Szukaj
Ale Surface Pro 2 w tym linku ma dysk SSD 256GB. To nie jest mało. Wersja 128GB jest bardziej atrakcyjna cenowo.
i5, 8GB RAM, spory SSD, Prawdziwy system operacyjny, Office gratis i digitizer który moim zdaniem jest tutaj świetną sprawą, a to wszystko stosunkowo lekkie i z niezłym czasem pracy na baterii.
Żaden tablet nie zaoferuje takiej wydajności, takiej wszechstronności ( zainstalujcie photoshopa na androidzie albo iOS... ). Z power cover jest to pełnoprawny ultrabook, a jednocześnie, oferuje rzeczy, których ultrabook nam nie da.
Cena? Moim zdaniem bardzo adekwatna do możliwości.
Waga? Moim zdaniem znośna. Surface Pro był ok ( macałem ) więc Surface Pro 2 pod tym względem również jest.
Na pewno będzie na mojej liście rzeczy do kupienia w przyszłym roku ( wersja 128 ).
Dla mnie jedyną wadą, która na prawdę mi przeszkadza, to ekran 16:9. Ale cóż począć. Lepsza rozdzielczość niż na moim lenovo... ^^
d70s + N18-70 + N55-200
Tylko że ta cena jest z kosmosu. Ja zapłaciłem 2100 zł za 128 ale bez łaski można było mieć troszkę drożej, bo za 2700 zł, kilka aukcji przeszło bez chętnych. Mam też iPada, który poszedł ma razie w odstawkę i Xperię Ultra. Jeśli to jest ten słynny Android to ja dziękuję ale nikt na razie nie namówi mnie na tablet z tym systemem, wśród tabletów iOS lepszy a w telefonach WP8 szybszy i płynniejszy, jednak nie tak funkcjonalny. Inna sprawa że google ostatnio coś przebąkuje o poprawie szybkości Andka wiec może kiedyś... W telefonie niestety tylko Android zapewnił mi oczekiwaną funkcjonalność, gdyby nie to że trudno filtrować kontakty po notatkach w WP8 to pewnie zaczaiłbym się na Lumię 1520 obok 920, którą mam.
Wracając do Surface Pro, jeśli waga i bateria (czas pracy baterii rozwiązany w v2), nie jest problemem to sprzęt jest naprawdę rewelacyjny, zwłaszcza że można z jego pomocą wyeliminować jakiś wspólny, domowy komputer do netu i dla dzieciaków w wieku szkolnym, (konta, uprawnienia, Word, Excel i Power Point), zwłaszcza że można do niego w razie potrzeby podpiąć monitor.
A co powiecie o Asusie Memo Full HD? Jaka byla by alternatywa dla tego tabletu, wsrod 10 calowych tabletow?
Mam Asusa Memo, ale inny model 7 cali, (kiedys mialam wziac 10 calowy od razu, ale tyle tego, ze nie wiadomo co wybrac i wzielam najpierw 7 cali, sadzac, ze jak mi nie bedzie odpowiadal, to zostane przy laptopie.. no ale tablet to fajna sprawa, sami wiecie ;P), zalety to bateria, dziala plynnie.. dobry wyswietlacz. Nie grzeje sie. Interesuje mnie tez ten FHD, chodzi mi o to zeby byl troche wiekszy.
W podobnej cenie tez jest Samsung jakis.. 5100 zdaje sie.
Jest tez Surface 64GB z W8RT, znacznie tanszy 250 euro.. ale jakos nie podoba mi sie i ten system ograniczony. (i slyszalam ze sie grzeja)
a jezeli nie patrzec na cene, to uwazam, ze warto jest wyroznic wlasnie Asusa transformer book trio 11,6 cala
System 1+1 W8+ Android, procesor Atom Z2560 / i5-4200, 4 gb ram, dysk 500gb
tylko wada cena 1000 euro.
Ostatnio edytowane przez Mekano ; 02-12-2013 o 01:07
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Mam oba nexusy, według mnie oba warte swej ceny - zapewne kupię też trzeci, gdy się pojawi.
Szukałem też czegoś większego (np. 10 cali), ale wszystko poza Nexusami jest strasznie drogie a wcale nie szybsze.
O cenie pisałem, ale autor wątku nie pisał nic o przedziale cenowym. Parametry w ultrabookach może i lepsze, ale jednak ja preferuję dotyk z możliwością dołączenia klawiatury niż laptopa z dotykowym ekranem. Poza tym tablet 12 cali to byłaby chyba przesada. Przynajmniej dla mnie.
Ale wszystko zależy od potrzeb użytkownika i przeznaczenia danego sprzętu. Ktoś będzie wolał taba na andku, ktoś na iosie, jeszcze inny wybierze Playbooka, a dla mnie najwygodniejszy i najbardziej uniwersalny jest tablet z Windows. Pomimo tego, że na co dzień pracuję na makówkach.
Pozdrawiam, Artur
---------
Woody Allen: Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów.
Zgadzam się. Bardziej uniwersalnego narzędzie nie znajdziesz. Ekran naprawdę pierwsza klasa. Ciężko znaleźć coś lepszego. No i jakość wykonania, co niestety przekłada się na wagę urządzenia. A co do wagi - idzie się przyzwyczaić, choć ze względu na wspomniane przez Ciebie proporcje trzymanie taba jedną ręką w poziomie przez dłuższy czas jest męczące. A wersji drugiej na razie nie kupię - przy tej klasie sprzętu i wydajności spokojnie zaczekamy na wersję 3, a może nawet i 4. O ile wcześniej nie odmówi posłuszeństwa - bo wtedy tylko wysyłka do Stanów...
Pozdrawiam, Artur
---------
Znalazłem dla teściowej coś takiego
http://www.asus.com/pl/Notebooks_Ult...mer_Book_T100/
Cena 1499. Dysk SSD tylko 32 GB, więc realnie pozostaje jakieś 18 GB na dane plus karta pamięci 64GB. Jej to wystarczą. A jeśli komuś to za mało, to jest wersja z 500 GB dyskiem dołączonym w klawiaturze. Za dopłatą raptem 100 zł. Sam byłem zaskoczony 3 rzeczami - pomimo niezbyt wyśrubowanych parametrów wszystko działa bardzo sprawnie, dołączony DARMOWO pełny Office do użytku domowego, a przede wszystkim czas działania na baterii - 10 godzin! Owszem, wykonany mógłby być lepiej (kiepskie spasowanie, plastiki, nie tak pancerny jak Surface), ale teściowa jest zachwycona! A to rzecz bezcenna!![]()
Pozdrawiam, Artur
---------
artoor, ciekawy ten transformer, ale ma dwie wady, ma slaba rozdzielczosc: 1366x768 i nie ma czytnika kart pamieci standardowych SD.
Fajny jest: Asus tranformer Pad TF701T, ma rozdzielczosc: 2560 x 1600 i ma oprocz micro SD, standardowy czytnik kart SD.
co jest niespotykane w tabletach, pierwszy raz widze.
Co wiecej potrzeba? Nic, nie ma parametrow, jak i5 czy i7, ale to w koncu tablet, jego wada, jest po prostu cena bo kosztuje tyle ile dzisiejsze i5 czy i7 cos kolo 500 euro.
Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.
Tablet bez dobrej łączności, to dla mnie złom, choćby i miał tysiąc gadgetów.
Medice, cura te ipsum.
Skontaktuj się z nami