Kupilem, ale nic o nim nie napisze - wlasnie pakuje i odsylam... regulacja dioptrii w wizjerze nie dziala. Firma obiecala nowy egzemplarz na jutro.
Szukaj
Kupilem, ale nic o nim nie napisze - wlasnie pakuje i odsylam... regulacja dioptrii w wizjerze nie dziala. Firma obiecala nowy egzemplarz na jutro.
FujiLove again and again...
Żeby właściciele D600 nie czuli się źle -> http://www.dpreview.com/news/2013/11...&ref=title_0_2
-> http://www.lensrentals.com/blog/2013...ust-assessment
ps. mój D600 po 10 tys klatek jest czysty jak łza, drugi przez zmianę szkieł w plenerze itp ma NORMALNE ilości syfów - bez tłustych plam.
W canonie 5d mkII po 10 tys klatek i częstej wymienie szkieł potrzebowałem mopa i łopaty żeby wyczyścić matrycę![]()
lovestorymakers.com
mogę się tylko odnieść Do AF D600 ( jak wspomniałem D800 mam od wczoraj , a nie chce go oceniaj na podstawie opinii innych , choć wiem że, są pozytywne )
W tym aspekcie ja nie widzę różnicy, zarówno w D600 jak i w D700 AF działał w moim odczuciu bardzo dobrze, z tego Nikon słynie , choć zdarzały się wpadki np D7000. Generalnie Nikon ostatnio psuje sobie opinię takim wyścigiem szczurów z konkurencją . wypuszcza niedopracowane modele, ( nie wszystkie oczywiście ) co niezbyt dobrze wpływa na wizerunek firmy. Jednak jego sprzęt nadal wytwarza bdb obrazki. Jestem z nim od 20 lat
Ostatnio edytowane przez FHR ; 17-11-2013 o 14:39 Powód: "sprzed"
Ludzie pier......e :P Po przesiadce z canona 5D mkII dopiero sobie uświadomiłem że jednak aparat może mieć AF![]()
lovestorymakers.com
Chyba nadajemy na tych samych falach. Po przesiadce z Canonów (wcześniej Pentaxa) w końcu zacząłem widzieć pozytywne strony korzystania z AFui w końcu wiem co to są boczne punkty
)))))))))))))) W C trzeba kupić przynajmniej 5dmk3 żeby cieszyć się dobrodziejstwem przyjemnego AFu
Co do kurzenia, wcześniej dużo o tym wspominałem, mój egzemplarz robił sadził plamki do 10tyś. zdjęć, teraz się uspokoił, jest czyściochem bo nie pluje już kurzem- matryca czysta a ciągle korzystam i sprawdzamPuszka kosztuje niecałe 6tyś. złotych, może cena jeszcze spadnie, świetna okazja żeby się wyposażyć w dobre nowe body za małe pieniądze, w końcu zniknie z półek sklepowych.
Będzie śmiesznie, gdy zacznie się marudzenie : "Szkoda że mój D600 już nie kurzy, chętnie bym go zareklamował i wymienił po roku na nowy egzemplarz"![]()
Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 07-11-2013 o 13:18
Jak ktoś używał 5d to może zadowala go af z d600![]()
ale po d700/d3 można być zawiedzionym.
nie bardzo chce mi się wierzyć że to wina nowego D610, raczej podejrzewam wymianę szkieł i zabrudzenie matrycy. To jest inny typ brudzenia aniżeli ten z egzemplarzy felernych. Nie chce mi się wierzyć ze Nikon wypuściłby drugi niedopracowany model, to byłby pogrzeb dla tej serii
Skontaktuj się z nami