Szukaj
Do dwóch lat.
D600
14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
28-75,70-210
Powiem szczerzę, że czytając takie posty użytkowników tego sprzętu cieszę się, że w końcu nie kupiłem D600. Po wypowiedziach wielu ludzi na forum dochodziłem do wniosku, że problem jest przejaskrawiony i czemu nie zaryzykować, ale jednak wcale tak nie jest. Nie kupuję aparatu za ciężkie pieniądze, żeby każdego dnia zastanawiać się, czy mój jest wadliwy czy nie...
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 09-11-2013 o 03:06 Powód: pis. ("w cale")
moj D600 był bardzo nieudany gdyż doszły jeszcze inne sprawy, ale wielu ma D600 i nie narzekają, mnie też robił bardzo dobre foty . Po prostu gdzieś wkradł się błąd i poszła wadliwa seria, ale na tyle duża że, zrobił się koło tego ogromny szum medialny. Nikon żeby zatrzeć złą opinię o D600, jedyne co mógł zrobić, to albo wymienic wszystkim użytkownikom D600 migawki, co byłoby wręcz nie do ogarnięcia. Abo wypuścić nowy model , już dopracowany jakim wydaje się być D610 ( tutaj Nikon nie mógł sobie pozwolić na nic , bo zakopał by całą serie D600) , bez tej usterki , bo reszta jest prawie taka sama, kto wie czy tej starej migawki nie poprawili, a szybkość pół klatki na sekundę być może ustawili softem.
to nie jest ani takie proste, ani takie oczywiste , ja miałem szczęście być może również dlatego ze kupuje w tym sklepie dość długo i zostawiłem u nich dużo kasy
Ostatnio edytowane przez TOP67 ; 07-11-2013 o 11:31 Powód: scalanie
kol. harb a jak wypada porównanie "starej" D600 z "nowym" D800 pomijając problemy z brudem.
Interesuje mnie obrazek. Swoją droga ręce i piórka opadają jak się widzi ostatnie posunięcia Nikona
problemy z D7000, no to damy D7100, problemy z SB900, no to damy SB910, problemy z D600, no to
damy D610. Teraz należy oczekiwać D810 i o zgrozo D4 coś tam. I wszystko w imię równego dojenia
klijentów firmy z głębokim poszanowaniem ich praw konsumenckich.
Ostatnio edytowane przez tomgol ; 07-11-2013 o 11:40
W Krakowie działa z tego co pamiętam Klub Federacji Konsumentów (email można znaleźć w linku poniżej) odnośnie UOKIK. Oni pomagają załatwiać, takie sprawy w stylu : Po roku czasu gościowi się sweter zaczął rozciągać => reklamacja. Śmieszne, wiem..., ale tak być nie powinno i ludzie takie sprawy załatwiają
. To podejrzewam, że tak oczywiste rzeczy jak usterka spowodowana kurzeniem, która ma wpływ na fotografie (a ma) to będzie tylko formalność => tak mi się wydaje. A jakby się zebrało kilka osób, które chcą zwrócić sprzęt => ja mogę oczywiście dołączyć jako przykład kurzenia (ale aparatu nie oddam, bo m kurz nie przeszkadza) , to nie ma co się czaić tylko walczyć o swoje, po to są te państwowe instytucje które nam pomagają.
http://www.uokik.gov.pl/problemy.php...=24&miasto=25&
Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 07-11-2013 o 11:41
"Nikon"
Jak oceniasz pracę układu AF D600 oraz D800 w odniesieniu do D700? Pomijam pokrycie kadru punktami AF.
Większość jednak nie ma takich problemów, kurz oczywiście w większym lub mniejszym stopniu jest, jednak wystarczy dobra grucha i dmuchnięcie co kilka tysięcy zdjęć, aby nie było nic widać na przysłonie powyżej f/16. Z czasem ponoć paproszków przybywa mniej.
Ostatnio edytowane przez MstrG ; 07-11-2013 o 11:54
z pozdrowieniami - KrzysiekNikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E
Skontaktuj się z nami