Close

Strona 79 z 276 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189129179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 781 do 790 z 2925

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przespol Zobacz posta
    Po dokładniejszych testach wyszło na to, że 50-tka ma delikatny BF zawsze. W świetle żarowym to się nasila - szczególnie na dłuższych dystansach to widać (4m). Podobnie sprawa się ma z 35mm, 90mm. Korekta na -7 i widać zdecydowaną poprawę.

Pytania:
    1. Czy ktoś oddał do serwisu i rozwiązał ten problem z BF przy świetle żarowym? Kojarzę, że Fraglesso, oddawał do serwisu, ale jakoś niezdecydowanie odniósł się działania po naprawie Chyba, że się mylę.

2. Czy da się pozbyć zielonego zafarbu na LCD? Czy to podlega naprawie serwisowej?

3. Czy jeden hot pixel (czerwony) na LCD (prawy górny róg), uprawnia do wymiany/serwisu LCD?

Dzięki za info!
    Jak to .. . Po serwisie dziala jak powinien... dobrze opisz i slij do serwisu, wymien wszystkiie wady... nic nie zaszkodzi, a moze wymienia wyswietlacz. Ja z serwisu jestem zadowolony. Wydaje mi sie, ze na 50 mam BF, ale to wina szkla, bo i żona na D700 tez marudzi, ze szklo pudluje.

Wysłane z telefonu.
    ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
    ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900

Oszczędny w słowach
    Miasto
    za 7 lasami.. za 7 górami..

Domyślnie

D600 + 50 1.4G
    ISO 2500, robione recznie noca
    D610 | N50 1.8G| SanDisk 32GB & 16GB 45MB/s | Blenda 5W1 120x180 | Statyw Camrock |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bck1007 Zobacz posta
    D600 + 50 1.4G
    ISO 2500, robione recznie noca
    przykład na to, że sam aparat zdjęc nie robi... kupując D600 nie będziesz lepszym fotografem.
    D4s/D3s/D800/S35 1,4HSM /N50mm 1,8G/N85 1,8G/N 70-200mm 2,8 VRII/S8mm f3,5/Sb910/Sb910/YN560

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez simil Zobacz posta
    przykład na to, że sam aparat zdjęc nie robi... kupując D600 nie będziesz lepszym fotografem.
    Ech, musisz koledze zepsuć radość z zakupu. Kupił, wyszedł z domu i pstryknął. Od razu ma być arcydzieło?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jo44 Zobacz posta
    Ech, musisz koledze zepsuć radość z zakupu. Kupił, wyszedł z domu i pstryknął. Od razu ma być arcydzieło?
    Nie musi być arcydzieło ale żeby było chociaż przyzwoite
    To zaprezentowane wygląda jak by pierwszy raz miał w ręce lustrzankę.
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Takie komentarze skutecznie zniechęcają do wklejania jakichkolwiek sampli, niezależnie czy mam zdjęcie zrobione miod cud malina czy pstryka poglądowego. Toż to nie galeria. Zgadzam się, że mogłobybyć lepsze. Przepraszam, ale komentarz w stylu "kupno lepszego aparatu lepszego fotografa z Ciebie nie zrobi" kompletnie do tematu nic nie wnosi- zastanawiam się więc nad intencją pisania tego typu komentarzy. W końcu taka uwaga także nie powoduje, że jej autor jest bardziej warygodny, wręcz odwrotnie. Piaskownica.
    Lustro, trochę szkła oraz oczobłyski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jeremmy Zobacz posta
    Takie komentarze skutecznie zniechęcają do wklejania jakichkolwiek sampli, niezależnie czy mam zdjęcie zrobione miod cud malina czy pstryka poglądowego. Toż to nie galeria. Zgadzam się, że mogłobybyć lepsze. Przepraszam, ale komentarz w stylu "kupno lepszego aparatu lepszego fotografa z Ciebie nie zrobi" kompletnie do tematu nic nie wnosi- zastanawiam się więc nad intencją pisania tego typu komentarzy. W końcu taka uwaga także nie powoduje, że jej autor jest bardziej warygodny, wręcz odwrotnie. Piaskownica.
    a co ten "sampel" wniósł do tematu? z pewnością Ci którzy zastanawiali się nad zakupem tego aparatu teraz pójdą i kupią bo "robi świetne zdjęcia". Jeśli ktoś chce coś publikowac to powinien liczyc się z tym, że może zostac to skrytykowane, jeśli się czegoś nie potrafi to należy cwiczyc i się uczyc. Pozdrawiam wszystkich obrońców, którzy zapewne potrafią równie wiele co autor zdjęcia i może dlatego go tak bronią... bo chyba lepiej komuś powiedziec, że cos jest do bani i należy to poprawic, niż klepac go po plecach i mówic, że jest super.
    D4s/D3s/D800/S35 1,4HSM /N50mm 1,8G/N85 1,8G/N 70-200mm 2,8 VRII/S8mm f3,5/Sb910/Sb910/YN560

Domyślnie

a co ten "sampel" wniósł do tematu? z pewnością Ci którzy zastanawiali się nad zakupem tego aparatu teraz pójdą i kupią bo "robi świetne zdjęcia". Jeśli ktoś chce coś publikowac to powinien liczyc się z tym, że może zostac to skrytykowane, jeśli się czegoś nie potrafi to należy cwiczyc i się uczyc. Pozdrawiam wszystkich obrońców, którzy zapewne potrafią równie wiele co autor zdjęcia i może dlatego go tak bronią... bo chyba lepiej komuś powiedziec, że cos jest do bani i należy to poprawic, niż klepac go po plecach i mówic, że jest super.
    Jak łatwo wydawać werdykty, oceniać i szufladkować mając przeświadczenie o swojej nieomylności. Nawet nie potrafisz drogi similu zrozumieć o czym napisałem w poprzednim poście. Posunąłeś się zatem dalej sugerując, że Ci którzy wypowiedzieli się w kwestii zamieszczonego zdjęcia niejako, Twoim zdaniem "broniąc" autora zdjęcia "zapewne potrafią równie wiele co autor zdjęcia". Tutaj pojawia się mój uśmiech. Nie masz pojęcia co potrafi autor zdjęcia ( podobnie jak nie mam ja ani inni, ktorzy nie widzieli portfolio autora ani innych prac, które autor być może mógłby zaprezentować), a tym bardziej nie masz pojęcia co potrafią inni. Tylko na podstawie komentarzy stwierdziłeś ile inni potrafią. Piękną recenzję wystawiasz sam sobie. Ja nie odważyłbym się oceniać tak jak Ty. Nie przyszłoby mi nawet do głowy, aby kogokolwiek oceniać po kilku zamiszczonych fotografiach, a już w głowie mi się nie mieści, że można o kimś cokolwiek powiedzieć nie mając możliwości poznania go w choćby najmniejszym stopniu. Dla mnie to niezwykłe zuchwalstwo i brak pokory. Nasuwają mi się tutaj zdecydowanie mocniejsze określenia. Ale internet i łatwość pisania i kontaktowania się przez np. fora niestety temu sprzyja. Dlatego szczyt arogancji w sieci czasem idzie o wiele dalej niż korzyści płynące z tego medium. Powiedzenie komuś, że kupno lepszego aparatu nie czyni z niego lepszego fotografa, a powiedzenie, że fotografia jest słaba/źle wykadrowana/jakiekolwiek inne uwagi to drogi similu DUŻA i ZNACZĄCA różnica!!! Krytyka zdjęcia to coś innego niż ocena danej osoby. Ocena osób, o których nie masz zielonego pojęcia świadczy tylko o Tobie.

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    Takiego "sampla" można zrobić dobrej klasy smartfonem. To jest forum fotograficzne i jeżeli wrzuci się gniota skatowanego czymś ala instagram to trzeba się liczyć z negatywnym komentarzem. Jeżeli kogoś to zniechęca to niech pogra w piłkę, pojeździ rowerem, nie każdy musi fotografować
    Zgadzam się Borat, tak jak napisałem wcześniej - mogłoby być lepsze. Nie o to mi chodzi. Nie mam nic przeciwko negatywnym komentarzom, a jedynie nie zgadzam się na takie personalne wycieczki. Wszystko.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 30-03-2013 o 21:09
    Lustro, trochę szkła oraz oczobłyski

Domyślnie

Wystarczyło forumowemu koledze napisać, ze to zdjęcie nie nadaje sie ma sample, bo jest po obróbce. Lepsze sa czyste z puszki, ale nie! Lepiej sie wymadrzac! Generalnie czytam to forum, rzadko sie wypowiadam, ale jak widzę takie chamskie nagonki, to mnie krew zalewa!
    || D610, D750 + Nikkor 35mm f/1.8, Nikkor 85mm f/1.8, SIGMA 20mm f/1.4, Nikkor AF-S 24-120 mm f/4G ED VR || Sony NEX + ZEISS Sonnar T* E 24 mm F1,8 ZA ||

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jeremmy Zobacz posta
    Takie komentarze skutecznie zniechęcają do wklejania jakichkolwiek sampli, niezależnie czy mam zdjęcie zrobione miod cud malina czy pstryka poglądowego. Toż to nie galeria.
    Takiego "sampla" można zrobić dobrej klasy smartfonem. To jest forum fotograficzne i jeżeli wrzuci się gniota skatowanego czymś ala instagram to trzeba się liczyć z negatywnym komentarzem. Jeżeli kogoś to zniechęca to niech pogra w piłkę, pojeździ rowerem, nie każdy musi fotografować
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Strona 79 z 276 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189129179 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów