wiec co komu potrzebne..wydaje mi sie tez, ze przyszlosc tabletow/laptopow zmierza do tego, wlasnie cos jak Asus transformer, czyli konwertowany laptop/tablet.
a tego jest na razie malo..
Szukaj
wiec co komu potrzebne..wydaje mi sie tez, ze przyszlosc tabletow/laptopow zmierza do tego, wlasnie cos jak Asus transformer, czyli konwertowany laptop/tablet.
a tego jest na razie malo..
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Wszystko zmierza ku wykreowaniu jednego urządzenia mobilnego do wszystkich zastosowań, czyli w praktyce ku smartfonowi z ekranem 5,5-6", którego da się rozszerzyć o monitor w domu.
Po jaką cholerę komuś trzy sprzęty, skoro jeden załatwi być może wszystkie potrzeby?
ARM-y są jak na razie dość słabe, ale to tylko kwestia czasu, by słowo stało się ciałem.
Ostatnio edytowane przez Johanan ; 02-12-2013 o 23:53
Medice, cura te ipsum.
Moim zdaniem się mylisz. ARMy nie są na rynku mobilnym od wczoraj, miały wiele generacji, etc. Nie ma widoku na radykalne zmiany w tym temacie. To Intel tutaj jest największym i najciekawszym graczem. W dość krótkim czasie, stworzył procesory, które już w tej chwili konkurują z ARMami jeżeli chodzi o zużycie energii, oferując przy tym większą wydajność. Budżet R&D Intela jest ogromny, a jednym z głównych celów firmy jest podbój rynku telefonów i tabletów, czyli generalnie, urządzeń mobilnych ( przy okazji wygrali rynek laptopów ).
Jeżeli mam być szczery, patrząc na historię firmy, środki którymi dysponuje oraz jej obecną pozycję na rynku, uważam, że osiągną swój cel. I to właśnie będzie rewolucja na rynku mobilnym. Może nie taka, jak upowszechnienie się telefonów osobistych, ale na pewno widoczna.
d70s + N18-70 + N55-200
Johanan juz jest taki fajny laptop/tablet, podawalam wyzej model: Asus transformer book trio, chcesz miec laptop masz Laptopa z W8, mozesz go podlaczyc do monitora za pomoca micro-hdmi, chcesz tablet, mozna go skonwertowac na tablet z Androidem, a Core i5-4200U/ i7-4500U, nie jest takie slabe..
https://www.asus.com/Notebooks_Ultra..._Trio_TX201LA/
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Kurtz, nie mam ambicji proroczych, ale wiem czego mi potrzeba, i że zamiast całego mnóstwa gadgetów, wolałbym mieć użyteczny jeden, który dam radę wsadzić do kieszeni, a tu smartfon pasuje jak ulał.
Wszystko mi zatem jedno, kto zrobi takie urządzenie i jaki będzie zawierało procesor, ważne by było wszechstronnie użyteczne.
I co, wsadzisz go sobie do kieszeni?
To za..biste masz kieszenie.![]()
Ostatnio edytowane przez Johanan ; 03-12-2013 o 01:13
Medice, cura te ipsum.
No male szczegolnie, to to nie jest jak telefon, ale wystarczajace, zeby niejednemu uzytkownikowi zastapic chociazby stacjonarny czy laptop, a przy okazji uzywac to jako tablet.
No to jedyny problem w Twoim przypadku Johanan, to wielkosc, bo raczej ciezko, zeby wyprodukowali male uzadzenie wielkosci telefonu, z dwoma procesorami jak ten Asus, na kazda okazje, ale powyzszy model Asusa transformera, spokojnie polaczy funkcjonalnosc komputera stacjonarnego (po podlaczeniu do monitora) +tablet..
a telefon.. telefon nadal trzeba miec, poki co.. moze kiedys..
Ja mam ipada mini, jest szybki ładny... i używam go w zasadzie tylko jako książkę. Pojarałem się przez tydzień czy dwa, a potem w zasadzie jedyny jego plus to zapychanie czasu w tramwaju/na wykładzie. Próbowałem na nim robić notatki, ale to głupiego robota. Aparaty beznadziejne, gorsze chyba niż w kompakcie za 200zł. W gry żadne nie gram, a nawet jakbym chciał to większość nie dość że wymaga wi-fi to jeszcze co byś nie kliknął to zaraz chcą od ciebie hajs. Zgrywanie plików przez itunes - do teraz nie wiem jak zgrać zdjęcia z tego urządzenia, udało mi się przez jakieś synchronizacje za to wgrać jakieś zdjęcia. No chyba że planujesz od razu na facebooka je wrzucać to nie ma problemu. O poruszaniu plikami z programu do programu w urządzeniu nie ma mowy.
Może jakbym sobie go spiracił, albo był bogaty to miałbym się czym cieszyć, a tak?
I zanim mnie ktoś pojedzie, że po co go kupiłem - nie kupiłem, dostałem w nagrodę.
A możesz mi powiedzieć po co mi kolejna karta do internetu, skoro ma AP w telefonie, bez którego się nie ruszam ??
Może dla ciebie złom, ale ja od 3 lat nie potrzebowałem dodatkowej łączność, czy to w tablecie, czy laptopie - telefon spokojnie wystarcza jako źródło internetu.
A ile wytrzyma tak telefon - jak się porządnie go skonfiguruje, to wiele godzin. Mój wytrzymuje ok 6h gdy działa w trybie ciągłym. A wyłączanie AP - żaden problem, robi się to jednym guzikiem.
Ostatnio edytowane przez GonzoG ; 03-12-2013 o 03:45
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
Skontaktuj się z nami