czornyj oliwę wchłaniasz ?![]()
Szukaj
Miodowa Raki, choć czystą (Tsikoudia) też mają*prima prima sort. Nie mogę niestety dopaść innych rodzajów, o których słyszałem że są pędzone na Krecie - np. lubianej przeze mnie mirtówki oraz morwówki, której jeszcze nie kosztowałem.
Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 24-09-2013 o 20:36
miodowej nie pilem (daje rade?) ale u jednego z wlascicieli hotelu w Chani zostalem poczestowany domowa raki o mocy dobrych 70koni ... ciezko bylo to zmeczyc w 35stopniowym upale.. przy czym poczestowanie oznaczalo butelke 0.7
.. morwowa smakowalem od tegoz samego goscia ale jakos nei zapamietalem .. widocznie nic szczegolnego..![]()
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
o morwówce pisałem niedawno, miałem okazję nadużyć w sporych ilościach podczas pobytu w armenii, nazywają to tam "tutowka" kupić można wszędzie, wystarczy wejść do jakiegoś sklepiku na wiosce i zapytać o wódkę domasznają![]()
ma 60 %, kosztuje 2000 dram za litr (ok 15 pln ) poniewiera strasznie, udało się przemycić samolotem do polski litra w plecaku![]()
mzoe dlatego nie zapamietalem
swoja droga .. jakbyscie chcieli napic sie znakomitego marcowego piwa, mocno aromatycznego, dlugo lezakowanego z mocno wyczuwalnym aromatem chmielu, z wyczuwlanym aromatem slodu, z pieknym zapachem i smakiem to jest piwo ktore nazywa sie Ciechan Marcowy - jesli chcecie poczuc wszystkie wymienione smaki i aromaty - kupcie jakies inne.
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
hehez gruzji też przytargałem czaczę w butelkach po coli
Pewnie kupiona w znanym sklepiku w Tbilisi
Mi najbardziej smakowała w Wardzi u lokalsa, który nas nocował - znaczy była bez smaku i szła w nogi. Głowa ok., nogi przestają działać![]()
Skontaktuj się z nami