Close

Strona 749 z 2397 PierwszyPierwszy ... 24964969973974774874975075175979984912491749 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7 481 do 7 490 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Potwierdzam, smycz nadgarstkowa sprawdza sie doskonale, choc ja mam 5n. Ja swoja zrobilem sobie z paska od futeralu Zenita TTL
    Tak zasmakowalem wygody smyczy, ze kombinuje jak tu sobie zrobic takowa do D700
    Matys, ogladam Twoje fotki i dochodze do wniosku, ze jednak 18-55 jest lepszym szklem niz 16-50. Fajne kadry.
    Pozdr.
    Ostatnio edytowane przez stachmuszel ; 16-10-2013 o 20:49
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Po miesiącu użytkowania mnie najbardziej denerwuje w NEX-ie 6 umiejscowienie karty pamięci i " pływający " obraz w wizjerze, choć ostatnio odniosłem wrażenie, że mniej - może oko się przyzwyczaiło.

NEX 6 i fujian

Domyślnie

Co mnie najbardziej denerwuje/czego mi najbardziej brakuje w aktualnej linii nexów, a było by łatwo poprawialne przez firmware.

1. brak autoiso w M i/lub ustawienie najdłuższego czasu dla autoiso
    2. tryby zielone ustalające parametry ekspozycji bez brania pod uwagę stabilizacji w obiektywie (czyli niepotrzebnie skracające czasy)
    3. (nex-6) niemożność całkowitego wyłączenia lcd w trybie robienia zdjęć

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Pytanie do posiadaczy 5R/6: czy "efekt wizualny" da się włączyć w trybie A, czy działa tylko na Auto?
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    Pytanie do posiadaczy 5R/6: czy "efekt wizualny" da się włączyć w trybie A, czy działa tylko na Auto?
    Można. Tylko musisz mieć ustawione jpegi (nie raw+jpeg).

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Dzięki. Przeglądając instrukcję 5R dochodzę do wniosku, że w nim także tak jest. Teraz RX1R większość czasu fotografuję w trybie A z efektem "HC BW". W C3 niestety efekt wizualny = tryb auto.

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

@Stachu, dzięki za dobre słowo. Ja do kita się dopiero przekonuję. Musiałem się pierw pobawić manualami. Ostatnio mam przyspawaną sigmę 30mm.

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    W C3 niestety efekt wizualny = tryb auto.
    Aż mi nie nie chcę wierzyć, mam 5n i tam to działa gdzie chcę, tylko warunek only jpg musi być spełniony. Nie sądziłem, że w serii 3 mogli to zabrać tylko dla idei.
    .

Domyślnie

Wrzucam teraz, narażając się na krytykę forumowych estetów, foty zrobione przez mojego syna i jego kolegę - nawet nie amatorów, a kompletnych ignorantów. Martwiłem się, czy cokolwiek przywiozą z wycieczki, bo wiadomo - wnętrza, różne warunki, okna, ciemne szkło kitowe, kiepski AF + niekompaktowa czasem głębia itd. itp. Jakoś dało to na tym zielonym radę, może komuś ta informacja się przyda do jakichś tam swoich wniosków.

Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 16-10-2013 o 23:50

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matys Zobacz posta
    Aż mi nie nie chcę wierzyć, mam 5n i tam to działa gdzie chcę, tylko warunek only jpg musi być spełniony. Nie sądziłem, że w serii 3 mogli to zabrać tylko dla idei.
    No niestety, w C3 "efekt wizualny" jest na tarczy trybów, więc albo efekt, albo tryb P/A/S/M. Po wybraniu efektu wizualnego można sterować tylko kompensacją. Zanim nie pobawiłem się RX1R myślałem, że wszędzie tak jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Co mnie najbardziej denerwuje/czego mi najbardziej brakuje w aktualnej linii nexów, a było by łatwo poprawialne przez firmware.

1. brak autoiso w M i/lub ustawienie najdłuższego czasu dla autoiso
    2. tryby zielone ustalające parametry ekspozycji bez brania pod uwagę stabilizacji w obiektywie (czyli niepotrzebnie skracające czasy)
    3. (nex-6) niemożność całkowitego wyłączenia lcd w trybie robienia zdjęć
    Dokładnie tak jak piszesz Mariusz. Najbardziej w...rza mnie to magiczne 1/60s. Radzę sobie poprzez tryb S. Spokojnie schodzę do 1/10s.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Strona 749 z 2397 PierwszyPierwszy ... 24964969973974774874975075175979984912491749 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów