Close

Strona 230 z 607 PierwszyPierwszy ... 130180220228229230231232240280330 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 291 do 2 300 z 6065

Domyślnie

Dziś na meczu poczułem to "prawie". Miałem ochotę wyjeb... D7100 za płot i robić telefonem komórkowym. Żałowałem, że zostawiłem D300 w domu. Jak trafi, to jest super, ale przeważnie mam BF. Ile ja dzisiaj ujęć straciłem!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Dziś na meczu poczułem to "prawie". Miałem ochotę wyjeb... D7100 za płot i robić telefonem komórkowym. Żałowałem, że zostawiłem D300 w domu. Jak trafi, to jest super, ale przeważnie mam BF. Ile ja dzisiaj ujęć straciłem!
    Dramatyzujesz Wojtek ......
    Pomyśl sobie inaczej (pozytywnie): ile dobrych kadrów zrobiłeś dziś dzięki AF w d7100 ..... przecież zawsze mogłeś mieć gorszą (w tym względzie) puchę na tym meczu .... np. tą bez 100 ..... wówczas pozostałoby faktycznie tylko wniebogłosy
    Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 09-11-2013 o 21:27

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Archibald6803 Zobacz posta
    Pomyśl sobie inaczej (pozytywnie): ile dobrych kadrów zrobiłeś dziś dzięki AF w d7100 ..... przecież zawsze mogłeś mieć gorszą (w tym względzie) puchę na tym meczu .... np. tą bez 100 ..... wówczas pozostałoby faktycznie tylko wniebogłosy
    No, miałem kilka razy na meczu D7000. To była istna loteria. Za każdym razem jak sprawdzalem zdjęcie na wyswietlaczu, zadawalem sobie pytanie: trafil? gdzie trafil?

Z jednej strony Ameryki nie odkrylem: seria Dxxxx nie moze byl lepsza od Dxxx. Z drugiej strony wszyscy czekamy za D400.
    Teraz tak patrze po czasie, kiedy mam D7100 i widze, ze tej puszcze brakuje dwoch rzeczy, aby stac sie idealna w segmencie DX: AF i bufor przy 6fps. Niestety, pod tym wzgledem tylko D4 jest od D7100 lepszy.

Domyślnie

................Teraz tak patrze po czasie, kiedy mam D7100 i widze, ze tej puszcze brakuje dwoch rzeczy, aby stac sie idealna w segmencie DX: AF i bufor przy 6fps. .............
    Wyślij kontrolnie , w wolnej chwili , swoją puchę (d7100) do serwisu niemieckiego (nie polskiego!!!) na regulację AF w ramach gwarancji. Niewiele będzie to kosztowało a może się okazać , że jej (puchy) nie poznasz po powrocie ......
    Znajomek tak zrobił i pucha świetnie i pewnie zaczęła trafiać w ciemnicy. Prawie tak dobrze jak moje d300 .......

EDIT : a serie rób krótsze ; 4-5 ujęć ..... ale co ja Cię będę pouczał ...
    Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 09-11-2013 o 21:38

Domyślnie

Zawsze może być gorzej- telefonu mogłeś nie zabrać
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

EDIT : a serie rób krótsze ; 4-5 ujęć ..... ale co ja Cię będę pouczał ...
    Dokładnie. Nie ucz ojca... Jest zadyma w polu karnym i nie wiesz, kiedy co i jak. Naciskasz spust, a tu 5 klatek i czkawka. A w tym czasie gol. Tak mialem dzisiaj: burst, czkawka (gol), cieszynka.

Domyślnie

...........Jest zadyma w polu karnym i nie wiesz, kiedy co i jak. Naciskasz spust, a tu 5 klatek i czkawka. A w tym czasie gol. Tak mialem dzisiaj: burst, czkawka (gol), cieszynka.
    Trzeba się umieć "wczuć" w akcję ....... ; ja ( po kilkuset próbach) jestem na takim etapie , że przeważnie 6-7 kadr z serii pokazuje ten najważniejszy moment ....
    ........ Jak będzie mi się to regularnie udawało przy czwartym kadrze w serii to zamienię d300 na d7100 ...... )

Domyślnie

Dziś na meczu poczułem to "prawie".... Żałowałem, że zostawiłem D300 w domu.... Ile ja dzisiaj ujęć straciłem!
    Czytając ile fotografujesz to ja naprawdę sie dziwię, że się męczysz z tym sprzetem. Bierzesz 15 zł za cały mecz czy 50 gr od zdjęcia? Znam człowieka, który utrzymuje się z foto, robi mniej imprez niz ty, a ma 2xD3 i 1x D800 + dobrą szklarnię. Zresztą to nasz forumowicz.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Robię bardzo dużo zdjęć, ale fotografia jest tylko jednym z elementów mojej pracy. Nie pieszczę z każdym kadrem, bo nie mam na to czasu. Muszę mieć ok. 40 zdjęć z meczu.
    Ja zawsze sobie powtarzam, że mam to szczęście, że nie utrzymuję się stricte z fotografii. Kiedyś gdzieś tu napisałem, co myślę o kupowaniu drogiego sprzętu, gdy płaci się tak marne grosze za zdjęcia. Wolę już kupić helikopter do GoPro czy automatyczną głowicę do panoram 360.

A moje narzekanie? No coż, otwarcie piszę o wadach, a nie o oleju, plamkach, czy o bzdetach, takich jak mam ustawić w puszcze wyostrzanie na 5 czy 6.

Tak jak jednak już napisałem. Ameryki nie odkryłem seria Dxxxx jest po prostu gorsza od Dxxx i już.

ps. Zapomniałem dopisać do wad D71000 baterię! To jest po prostu nie do przyjęcia, aby tak szybko siadały baterie w gripie i w body. Dno, po prostu dno. I nikt mnie tutaj nie przekona, ze to wina gripa. Zawsze mozna sobie znalesc wytlumaczenie, ze to jego wina, ze wina obiektywu niesystemowego itd. Nie interesuje mnie to. Nikon oszukuje ludzi i to jest fakt.

Domyślnie

docxxx; może warto żebyś zatrzymał się w tym biegu i zastanowił PO CO TY TO ROBISZ?
    Nie dla piniedzy (za mało płacą, sprzęt który być może sprostałby Twoim oczekiwaniom za drogi), nie dla przyjemności, nie z pasji... więc dla czego ? Ty masz jakiś wyrok ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Strona 230 z 607 PierwszyPierwszy ... 130180220228229230231232240280330 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów