Close

Strona 750 z 2397 PierwszyPierwszy ... 25065070074074874975075175276080085012501750 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7 491 do 7 500 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Panowie!

http://www.photographyblog.com/revie...image_quality/

Przyglądam się tym samplom i dochodzę do wniosków:
    1. Silnik jpg w 5n jest jednak bardzo dobry. Jpg-i z puszeczki są chyba lepsze niźli RAW-y poddane obróbce w PS.
    2. Nie ma sensu używać trybu Fine. Nie widzę różnicy Fine vs Normal.
    Poprawcie mnie
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Denerwuje mnie w Nex-6:
    Ciągłe działanie AF, nie można tego nigdzie wyłączyć /może mam zaćmienie i nie wiem gdzie/.
    Taka ciągła praca AF, w moim przekonaniu powoduje niepotrzebną pracę układu i szybsze rozładowywanie akumulatora. Idę sobie po ulicy z włączonym aparatem na szyi, a on ciągle działa.

Czy w Nex-6 jest możliwość przesuwania podczas kadrowania ramki autofokusa ? Szukam, szukam i nie mogę znaleźdz.

Domyślnie

@stachu Poprawiam Cię! Rawem rządzisz Ty, a jpegiem skośny kolega, który nigdy tej foty nie widział.

Domyślnie

Były pytanie o 6 to dla kontrastu teraz o trójkę

Czy wersje NEX 3 różnią się jakoś między sobą zasadniczo, czy też jest to raczej jedynie kwestia wyglądu? Jest tego trochę i o ile wygląd jest kwestią która rzuca się w oczy, to reszta.... wiadomo tkwi w szczegółach
    Czy któraś z wersji jest znana w środowisku jako bardziej czy mniej udana/awaryjna?

Czy we wszystkich modelach lampka wbudowana daje się odchylać do góry?

Jakieś realne różnice w obrazowaniu trójek, piątek i szóstek?
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Jolu, brat ma F3. Ergonomia najlepsza z trójek i piątek. Lampka odchylana do góry, można odpowiednio skierować. Różnic w jakości w obrazowania c3/f3/5n nie widzę. Jedynie w trójkach nie ma ISO100. Co do awaryjności się nie wypowiem, ale rozmawiałem kiedyś z człowiekiem z FJ, twierdził, że "to się w ogóle nie psuje".
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Miałem przez chwilę f3. Wygodny chwyt i lampa wbudowana ktora mozna skierowac w sufit - super sprawa
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Dodałbym do tego, że np. taki 3N ma niegodną Wielkiego F dźwignię zmiany zoomu, która z PZ-tem daje bardzo fajne, obsługiwane jednoręcznie kombo.
    Oraz to, że C3 - dający taki sam obrazek jak wszystkie 16mpxowe nexy - można kupić za półdarmo, choćby od Naszego Drdlnogiego Kolegi
    Co razem z unikalnym, czarnym kitowcem z giełdy KKM tworzy kupę frajdy dający zestaw za mniej niż tysiaka pewnie...

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Do znawców szkieł
    Fotografując postać, w którym obiektywie będzie większe rozmycie tła na pełnej dziurze - 1.8 ?
    Sony 50/1.8 OSS, czy Sony 35/1.8 OSS. Oczywiście w tym drugim odległość do postaci będzie bliższa, aby zachować takie samo wypełnienie kadru.

Domyślnie

No właśnie - ta dźwignia do zoomowania mi się w 3N podoba, bo wolałabym to małe jedną ręką obsługiwać...
    czy ten patent jest tylko w 3N?

jak się zoomuje w F3? - Nie widzę tam takiej dźwigienki? - pierścieniem na obiektywie?

lampeczka odchylana do góry jest we wszystkich nexach?
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Tak w F3 zoomujesz pierścieniem w obiektywie. Chyba, że podłączysz PZ ale wtedy zostaje dźwigienka na obiektywie.

ps. Lampeczka jest odchylana w tych, które ją maja czyli z 3 tylko F3 bo reszta ma dopinaną lampę.
    RX100 | A6000 + SEL18-55/3.5-5.6 | SEL 20/2.8 Moja galeria Flickr http://www.flickr.com/photos/ukaszp/

Strona 750 z 2397 PierwszyPierwszy ... 25065070074074874975075175276080085012501750 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów