu to po ustawieniu "pod siebie" wolę na mim oglądać TV niż na panasoniku plaźmie, dla mnie jest bardziej naturalny i zbliżony do kineskopu

ps: lodówkę leż kupiłem tej firmy i moja żona jest super zadowolona, choć ta lodówka jest dla mnie bardzo dziwna, bo jakaś inna :filozofia w niej występuję ? - ogólnie polecam tę trochę zapomnianą firmę
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Robin102

"...a SHARP hmmmm, dziwna stara marka ..." tylko chyba jeszcze jedyna, której aquosy od 42 lub 46 cali produkowane są w Japonii Tak powiadali w necie dwa lata temu, jak kupowałem swojego.
    Teraz przymierzam się do kupna kolejnego i chyba też będzie to sharp aquos.
    Ostatnio edytowane przez Johny42 ; 24-12-2013 o 16:17 Powód: literki

Domyślnie

Jestem jednak coraz bliżej bogatszej wersji 660 za aż 3200zł, może stanieją po świętach. Jak mówisz ,że obraz przyzwoity, bo akurat tego droższego już nie mieli to pewnikiem na 400hz będzie ino lepiej, a i chyba wyposażenie ciut bogatsze.
    http://www.lg.com/pl/telewizory/lg-47LA660S
    Ludzie mówią, ze niby Samsungi na LCD to najlepsze są, ale jakoś ostatnio tą marką zmęczony jestem, a SHARP hmmmm, dziwna stara marka. Co to w ogóle dziś za marka i czyja.
    Sharp to stara Japońska marka z tradycjami - telewizory produkują od bardzo dawna. Robią też min. słynne wyświetlacze Retina do macówek.

Nie porównuj telewizorów w markecie bo nie ma bardziej mylącego sposobu na zakup TV.

Sharp robi dość ciekawe LEDy z panelami Quattron. Dają fajne efekty ale wymagają skalibrowania, bo ciężko "na oko" uzyskać zadowalający efekt.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 24-12-2013 o 16:55
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Jestem jednak coraz bliżej bogatszej wersji 660 za aż 3200zł, może stanieją po świętach. Jak mówisz ,że obraz przyzwoity, bo akurat tego droższego już nie mieli to pewnikiem na 400hz będzie ino lepiej, a i chyba wyposażenie ciut bogatsze.
    http://www.lg.com/pl/telewizory/lg-47LA660S
    Ludzie mówią, ze niby Samsungi na LCD to najlepsze są, ale jakoś ostatnio tą marką zmęczony jestem, a SHARP hmmmm, dziwna stara marka. Co to w ogóle dziś za marka i czyja.
    a tu takie porównanie 660 v 640
    http://www.lg.com/pl/compare/compare.../pl/telewizory
    660 to takie 690 w obudowie 640 . Obudowa 690 jest ładniejsza bo z amelinium itp natomiast 660 jest plastikowa. Ale to kwestia gustu. 690 jest dodatkowo cieńsza. 660 to zasadniczo taki model robiony na zamówienie minielektromarketów pokroju media expert czy euro rtv na rynki europy środkowo - wschodniej. Model 690 to model z normalnego portfolio LG.

Pytanie brzmi jak będzie z aktuaizacjami oprogramowania w takim 660 w porównaniu do 690 (a powiem że już parę ich miałem w 690).

Robin warto poczekać na czyszczenie magazynów bo ja np. 690 kupiłem w promocji deczko taniej niż stał 660 w euro rtv (kupowałem w markecie "nie dla idiotów")
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johny42 Zobacz posta
    Robin102

"...a SHARP hmmmm, dziwna stara marka ..." tylko chyba jeszcze jedyna, której aquosy od 42 lub 46 cali produkowane są w Japonii Tak powiadali w necie dwa lata temu, jak kupowałem swojego.
    Teraz przymierzam się do kupna kolejnego i chyba też będzie to sharp aquos.
    Taaa napewno Pracowalem w Sharpie jakies 4-5 lat temu i trzepane tam byly TV w roznych wielkosciach. Male tego te skladane w PL mialy na etykiecie wybite "made in japan"
    Ale wszystkie podzespoly sciagane byly z Japonii, poza tymi, ktore wytwarzane byly na miejscu tuz obok fabryki sharpa u innych japonskich producentow (ale Ci tez produkowali podzespoly z czesci sciagnietych z Japonii; przed sharpem pracowalem wlasnie w takiej firmie obok, ktora produkowala backlight chasis dla sharpa).
    Malo tego za czasow tradycyjnych lcd (tych na katodach nie ledach) te swiecace na zoltawo (wg norm powinny dawac biale swiatlo) byly pakowane i wysylane na wschod
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Strona 124 z 272 PierwszyPierwszy ... 2474114122123124125126134174224 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów