Close

Strona 29 z 44 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 436

Wątek: Tokina 16-50 ?

Domyślnie

To chyba nie wdziałeś zdjęć naprawdę ostrych.
    Zdjecie 0711 (f2,8 ) - ostrość tragiczna, 0661 (f2,8 ) - ostrość kiepska , 0718, 0750(f4,0) - ostrość kiepska - poziom najtańszych obiektywów, albo nawet gorzej.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smurf Zobacz posta
    To chyba nie wdziałeś zdjęć naprawdę ostrych.
    Zdjecie 0711 (f2,8 ) - ostrość tragiczna, 0661 (f2,8 ) - ostrość kiepska , 0718, 0750(f4,0) - ostrość kiepska - ponizej poziomu kita.
    Też mam podobne zdanie. To były te najostrzejsze !!!! Na innych nie można wcale zaobserwować płaszczyzny ostrości. To chyba jest kolejny " specjalny egzemplarz" . Nawet na Sigmie 30mm przy f 1,4 ( którą też mam) jest znacznie ostrzej.
    Jutro go odsyłam. Czego mogę żałować to jej budowy; w porównaniu z t17-50 to wyższa liga.
    pozdrawiam Krzysiek

Domyślnie

Jakosc prezentowanych probek jak na razie nie sprawia ze mam ochote sprzedac Tamrona i wyluskac ponad pol tysiaca na roznice w cenie...
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Domyślnie

pewnie masz rację, bo ja faktycznie nie mam jakichś dużych wymagań dotyczących ostrości i taki kadr 1:1 poniżej przy f/4 uważam za spoko jakość

Domyślnie

To co zrobiłeś z tym zdjeciem jest tragiczne - przyklad jak nie nalezy obrabiać zdjęć.
    Uwazasz to zo "spoko jakość"? Każdym kompaktem zrobisz to samo.
    Jezeli masz problemy z wywolywaniem RAW/NEF to sprobuj na ustawieniach domyślnych PS - te ustawienia nie są takie złe, a na pewno wioelokroć lepsze od tego co zrobiłeś.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Smurf dobrze prawi.
    Coś te obiektywy kiepskawe są i nie chce mi się wierzyć, że to tylko pierwsza partia poległa....szkoda, bo już zacierałem rączki
    Pozdrawiam
    Pucha i szkła NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smurf Zobacz posta
    To co zrobiłeś z tym zdjeciem jest tragiczne - przyklad jak nie nalezy obrabiać zdjęć.
    Uwazasz to zo "spoko jakość"? Każdym kompaktem zrobisz to samo.
    Jezeli masz problemy z wywolywaniem RAW/NEF to sprobuj na ustawieniach domyślnych PS - te ustawienia nie są takie złe, a na pewno wioelokroć lepsze od tego co zrobiłeś.
    dzięki za konstruktywną krytykę
    mój NC nie chciał go edytować więc na szybko przekonwertowałem z raw viewer, czy jak to się nazywa...
    pewnie, że niejednym kompaktem zrobię to samo, bo nie chodziło o jakiś efekt plastyczny, ale proste pokazanie ostrości, photoshopa nie posiadam

Domyślnie

dla porównania mój wycinek tego samego zdjęcia (C1 LE)

dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jakubs Zobacz posta
    dzięki za konstruktywną krytykę
    mój NC nie chciał go edytować więc na szybko przekonwertowałem z raw viewer, czy jak to się nazywa...
    pewnie, że niejednym kompaktem zrobię to samo, bo nie chodziło o jakiś efekt plastyczny, ale proste pokazanie ostrości, photoshopa nie posiadam
    To to bylo ostre?
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

chyba nie, ostrzejsze są włosy po prawej, ale to FF lub fotograf/modelka się poruszył(a)
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Strona 29 z 44 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów