Raczej nosili na rękach za to, że twój kot uratował ich przed plagą myszy
Szukaj
Raczej nosili na rękach za to, że twój kot uratował ich przed plagą myszy
RX100 | A6000 + SEL18-55/3.5-5.6 | SEL 20/2.8 Moja galeria Flickr http://www.flickr.com/photos/ukaszp/
No, fakt, wszystko zależy, jak się sprawę przedstawi.![]()
"Winowajczyni":
2013-06-01_10-35-59_06010034_NX11 by MaciejLK, on Flickr
Samsung NX11 + 50-200, 5,6@130mm
Ostatnio edytowane przez puch24 ; 14-10-2013 o 11:46
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Wreszcie i ja po długich poszukiwaniach najbardziej odpowiadającego mi aparatu skusiłem się na C3 i... dopadło mnie to, co parę osób. Duża frajda z fotografowania podręcznego każdej okazji. Do body skompletowałem E16, S30 i wydobyłem z szafy Heliosa 44M4. Przywitam się dwoma klatkami:
Helios
Uploaded with ImageShack.com
SEL16
Uploaded with ImageShack.com
5D
X-E1
COOLPIX A
Miałem przynajmniej trzy podejścia i ciągle wymyślałem co innego, a to EX1, a to X10...
Te bujdy o braku ergonomii są nic nie warte, dla mnie wygoda użytkowania bardzo przyjemna, plus super focus peaking i odchylany ekran= super wygoda.
5D
X-E1
COOLPIX A
Mam pytanie do szanownego grona wielbicieli nie tylko nexa: czy do obiektywu zeiss mam kupić filtr zeiss jako osłonę i czy to zapewni mi brak dodatkowych blików, czy mi po prostu wali na łeb i inny jakiś tańszy też spełni swoje zadanie? Najlepiej jakby się wypowiedzieli ci zaprawieni w filtrowych bojach![]()
zdjęcia to zatrzymany czas i nasza historia
filtry zaczynają się od pewnego zakresu. Nie warto brać tych najtańszych bo szkoda kasy... Ważne żeby filtr miał:
a) dobre powłoki z dwóch stron
b) wyczernienie rantu szkiełka (nie metalowe czarne tylko tam gdzie krawędź szkła spotyka się z metalowa obejmą)
Jak znajdziesz taki który te dwa punkty posiada i będzie tani to bierz i nie zastanawiaj się![]()
Skontaktuj się z nami