Close

Strona 47 z 1914 PierwszyPierwszy ... 37454647484957971475471047 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 19131
    Ostatnio edytowane przez gavin ; 10-12-2013 o 09:43

Domyślnie

No właśnie.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Te boostery to zmniejszają 1,5x. Taki właśnie ich walor.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Niedługo na bloga wrzucę przykłady obrazowania A7 z różnymi obiektywami/adapterami <FF.

Na razie na szybko kilka fotek:

1. Lens Turbo + FD 35/2 @f/2 i f/5.6 (niestety troszkę temu zestawowi brakuje do osiągnięcia nieskończoności)

2. Lens Turbo + FD100/2.8 @f/2.8 i f/5.6

3. SEL20F28 @f/2.8, f/5.6 i f/11

Domyślnie

Czyli tragedia.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Nie ma co oczekiwać, że w obszarze akceptowalnej jakości otrzymamy zbliżony kadr do zestawu ze zwykłym adapterem.

Natomiast taka 20/2.8 już od f/8 jest przyzwoita na tyle, że jakieś 24mm da się z tego wyciągnąć

Domyślnie

Pobawilem sie z 15 min A7 z kitem. Wrazenia:
    - fajny lekki zestaw
    - rozmiar kita niestety powoduje, ze zestaw jest malo kieszonkowy
    - dobrze sie trzyma body
    - od cholery przyciskow na tylnej sciance. Nie wiem po co
    - menu jest ogromne
    - wizjer elektroniczny. dla mnie niestety kolosalna przepasc do wizjera optycznego. obraz skacze, smuzy, jakies linie i inne *******y widoczne.

Pierwsze wrazenie ostudzilo moj zapal do kupna a7 Zrobie kolejne i zobaczymy

Domyślnie

Bartek, do wizjera elektronicznego trzeba przywyknąć. Co może być trudne, jak wcześniej kontakt miałeś z dużymi wizjerami lustrzanek analogowych. Ja do tej pory w NEX-6 nie potrafię przy normalnym foceniu używać manualnych szkieł. Elektroniczne ułatwienia nie są tak wygodne jak dobra matówka. Ilość informacji jakie są w wizjerze można dopasować od pierdyliarda ikonek, linii i celowników, do czystego obrazu z polem AFu.
    Do NEXa zgromadziłem jednak trzy szkła z AFem, czyli w zasadzie zbudowałem nowy system, ale nie narzekam, bo NEX-6 z 20/2.8 jest bardzo uniwersalnym i bardzo kieszonkowym zestawem.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Bartek, do wizjera elektronicznego trzeba przywyknąć. Co może być trudne, jak wcześniej kontakt miałeś z dużymi wizjerami lustrzanek analogowych.
    pytanie dlaczego trzeba?
    mialem jedynie kontakt przez kilka chwil z wizjerem elektronicznym w fuji i zupelnie mi sie to rozwiazanie nie podoba
    moze bym sie przyzwyczail, moze nie,cale szczescie nie musze
    Road to Manila

Domyślnie

Pewnie dlatego, że jednak wizjer elektroniczny jest tylko mniej lub bardziej udaną symulacją wizjera optycznego, do którego większość użytkowników aparatów jest przyzwyczajona. To czy rzeczywiście trzeba, to raczej jest cecha osobnicza użytkownika. Jedne osoby łykną temat gładko, mnie się raczej udało w przypadku szkieł AF, inne będą niezadowolone ze smużenia, drgania i innych cech, które jak na razie ce****ą wizjery elektroniczne. Głównie dlatego, że tak nie mieli w aparacie, który poprzednio używali.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Strona 47 z 1914 PierwszyPierwszy ... 37454647484957971475471047 ... OstatniOstatni