Piny na prawo od A też Ci "się" przesunęły. Szkoda sprzętu.
Szukaj
Piny na prawo od A też Ci "się" przesunęły. Szkoda sprzętu.
Szkoda!
Ciekawe, czym więc różni się bagnet NEXa 6 od 3000, skoro w jednym adapter dał się zamontować bez problemu, a w drugim spowodował aż takie szkody.
Będziesz próbował dać to do naprawy?
Podobną konstrukcję (z plastikowymi zaczepami wewnętrznymi mimo metalowego pierścienia zewnętrznego) mają pierścienie pośrednie do makro do lustrzanek, dostępne już od kilku lat w cenach ok. 250 zł (te tańsze, Eco, mają całkowicie plastikowy bagnet tylny), a także pierścienie pośrednie do Samsunga NX, które kupiłem sobie na Dalekim Wschodzie. Ale zaczepy bagnetu w aparatach NX (przynajmniej na pewno 10, 11, 100) są jednak metalowe.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Sony nawet w któryś tam lustrach stosuje taki bagnet z plastiku z metalowym pierścieniem. Opaczni w jakimś teście dawno temu o tym pisali.
Teraz już jest ok.
http://www.ephotozine.com/article/so...mparison-20159
flickr / Rolleicord, Canon
O w mordę. Współczuję... :/
Jakby kto pytał, co u mnie - to zmiany. RX100m2 zastąpił Nexa, wybaczcie, Towarzysze. Idei pogodzenia aparatu dla Mojej Ż i moich szaleństw nie dało się sensownie zaimplementować.
Aktualnie jest u mnie pożyczony 5n. Zrobiłem spory duży błąd, sprzedając swojego. Na tym kupowaniu i sprzedawaniu straciłem już kupę kasy i chyba czas najwyższy się trochę uspokoić.
Ostatnio edytowane przez jarek76 ; 21-11-2013 o 14:50 Powód: handelek
Trudno powiedzieć, A3000 w ogóle trochę sprawia wrażenie, jakby było złożone z tego, co zalegało w magazynie (wizjer, LCD), więc może po prostu ten w NEX-ie 6 ma wyższą jakość.
Do naprawy pewnie dam, ale na razie muszę mieć czym focić. Raczej nie liczę na naprawę gwarancyjną
Tylko w lustrach/SLT rzadziej stosuje się adaptery firm trzecich, więc pewnie to mniejszy problem.
[quote=MariuszJ;3257504]O w mordę. Współczuję... :/
Dzięki, trochę mi lepiej
Myślę, że RX100 to świetny wybór.
A ja w ramach oszczędzania mocno zastanawiam się właśnie nad N5N zamiast A7r (ta może w przyszłym roku). Bardzo lubiłem ten aparat...
Ile razy można prosić o nie handlowanie na forum?, dotyczy to też rozkolekcjonowywania itp. myków!
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Skontaktuj się z nami