Close

Strona 21 z 67 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 669

Wątek: Canon EOS 6D

Domyślnie

Po jak na razie kilkudziesięciu strzałach na środkowym punkcie (AF-S) mogę napisać, że 6D wypadł lepiej od D800

Jutro większe info......
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Po jak na razie kilkudziesięciu strzałach na środkowym punkcie (AF-S) mogę napisać, że 6D wypadł lepiej od D800

Jutro większe info......
    Potwierdzaja sie informacje innych uzytkownikow, srodkowy w 6D, to chyba niezly tajfun szkoda, ze tylko on... OK, podobno boczne, w przyzwoitym swietle tez obleca. Ja juz dzisiaj zamowilem, jak wszystko potoczy sie po mojej mysli, to pierwsze foty w nastepny weekend. Ale oczywiscie nadal jestem ciekaw Twojej opinii, no i chetnie znow zobacze ladna i sympatyczna malzonke (mam nadzieje, ze uczestniczyla w tescie)
    Hobby polega na tym, by przy maksymalnych nakładach osiągnąć minimalny efekt.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Po jak na razie kilkudziesięciu strzałach na środkowym punkcie (AF-S) mogę napisać, że 6D wypadł lepiej od D800 .
    Czyli zrównał się z nikonem D200 (albo D2x)? To nie żart. Zdaje się, że wielkość punktu AF ma znaczenie.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Przyznam, że nie pamiętam już jak to było w D2x (no poza tym, że cholernie szybko i precyzyjnie ) -znaczy nie jestem w stanie do tej puchy 6D porównać. Tak czy inaczej w drugim dniu testów jestem pod jeszcze większym wrażeniem..... na środkuwym pinkcie 6D łapie mi poprawnie ostrość na płaskiej (jak dla moich oczu) powierzchni (3 trafione zdjęcia z 6D, 2 "przejazdy" z 6D, 6 "przejazdów" z D800 i ani jednego wyzwolenia migawki.)

Aha -wizjer 6D jest wyraźnie jaśniejszy od tego z D800.

Domyślnie

Jakie masz szkło podpięte do 6D?
    flickr / Rolleicord, Canon

Domyślnie

Canon 16-35 2.8, w Nikonie 16-35/4 VR -zaraz zrobię też próby z N35 1.8G (wpływ jasności szkła na ostrzenie).

Domyślnie

Na szerokim zawsze AF szaleje (z szybkością). Mam 17-40/4L i mogę twoje słowa potwierdzić, ale na 50/1.4 USM nie jet już tak różowo. Wolniej (subiektywnie szybciej niż D700 i 50/1.4D) ale bardzo celnie na środkowym. W przyszłym tygodniu mam dostać 70-200/2.8 i się zobaczy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gibber Zobacz posta
    Na szerokim zawsze AF szaleje (z szybkością). Mam 17-40/4L i mogę twoje słowa potwierdzić, ale na 50/1.4 USM nie jet już tak różowo. Wolniej (subiektywnie szybciej niż D700 i 50/1.4D) ale bardzo celnie na środkowym. W przyszłym tygodniu mam dostać 70-200/2.8 i się zobaczy.
    Ta 50-tka Canona to jedno z najsłabszych szkieł jeśli chodzi o AF, stary micro USM jest dość wolny i bardzo delikatny.
    Pozdr
    było żółto i czerwono
    był też FUJI, ale wykończyła go czerwona zaraza
    fotografie Stankiewicz Tomasz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Czyli zrównał się z nikonem D200 (albo D2x)? To nie żart. Zdaje się, że wielkość punktu AF ma znaczenie.
    W przypadku 6D również jego czułość ma niebagatelne znaczenie, która to wynosi -3EV. Pisałem już o tym dawno temu w tym wątku, że środkowym ostrzy się bez najmiejszych problemów w takich ciemnościach, że w wizjerze nic nie widać.

Cytat Zamieszczone przez gibber Zobacz posta
    To akurat kiepskie porównanie Prawdę mówiąc to nie znam jasnej stałki, która byłaby szybsza od dobrego zooma. Tym bardziej porównując starą 1/4 z marnym micro usm do zooma klasy L, w których to AF zawsze śmiga błyskawicznie.
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 07-10-2013 o 10:30
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Już słyszałem, że nie ma dobrej 50tki do systemu EF. Nie licząc Zeissa 50/1.4 który AF nie ma

Strona 21 z 67 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów