Close

Strona 117 z 239 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127167217 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 161 do 1 170 z 2387

Wątek: D800 Af

Domyślnie

Cóż jak napisałem niestety nie mam D800 pod ręką, bo własnie czule się nim zajmują w serwisie Dlatego dałem przykład jaki dałem, ale oczywiście prościej to wyśmiać niż się chwilę zastanowić prawda ?

Najważniejsze to mieć takie samo zdanie jak Ty prawda ? Wtedy jest ok, w innym wypadku jest się głupkiem, robiącym bezsensowne rzeczy ?

[dopisane]

Przykład na zdjęciach pokazuje BANDING. Znasz to z D3 własnie. Pojawia się już na ISO 1600, na ISO 6400 jest zazwyczaj już bardzo upierdliwy. Jeśli uważasz, że potrzeba użycia takich wartości ISO na zdjęciach to głupota, to chyba pora wyjść wreszcie z "średniowiecza fotograficznego"
    Ostatnio edytowane przez Fatman ; 21-11-2013 o 15:50
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Ale nad czym się tu zastanawiać. Jeśli jest tak ciemno, to używa się lampy. Co to za zaleta, że jakiś aparat zrobi lepiej coś zdjęciopodobnego w warunkach, w których normalni ludzie zdjęć nie robią. Ale baw się w te piwniczne klimaty. I jeszcze zasłoń to światło, bo klimat psuje.
    Jacek

Domyślnie

Nie zawsze trzeba używać lampy, nie zawsze można używać lampy, nie zawsze ma się pod ręką lampę. A co do swoich żartobliwych rad to możesz je sobie wsadzić........... do koperty i wysłać

[dopisane]

Widzę, że masz małe doświadczenie z robieniem np. nocnych zdjęć w mieście za pomocą D3. Bo gdybyś miał to takich głupot byś nie wypisywał. Postaram się podesłać specjalnie dla Ciebie kilka przykładów niebawem
    Ostatnio edytowane przez Fatman ; 21-11-2013 o 15:57
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Ale nad czym się tu zastanawiać. Jeśli jest tak ciemno, to używa się lampy.

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Przykład na zdjęciach pokazuje BANDING. Znasz to z D3 własnie.
    I jeszcze jedną kwestie - tworzenie się tych poziomych linii od źródeł światła w nocy. Masakrycznie wkurzająca sprawa czasami. I bardzo ciężka do zlikwidowania.
    Ostatnio edytowane przez morzon ; 21-11-2013 o 15:58

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wolnyslimak Zobacz posta
    cały nasz zachodni świat szlak by trafił
    Jakaś epidemia z tymi szlakami.
    szlaG!
    F70, F100, S5Pro, Z6III, S 10-20, N24 2.8D, N35 1.8G, N50 1.8D, N85 1.8D, N180 2.8D, N24-120 4S, V20/2.8.
    Metz 40MZ3i, Metz 54MZ4i, Sony A5000 i A6600.
    ex - F3HP, F80s, D100, D610, N18-200, A6300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    ...... Oj jeszcze jedno bo zapomniałem. Przykład różnic w jakości filmów pomiędzy D800 i D3 Zaznaczam, że dla mnie filmowanie jest bardzo ważne .....
    Może kup sobie dobrego smartfona, to jeszcze będziesz miał MP3 i WiFi w zestawie. Ktoś tu chyba zwariował. Przecież dyskutujemy tu o zdjęciach, a nie o kombajnach multimedialnych. Jak będę chciał filmy robić to sobie dobrą kamerę kupię. No dobrze. Dostosuję się do tych "piwnicznych klimatów" - ja mam w D3 dyktafon. Też taki masz w D800? Wiesz, to jest taka bardzo przydatna funkcja, ale niezbyt często używana, bo w mało której puszce jest.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grissley Zobacz posta
    Jakaś epidemia z tymi szlakami.
    szlaG!
    No cóż, jest jak piszesz.

Domyślnie

Piękna drabina. Prawie jak schody do nieba.

Ja bym do tego kupił noktowizor. Ale nie kupię, bo robienie zdjęć w takich warunkch graniczy z głupotą. Oczywiście MOIM ZDANIEM.
    No to nie rób nocnych zdjęć

Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 21-11-2013 o 16:49
    "Nikon"

Domyślnie

Ale nad czym się tu zastanawiać. Jeśli jest tak ciemno, to używa się lampy. Co to za zaleta, że jakiś aparat zrobi lepiej coś zdjęciopodobnego w warunkach, w których normalni ludzie zdjęć nie robią. Ale baw się w te piwniczne klimaty. I jeszcze zasłoń to światło, bo klimat psuje.
    Zazwyczaj zgadzam się z Fatmanem ale w tym wypadku muszę poprzeć JK - to nie są zdjęcia...może coś pokazują ale w praktyce jak często widać banding w D3?

Domyślnie

Ja równiez przychylam się do bezsensu takich zdjęć bo jeśli ktoś chce robić nocne zdjęcia to niech dźwiga statyw lub mnóstwo światła ze sobą. Bo tak naprawdę jaki sens mają takie zdjęcia?:

D800, f/2.8, s1/30, ISO6400 (chyba HI 0,3)
    Choć to zostawiłem bo coś tam dla siebie w nim widzę.

Strona 117 z 239 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127167217 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów