To chyba nie wdziałeś zdjęć naprawdę ostrych.
Zdjecie 0711 (f2,8 ) - ostrość tragiczna, 0661 (f2,8 ) - ostrość kiepska , 0718, 0750(f4,0) - ostrość kiepska - poziom najtańszych obiektywów, albo nawet gorzej.
Szukaj
To chyba nie wdziałeś zdjęć naprawdę ostrych.
Zdjecie 0711 (f2,8 ) - ostrość tragiczna, 0661 (f2,8 ) - ostrość kiepska , 0718, 0750(f4,0) - ostrość kiepska - poziom najtańszych obiektywów, albo nawet gorzej.
Pozdrawiam:
Andrzej
Też mam podobne zdanie. To były te najostrzejsze !!!! Na innych nie można wcale zaobserwować płaszczyzny ostrości. To chyba jest kolejny " specjalny egzemplarz" . Nawet na Sigmie 30mm przy f 1,4 ( którą też mam) jest znacznie ostrzej.
Jutro go odsyłam. Czego mogę żałować to jej budowy; w porównaniu z t17-50 to wyższa liga.
pozdrawiam Krzysiek
Jakosc prezentowanych probek jak na razie nie sprawia ze mam ochote sprzedac Tamrona i wyluskac ponad pol tysiaca na roznice w cenie...
I walk through the valley of death, I will fear no evil,
for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
www.marcinmichno.com
To co zrobiłeś z tym zdjeciem jest tragiczne - przyklad jak nie nalezy obrabiać zdjęć.
Uwazasz to zo "spoko jakość"? Każdym kompaktem zrobisz to samo.
Jezeli masz problemy z wywolywaniem RAW/NEF to sprobuj na ustawieniach domyślnych PS - te ustawienia nie są takie złe, a na pewno wioelokroć lepsze od tego co zrobiłeś.
Pozdrawiam:
Andrzej
Smurf dobrze prawi.
Coś te obiektywy kiepskawe są i nie chce mi się wierzyć, że to tylko pierwsza partia poległa....szkoda, bo już zacierałem rączki
Pozdrawiam
Pucha i szkła NIKON![]()
dzięki za konstruktywną krytykę
mój NC nie chciał go edytować więc na szybko przekonwertowałem z raw viewer, czy jak to się nazywa...
pewnie, że niejednym kompaktem zrobię to samo, bo nie chodziło o jakiś efekt plastyczny, ale proste pokazanie ostrości, photoshopa nie posiadam![]()
dla porównania mój wycinek tego samego zdjęcia (C1 LE)
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
chyba nie, ostrzejsze są włosy po prawej, ale to FF lub fotograf/modelka się poruszył(a)![]()
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
Skontaktuj się z nami