Close

Strona 822 z 2397 PierwszyPierwszy ... 32272277281282082182282382483287292213221822 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8 211 do 8 220 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Piny na prawo od A też Ci "się" przesunęły. Szkoda sprzętu.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Ale wygląda na to, że działają, tylko środkowy (AF) nie.
    Co prawda aparat mam za grosze, ale faktycznie szkoda.
    Z NEX-em 6 adapter działał bezproblemowo...

Cytat Zamieszczone przez gibber Zobacz posta
    W każdym NEXie jest plastikowy.
    Nie hotlinkuje się...

Domyślnie

Szkoda!
    Ciekawe, czym więc różni się bagnet NEXa 6 od 3000, skoro w jednym adapter dał się zamontować bez problemu, a w drugim spowodował aż takie szkody.
    Będziesz próbował dać to do naprawy?

Podobną konstrukcję (z plastikowymi zaczepami wewnętrznymi mimo metalowego pierścienia zewnętrznego) mają pierścienie pośrednie do makro do lustrzanek, dostępne już od kilku lat w cenach ok. 250 zł (te tańsze, Eco, mają całkowicie plastikowy bagnet tylny), a także pierścienie pośrednie do Samsunga NX, które kupiłem sobie na Dalekim Wschodzie. Ale zaczepy bagnetu w aparatach NX (przynajmniej na pewno 10, 11, 100) są jednak metalowe.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Sony nawet w któryś tam lustrach stosuje taki bagnet z plastiku z metalowym pierścieniem. Opaczni w jakimś teście dawno temu o tym pisali.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michel71 Zobacz posta
    Jakby ktoś chciał montować na ILCE-3000 taką przejściówkę: Techart Contax G - NEX AF adapter, to ostrożnie, bo może skończyć się tak:
    O w mordę. Współczuję... :/

Jakby kto pytał, co u mnie - to zmiany. RX100m2 zastąpił Nexa, wybaczcie, Towarzysze. Idei pogodzenia aparatu dla Mojej Ż i moich szaleństw nie dało się sensownie zaimplementować.

Aktualnie jest u mnie pożyczony 5n. Zrobiłem spory duży błąd, sprzedając swojego. Na tym kupowaniu i sprzedawaniu straciłem już kupę kasy i chyba czas najwyższy się trochę uspokoić.
    Ostatnio edytowane przez jarek76 ; 21-11-2013 o 14:50 Powód: handelek

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Szkoda!
    Ciekawe, czym więc różni się bagnet NEXa 6 od 3000, skoro w jednym adapter dał się zamontować bez problemu, a w drugim spowodował aż takie szkody.
    Będziesz próbował dać to do naprawy?
    Trudno powiedzieć, A3000 w ogóle trochę sprawia wrażenie, jakby było złożone z tego, co zalegało w magazynie (wizjer, LCD), więc może po prostu ten w NEX-ie 6 ma wyższą jakość.
    Do naprawy pewnie dam, ale na razie muszę mieć czym focić. Raczej nie liczę na naprawę gwarancyjną

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Sony nawet w któryś tam lustrach stosuje taki bagnet z plastiku z metalowym pierścieniem. Opaczni w jakimś teście dawno temu o tym pisali.
    Tylko w lustrach/SLT rzadziej stosuje się adaptery firm trzecich, więc pewnie to mniejszy problem.

[quote=MariuszJ;3257504]O w mordę. Współczuję... :/

Dzięki, trochę mi lepiej

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Jakby kto pytał, co u mnie - to zmiany. RX100m2 zastąpił Nexa, wybaczcie, Towarzysze. Idei pogodzenia aparatu dla Mojej Ż i moich szaleństw nie dało się sensownie zaimplementować.

Aktualnie jest u mnie pożyczony 5n. Zrobiłem spory duży błąd, sprzedając swojego. Na tym kupowaniu i sprzedawaniu straciłem już kupę kasy i chyba czas najwyższy się trochę uspokoić.
    Myślę, że RX100 to świetny wybór.
    A ja w ramach oszczędzania mocno zastanawiam się właśnie nad N5N zamiast A7r (ta może w przyszłym roku). Bardzo lubiłem ten aparat...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michel71 Zobacz posta
    A ja w ramach oszczędzania mocno zastanawiam się właśnie nad N5N zamiast A7r (ta może w przyszłym roku). Bardzo lubiłem ten aparat...
    Stoi ten nie-mój 5n na półce obok i cholernie mnie serce boli... To jednak "kultowy" sprzęt.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Stoi ten nie-mój 5n na półce obok i cholernie mnie serce boli... To jednak "kultowy" sprzęt.
    Dobrze, że nie kultenowy...
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Ile razy można prosić o nie handlowanie na forum?, dotyczy to też rozkolekcjonowywania itp. myków!

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Strona 822 z 2397 PierwszyPierwszy ... 32272277281282082182282382483287292213221822 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów